Landrover Defender Vize (Önemli)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selami51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,518

selami51

Ana Kamp
Yer
niğde
Arkadaşlar.. Landrover Defender araçların vizesi konusunda Mart-2011 tarihinde yasa değişmiş.Ruhsatlarda 8 üzeri olarak vize yaptırmak için gidenler sorun yaşayabilir. Nasılmı...Ruhsatta yazılan kişi sayısını TÜV esas aldığından 8 kişi üzeri bir rakam gördüğünde aracın muayenesini yeni yasa ve yönetmeliğe göre 1 yıla düşürmekteler. 8 kişilik ve altı durumlarda ise iki yıl süresi davam etemektedir. Bu konuyu göz önüne alarak vize TÜV gitmenizi bilgilendiririm.
Not: Birde sizlere sorumlarım olacak..Gerçekte bunun kişi sayısını yani aracın uygunluk durumundaki kişi sayısını nasıl öğrenebilirim.

Etiketler
Ynt: Landrover Defender Vize (Önemli)

selami51' Alıntı:
Arkadaşlar.. Landrover Defender araçların vizesi konusunda Mart-2011 tarihinde yasa değişmiş.Ruhsatlarda 8 üzeri olarak vize yaptırmak için gidenler sorun yaşayabilir. Nasılmı...Ruhsatta yazılan kişi sayısını TÜV esas aldığından 8 kişi üzeri bir rakam gördüğünde aracın muayenesini yeni yasa ve yönetmeliğe göre 1 yıla düşürmekteler. 8 kişilik ve altı durumlarda ise iki yıl süresi davam etemektedir. Bu konuyu göz önüne alarak vize TÜV gitmenizi bilgilendiririm.
Not: Birde sizlere sorumlarım olacak..Gerçekte bunun kişi sayısını yani aracın uygunluk durumundaki kişi sayısını nasıl öğrenebilirim.
Selamlar , daha önceden vardı sanırım bu. Çoğu kişi ruhsatında kapalı kasa kamyonet yazdığı için pişman. Arazi aracı yazarsa 2 senede bir , kamyonet sınıfında ise (10+1) senede bir gerekiyor.
Uygunluk durumundaki kişi sayısı sorusunu anlamadım , şayet defenderın kaç kişilik olduğunu soruyorsanız kapalı kasa 110a 4+1 kişiden fazla binmek sağlıklı değil bence. Ama safari için kullanılan açık kasa kamyonet tipi 110lar 10+1 alır çok rahat.

Değerli üstadım. Ellerindeki belgeyi bana göstermek durumunda değiliz dediler ama yayınlanan yasayı fotokopi etmişler Mart -2011 tarihinden sonra vize işlemi gerçekleştireceklerde bunu kullanıyorlar. Beni dün için geri gönderdiler. aracın emniyetten 9 kişilik yazan yerini 8 kişi yaptırabilirseniz aracım ruhsatta Arazi Taşıtı Jeep geçiyor iki yılda bir yapabiliriz eğerki yaptırma durumunuz yok ise bir yıla düşürceğiz diyerek vizeyi yapmadılar pazartesi günü için 30 Mayıs 2011 günü için emniyete gideceğim bakalım sonuç ne çıkacak burada paylaşmaya çalışacağım. Burada heben şunuda belirteyim ruhsatta yazılı olan kişi sayısı TÜV bilgisayarlarında gözükmüyor. bu nedenle bir şekilde arkadaşlar bunu 8 kişi olarak oraya gösterirlerse sorun yaşamıyacaklar diye düşünüyorum. Ben bilmeden gittiğim için bu sorunu yaşadım fakat şimdi sorunu emniyet vasıtası ile çözmeye çalışacağım bakalım ne olacak.. Ama sonuç olarak emniyette yapamayız bunu derse proje çizdirip 4+1 düşüreceğim aracın kişi sayısını ..

selami51' Alıntı:
Değerli üstadım. Ellerindeki belgeyi bana göstermek durumunda değiliz dediler ama yayınlanan yasayı fotokopi etmişler Mart -2011 tarihinden sonra vize işlemi gerçekleştireceklerde bunu kullanıyorlar. Beni dün için geri gönderdiler. aracın emniyetten 9 kişilik yazan yerini 8 kişi yaptırabilirseniz aracım ruhsatta Arazi Taşıtı Jeep geçiyor iki yılda bir yapabiliriz eğerki yaptırma durumunuz yok ise bir yıla düşürceğiz diyerek vizeyi yapmadılar pazartesi günü için 30 Mayıs 2011 günü için emniyete gideceğim bakalım sonuç ne çıkacak burada paylaşmaya çalışacağım. Burada heben şunuda belirteyim ruhsatta yazılı olan kişi sayısı TÜV bilgisayarlarında gözükmüyor. bu nedenle bir şekilde arkadaşlar bunu 8 kişi olarak oraya gösterirlerse sorun yaşamıyacaklar diye düşünüyorum. Ben bilmeden gittiğim için bu sorunu yaşadım fakat şimdi sorunu emniyet vasıtası ile çözmeye çalışacağım bakalım ne olacak.. Ama sonuç olarak emniyette yapamayız bunu derse proje çizdirip 4+1 düşüreceğim aracın kişi sayısını ..
Bende meraklandım şimdi , burada paylaşırsanız biz de neyin ne olduğunu daha iyi öğreniriz üstadım.
Selamlar

Bugün için açmışolduğum vize konusu ile ilgili görüşme yapmak üzere Emniyet Müdürlüğüne gittim. Aracımızın EK-1 belgesini doldururken belirtmiş olduğumuz sürücü dahil 9 kişilik rakamın değişmi konusunda çok ısrarcı oldum. Rakamı 8 düşürmek üzere ama trafik büro amirliğindeki memurlar bunun ek-1 le birlikte TÜV den ilk arcın muayenesi esnasında geçtiğini belirterek aracın tekrar proje çiziminin olması gerektiğini belirttiler. Tabi bu aşamada TÜV lede görüştüm. fakat TÜV yine ısrarcı bir şekilde ruhsatta belirtilen kişi sayısı bizi ilgilendirir diyerek rakamın 8 veya altı olması gerektiğini söyledi. :mad:Bende ilerleyen senelerde tekrar bu gibi sorunlarla birdaha karşılaşmamak adına arcın porjesini yeniden çizdirdim. ve aracı 4+1 olmak üzere 5 kişilik yaptırdım. 2 Haziran 2011 tarihinde vizeye gireceğim inşallah sorun yaşamadın geçerim. Proje çizimi konusunda aşağıda belirtlen belgeyi Defender binicilerine sunuyorum. Hepinize kolay gelsin.

KOLTUK +ûL+ç+£LER¦-.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR