1993 Suzuki Vitara Hakkında ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tony Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,219

tony

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım herkese merhaba böyle bir sitenin olması beni çok mutlu etti aile ortamı gibi, benimde kısa şasi 93 model vitara ve 5 metrelik teknem var ikisi mükemmel ikili oluşturuyor vitara ile tekneyi çekip denize indirmek ve denizden çekip eve getirmek çok eğlenceli oluyor. benim merak ettiğim bazen tekneyi denizden çekerken ağır vites ve 4x4 deyken tekerlerin bazıları dönmüyor bu nedenle tekneyi denizden çekmeye zorlanıyorum ,acaba diferansiyel kilidi diye bi,şey duydum bizim vitaralara da olurmu bu kilit ve nerden bulunur yardımcı olursanız sevinirim ::smiley:
 

Etiketler
Ynt: 1993 Suzuki Vitara Hakkında ?..

Probleminizi vermiş olduğunuz e-mail adresine yazılması yanlış bir uygulamadır. Burada paylaşım yaptığımız için ve sorunlarınızı aynı sorunu yaşıyan diğer arkadaşlarımızında okuyabilmesi için buraya mesaj yazılması gerekmektedir. Paylaşımın güzelliği ;)
Selamlar.
 

Ynt: 1993 Suzuki Vitara Hakkında ?..

4x4 deyken tekerlerin bazıları dönmüyor derken ne kastettiğinizi biraz daha açarsanız yardmc ıolabilirz. Patinaj yaptğında hepsi patinaj yapmıyor anlamında söylüyorsanız standart ve diff lock'suz tüm 4x4 ler patinaja düştüğünde yanlzca arkadan bir ve onun çaprazındaki ön teker hareket eder. Doğası böyledir . Bu durum normaldir. Başka bir durum var ise onu detaylandrın ki yardımcı olalım
 

Ynt: 1993 Suzuki Vitara Hakkında ?..

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim sanırım dediğniz gibi yapıyor yani ön ve çaprazındaki arka teker dönmüyor patinajda işte bunu yapmasını önleyecek kilit sistemini sormuştum ben enazından arka tekerler dönmeye devam ederse tekneyi daha rahat çeker sanırım denizden.
saolun.
 

Ynt: 1993 Suzuki Vitara Hakkında ?..

Patinaj yaparken ön ve çaprazındaki arka teker dönmüyorsa 4 çeker sisteminizde sorun var demektir. araç dört çeker değil demektir. Eğer diferansiyel kilidi uygulanacaksa (ki sağlıklı çalışan bir dört çeker sisteminde sırf denizden tekne çekmek için diff. kilidine gerek yoktur) bu defa aracın önden bir ve arkadaki her iki tekeri birden patinaj yapar.
 



Ynt: 1993 Suzuki Vitara Hakkında ?..

Araç 4 çekerdeyken, ön poryalar otomatik veya manual olarak kitlenir, kitlenmelidir. Porya kilitleirnde arıza varsa ön defransiyel devre dışı kalmış olabilir. Aracı kullanırken sürücü tarafından baktıgınızda, baktıgınız taraf yere basıyorsa muhtemelen diger taraf patinajda kalıyor olabilir, sizde lastikler dönmüyor gibi algılamış olabilirsiniz. En güzeli aracı lifte alın. önce iki çekerde test edin 1.vitesde rölantide bir lastigi el ile tutun, digeri dönmeli, yok ikisi aynı anda dönmeye çalışıyorsa kilit ver demektir. Sonra 4H alın otomatik ise ön poryalar kitler ve ön sisitem devreye girer. Manual ise el ile kitleyin (lock pozisyonu) ön tekerlerde dönüyor ise sorun yoktur. 4L de tepkiler aynıdır. ;) kolay gelsin.
 

Ynt: 1993 Suzuki Vitara Hakkında ?..

Arkadaşlar fotoğraf ekleyemedim nasıl eklenir bir yardım lütfen :mad:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,740
Kayıtlı Üye Sayımız
172,146
Kaydolan Son Üyemiz
Suatcım

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst