aselsan cobra mt 650 ile kimlerle konuşabilirim?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan derinlik_sarhosu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,258

derinlik_sarhosu

Ana Kamp
Mesajlar
74
Tepkime Puanı
0
arkadaşlar merhaba,
işyerimizde iki adet aselsan cobra mt 650 telsiz var, bu telsizlerle kimlerle hangi mesafelerde görüşebilşirim? örnek olarak bir arazide olsam çevredeki araç ve el telsizleriyle irtibat kurabilirmiyim yada jandarma telsizine çağrıda bulunabilirmiyim?
 

Etiketler
Ynt: aselsan cobra mt 650 ile kimlerle konuşabilirim?

MT 650 açık alanda 5km görüşme mesafesi olan bir telsizdir.Şehir içinde ve engebeli arazide bu mesafe kısalıcaktır.Verdiğiniz örnekte bahsettiğiniz araç telsizi MT 650 (genel tanım PMR) çalışma bandında araç telsizi yoktur.Genelde offroad da kullanılan CB halk bandı telsiz ile görüşemezsiniz.Arazide PMR ile kimlerle iletişim kuracağınızı görmek için aşagıdaki linkteki listeyi incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70432.0
 

Ynt: aselsan cobra mt 650 ile kimlerle konuşabilirim?

Selamlar
bu cihazlar, PMR denilen kategoridedir. Forumu aratırsanız, PMR ile ilgili bayagi bir bilgi var. Bu cihazlar ile acik arazide 2-3km (cihazlar birbirini gorecek sekilde) gorusulebiliyormus ama ben denemedigim icin sizi yanıltmak istemem. Araclarda monte edilmis sabit telsizler "genelde" CB denilen turdedir (forumlarda yine cok fazla aciklama bulabilirsiniz) ve CB telsizler ile gorusemezsiniz. Ayrıca, Jandarma'ya da cagrıda bulanabileceginizi sanmıyorum, zira PMR kanllarını monitor etmiyorlar bildigim. . reha
 

Ynt: aselsan cobra mt 650 ile kimlerle konuşabilirim?

Reha ve umut bey teşekkürler, pmr telsiz olayını anladım sıra cb telsizlerde, forumdan araştırıyorum, deneme amaçlı 100-200 tl arası bir cb telsiz alabilirim baya bir heveslendim :smiley:
 

Ynt: aselsan cobra mt 650 ile kimlerle konuşabilirim?

Selamlar
bence rahatlıkla bulursunuz. sahibinden.com da var idi gezenbilir ilan sayfalarında da sık sık satılık cb cihaz oluyor. iyi gunler dilerim, reha
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst