Aku Mach mi, Yoksa Boreal Mali mi? Tavsiye

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cuci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,776

cuci

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Aşağıdaki iki model arasında kararsız kaldım.Daha önce bu modelleri kullanan yada bu modeller hakkında bilgisi olan varmı? Yardımcı olursanız sevinirim. (özellikle yağmurlu-karlı ve kamplı yürüyüşler kullanacağım)

Boreal Mali Gris Ayakkabı
Ağırlık : 1620 gr / Çifti (UK 7)
Taban : Boreal Mount FDS-3
Orta Taban Yapısı : Boreal PBG 630
Astar : Boreal DRY-LINE®
Üst Kısım : 1,8 mm Yarma Deri + Teramida
Kullanım : 4 mevsim dağ ayakkabısı, ağır yük ile uzun faaliyetler
Boreal`den otomatik krampon takılabilir dağcılık ayakkabısı

Aku Mach Gore-Tex Dağcılık Botu
2.8 mm.Dağcılık için doğru bir tercih.
3 mm. Süet deri
- Vibram Vertige Taban
- Tam otomatik Krampon Takılabilir
- Full lastik carsak
 

Etiketler
Ynt: Aku Mach mi, Yoksa Boreal Mali mi? Tavsiye

Bu soruyu görünce bikaç hafta önce fotoğraf makinası tercihim için kendi sorduğum soru aklıma geldi :smiley: Bende bana verilen ve en çok işime gelen cevap yöntemi ile naçizane fikrimi söylemek isterim ;
DRY-LINE ile Gore-tex benzer astar türleridir. Özellikleri nefes alan ama su geçirmez olmalarıdır. Ben Vibram tabanlı ve gore-tex astarlı bir ayakkabı kullanıyorum ve çok memnunum. Boreal tabanlarda oldukça iyidir bildiğim kadarı ile,
ayağın hangisinde daha rahat ediyorsa, hoşuna giden ve fiyatı ekonomik olanı al derim ben :smiley:
 

Ynt: Aku Mach mi, Yoksa Boreal Mali mi? Tavsiye

ayrıca genel bir not iletmek isterim, geçici süre ile botlara sugeçirmezlik özelliği veren spreylerden kullanmanızı tavsiye etmem, bu spreyler fazla kullanım neticesinde zamanla botun en üst katmanını sertleştirmekte, çatlamalara ve kırılmalara neden olmaktadır.

Saygılarımla,
 


Ynt: Aku Mach mi, Yoksa Boreal Mali mi? Tavsiye

Benimde gönlüm aku dan yanaydı. Ama hiç kullanmadığımdan ve çevremde kimsede olmadığından terettüt ettim. İlginize teşekkürler.
 



Ynt: Aku Mach mi, Yoksa Boreal Mali mi? Tavsiye

çokluk azlık her zaman kriter olmuyor...bazı ürünler var ki burda çok satan uluslararası piyasada adı geçmiyor....
 

Ynt: Aku Mach mi, Yoksa Boreal Mali mi? Tavsiye

bahsettiğiniz Aku Mach dağcılık botunu atlas outdoorda nuri beyin tavsiyesi üzerine almıştım,yaklaşık bir yıldır birçok faliyette kullandım, çok memnunum, 2 arkadaşımda daha var onlarda memnunlar, fiyatının uygun olmasıda önemli tabi:smiley:
 

Ynt: Aku Mach mi, Yoksa Boreal Mali mi? Tavsiye

Aku'nun başka bir modelini kullanmıştım Goretex'li. Ancak tabanı açıldı, normalde botlarımı iyi kullanılırım. Burdaki yorumlara bakınca herhalde şansızmışım bu üründe diye düşündüm.
 

Ynt: Aku Mach Mi, Yoksa Boreal Mali Mi? Tavsiye

Hocam MERRELL PHOENIX SPORT GORE-TEX model ayakkabı almayı düşünüyordum ama gerek amazon üzerinde gerek diğer Türk forumlarında gore-tex`in su aldığı ,su karşısında waterproof kadar dayanıklı olmadığı yazıyor.

Bu gore-tex`in su almaması için sıprey sıkmak gerekiyormuş ancak bu sayede su almazmış doğru mu ?

Benim bildiğim gore-tex suyu geçirmeyecek ama ayakta oluşan nemi dışarı atacak kadar mikro delikler içiren bir teknoloji.

Hocam ben istanbulda yağmurda ayaklarım su almasın diye alacaktım hem de nefes alıyor diye.Bir de benim dizimde osgood schlatter var o yüzden ortepedik olmalı ayakkabı.
Merrell de topuk kısmında havalı taban varmış o yüzden merrell tercih ettim .Salomonda da var ama fiyatları pahalı nedense.Bütçem max 250 tl Hocam

Eğer gore-tex suyu hemen alan bir şeyse Merrell Moab Waterproof alayım diyorum.

msn : mut-lu3@hotmail.com buradan da yazabilirsiniz Hocam.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,761
Kayıtlı Üye Sayımız
172,149
Kaydolan Son Üyemiz
emrecozel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst