Simit LPG Tankı Güvenli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekinox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,061

ekinox

Kamp I
Yer
Ankara
Bagaj alanına duyulan ihtiyaç nedeniyle bagaj döşemesi altında stepnenin yerine monte edilen "simit" olarak tanımlanan lpg tankıyla ilgili bilgi ve deneyimi olan var mı? Arkadan çarpmalı kazalarda güvenlikle ilgili herhangi bir sakıncası olur mu?

simit-5.jpg

Etiketler
Ynt: Simit LPG Tankı Güvenli mi?

Benzin deposundan çok daha güvenli. Darbeyle falan delmek mümkün değil, 9mm tabanca mermisi bile delemiyor.

bizim binek araçların bi kaçında vardı bagaj hacmi açısından çok avantajlı.silindirler bagajı fazladan işgal ediyor stepneyi çıkarmayı güçleştiriyor ve bunun yanında arka koltuklarınızın yatma özelliği varsa bunuda engelliyo. simit en mantıklısı.

güvenlik konusunda LPG diken üstünde zaten en ufak bi problemi olsa taktırmazlar. yavuz abinin de dediği gibi gayet sağlam.

Sanıyorum evet. Ama bildiğim kaynak yalnızca bir LPG servisinden ibaret. Benim cj ye lpg bağlatırken simit tüp diye ısrar ettim. Malum yer sorunu için. Sızdırmazlık alamazsın demişlerdi. Gerçi sonra söktüm.

ya memlektimiz herşeyde vatandaşa eziyet ediyor. neden piyasaya sürdün şimdi ne oldu da yasak diyorsun

bende CJ ye simit takmıştım. arka koltuğun altında gayet gizli duruyordu. muayenedekiler tüpü ileri aldırdılar. simitin artık büyük bi kısmı ortadaydı. rezalet bi görüntüydü.

jeep' Alıntı:
Ama artık yasaklandı. Sızdırmazlık raporu alamıyorsun diye biliyorum.

Göktuğ yasaklanan tür farklı, basık simit olanlara izin vermiyorlar, avrupadan öğrendiler, simit tank üzerinde düz yüzey yoksa sorun değil, altı ve üstü yuvarlak olmalı gaz basıncını eşit dağıtması için.

kısaca fotodaki uygun değil, tam yuvarlak olmalı.

Bende tankı simit olarak değiştirip Hilux'un arka kasanın altınaki stepne yerine koymayı düşünüyordum, ancak şimdi tam hatırlayamadığım bir konuda alttaki tanklarda basınç sorunu yaşandığı yazıyordu.Bu nasıl olabilir ? Bilgisi olan varmı acaba.

Tugra makina, external simit tanklara bakabilirsiniz, avrupaya ihrac ediyorlar.

Yani tankı alta almakta herhangibir sakınca yok mu diyorsunuz. Basınç sorunu derken arabanın çalışması açısından demiştim.

bull' Alıntı:
simit hacmi küçük olduğundan her 100 km de biter,daha çok binek araçlar içi uygun bence cj gibi hortumculara az gelir :'(

Kaç litredir acaba , 70 litreliği sığıyorsa ve 60 litre lpg dolduruluyorsa , kaba bir hesapla yaklaşık 300 km götürmesi lazım. jeep lerde ender de olsa örneklerine rastlıyorum. Bagaj hacmi önemli konu.

11928115_692637_8p4s560.jpg

11928115_692637_24t1970.jpg

yandaki boşluklar baya geniş sanırım bu deponun bi kaç boy büyügü daha konulabilir tabi varsa

bu depolar sanırım standart simit ..olarak sağlamlığına gelirse yanlara bagaj içinde biryerlere göre çok daha güvenli istepne yerindeki depolar eskiden sahip olduğum bir araçta vardı büyük bir kazaya maruz kaldım arkamdaki araç yarı pert oldu lpg tankı na darbe bile ulaşamadı

Benim için önemli olan tankın basıncında, yani aracın çalışmasında bir sorun olurmu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR