Araçta Elektrik Üretimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan semuca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,903

semuca

Kamp I
Mesajlar
125
Tepkime Puanı
0
Herkese selamlar,

Aracımda muhtelif aygıtlar calıstırmak uzere 12v tan 220 v ye kadar enerji kaynagı yapmak istiyorum. (Arac calısmadıgı veya hareket halinde olmadıgı durumlarda da devrede olabilecek ve arac akusune etki etmeyecek cozumler olarak.) Aracımda yeterli bos alana sahip oldugum dusunulurse sizlerin de bu konuda tecrubelerinizi paylasmanızı isterim. Bu konuda bazı cozumlerin var ancak sizlerin dusunceleri dogrultusunda olusturmak istiyorum.

Yanıtlarınız icin simdiden tesekkurler.

Serhat
 

Etiketler
arkadaşım bu konuda imal etmektense hazır satılan 12... 230 invertörler var daha saglıklı kullanıcagın alete göre seçmen gerek
örnegin pc kulanacaksan medya marketlerde 70. ila 130 ytl bulabilirsin koruma devresi olanları tercih etmelisin uzakdogu olmamasına özen göstermelisin çünkü yangına sebebiyet verebilecek bi alet sabit kullanımda olacaksa aküden direk baglaya bilirsin ama işi bilen bi elk baglatmalısın kolay gelsin
 

Ancak, istedigim bu sistemin aracın calısma sisteminden bagımsız calısması. 12..230 ceviriciler zaten bu sistemin kacılınılmaz bir parcası. Ancak benim tecrube paylasmak istedigim aractan bagımsız calısabilecek bir sistem ve bunun isleyisi ve kurulumu.

Serhat
 


bencede eniyisi portatif bir jeneratör bende aşagıdaki nden kullanıyorum
PEP 2
 




pek tavsiye etmem, ekstra yakıt, vs ve onun takibini gerektirir, alın ucuza bir çift akü şarj sistemi, invertor ve akü işi bitirin derim.
 

Hakan Bey, basta dusundugum sistem buydu ama, jenerator konusunda daha rahat edecegim kanısına kapıldım. Ote yandan aracın garanti sorunu var. Ek elektrik tesisatlarının garantiyi etkilemesini simdilik pek istemiyorum
 

bu sistemin dumanı ve gürültüsü de olmaz, tamamını sahibinden. Com online satın alabiliyorsunuz.

garanti konusunda haklısınız sorun çıkartabilirler
 

sahibinden.comdan birlestirilebilecek parcalara ornekler ne mesela.. tecrubeleriniz dogrultusunda?
 



ilan no 8150681 mesela, beşyüz watt invertor de vardı ama hemen bulamadım, yarın tekrar bakarım. Akü, herhangi bir akü olabilir.
 



muhtalif derken çalışacak ürünleri nekadar çalıştıracağınıza bağlı çok uzun süre bağlamayacaksanız 100Ah 2 ad. akü yü evde şarj edip sahada 2 gün rahatlıkla idare edebilirsiniz(cep şarjı laptop televizyon vs.) sahadan geri geldiğinizde evinizde tekrar şarj edebiliriniz ve ağırlık ve yer sorununuz yoksa ups de önerile bilir.gürültüsüz temiz enerji
 

jeneratör için bauhaus tavsiye etmem çok pahalıdır her konuda kazık ama çeşit çoktur !!!!!!! karaköy piyasasını araştırmalısınız perşembe pazarı , perpa enuygun bulabileceginiz yer çinmalı olmamasına dikkat !!!!!! 220v .... 12v çıkışlı olmasına dikkat edin tercihen suzuki marka . marin cilerdede var bu tarz jeneratörler
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,753
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst