Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,671

Sizce En İyisi Hangisi?

  • Bianchi

    Kullanılan: 16 21.9%
  • Trek

    Kullanılan: 25 34.2%
  • Kron

    Kullanılan: 8 11.0%
  • Sedona

    Kullanılan: 10 13.7%
  • Giant

    Kullanılan: 14 19.2%

  • Kullanılan toplam oy
    73

Etiketler
Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

Özlem hanım merhaba,Genel olarak bütün markalar(Cannondale,Trek ve aklıma gelmiyen birkaç marka bazı parçaları üretiyor)parça ve kadro üreticisi firmalardan aldıkları ürünleri (Shimano,Sram,Magura,Mavic,Dt,Avid,Look vs.)kullanarak bisikletlerini oluşturuyorlar.Bence markadan ziyade hangi parçalardan bir araya geldiği önemli bisikletin,Seçim ise kullanım tarzı ve fiziksel özelliklere göre yapılmalıdır.
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

Merhaba

Teşekkür ederim öncelikle..

Ben bir süredir araştırıyorum. Aldığım tavsiyeler doğrultusunda yaptığım bir seçim bu; zaten “henüz” anlamıyorum bu konudan hiç.. Alacağım bisikleti işe gidip gelirken de kullanmayı düşünüyorum ama ağırlıklı olarak kullanacağım rotalar biraz tırmanışta gerektirecek bu nedenle beni mümkün olduğu kadar az yoracak bir dağ bisikleti (Fiyatı en fazla bu civarda - 700 tl) almak istiyorum.

Bu kadarcık bir açıklama yeterli olmayacaktır muhtemelen ama yine de tavsiye edebileceğiniz bisikletler varsa mutlu olurum. Trek sky diye model belirttim ki bu bisiklet için ne dersiniz fiyatına göre donanımı sizce nasıl diye sormak istedim..
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

Tekrar merhaba,verdiğiniz örnek giriş,seviyesi sayılabilecek donanımda bir bisiklet.Benzer donanımlı bisikletler daha ucuza bulunabilir belkide.Çünkü burda isim fiyatı arttıran bir etken.
Size bence seçimde dikkat edilecek konuları yazayım,umut ederim faydalı olacaktır.
1.Kadro aliminyum alaşım olmalı(6061,7005)kadronun hafif olmasını ve dayanıklılığını sağlar.
2.Vites,fren sistemleri en azından Shimano acera olmalı.(Sramın aynı seviye sistemide olur.)Bunun sebebi bu sistemlerde ayarın sık sık bozulmaması ve uzun ömürlü ve zorlu kullanıma uygun olması.
3.Zincir,ruble,aynakol,göbek sistemlerininde;Shimano,Sram veya Truvativ(Truvativ bu seviyede pek bulunmaz)seçilmesi
4.Jant, seçimindede V (çift katlı) jant seçimi iyi olur.(Sağlamdır ve jant tellerinin ayarları daha uzun süre bozulmadan kalır)
5.Amartisörlü bir model olacaksa Lock out özelliği olmalı(Kilitli)çünkü yokuş çıkarken amartisörün kilitlenmesi gerekir,enerjinin bir kısmının amartisör tarafından emilmemesi için)
6.Bisiklet kadro boyunun sizin boyunuza uygun seçilmesi.
7.Bisikletin ağırlığı düştükçe fiyat artar,dolayısı ile bu fiyat aralığında hafif bir bisiklet alınamaz.(Göreceli bir değerlendirmedir)

Emin olun iyi donanımlı bir bisikleti kullanmakla diğerleri arasında sürüş keyfi açısından azımsanmıyacak farklar vardir.Seçimde acele etmeyin,iyi bir tercih yaparsanız benim bisikletim gibi uzun yıllar kullanırsınız.(Bendeki 9 yıllık)
Fiyat konusunda belki biraz daha yukarı çıkmanız gerekir.Eğer siz başka örnekler(marka,model) bulursanız,bilgim dahilinde ayrıca size yardımcı olurum.
Marka bence çok önemli değil(tabiki çok kalitesiz kadro kullananlardan uzak durunuz)

Tavsiye konusunda satıcılardan çok,belli bir tecrübesi olan son kullanıcılardan fikir almak dah sağlıklı olur diye düşünüyorum.
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

Merhaba teşekkür ederim bilgiler için;

Vermeyi plandığım fiyattan da düşük oldu aslında ama bisikletle uğraşan arkadaşların da yardımıyla, bir kaç değerlendirmeden sonra bugun itibariyle bisikletimi aldım.. whistle miwok 1053 v; başlangıç için uygun olduğunu söylediler umarım kötü seçim olmamıştır :smiley:

Tekrar teşekkür ederim..
 



Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

Özlem hanım hayırlı olsun,aldığınız bisiklet fiyatına göre iyi özelliklerde.Mevcut donanımı ile ilgili birkaç tavsiyem olacak;fren sistemi sadece V brake diye yazılmış,marka belirtilmemiş muhtemelen alhonga veya benzer markada düşük kaliteli bir sistem var.Bu frenlerde fren pabuçlarının tekere veya janta değmesi sorunu çıkabilir.Sebebi ise kalitesi düşük olduğu için sık sık yapılan ayarlar bozulur.Ayar bozukluğu janta ve tekere zarar vereceği gibi (sürekli sürtünmeden) sizin hareket etmek için kullandığınız enerjinin bir kısmının boşa gitmesine sebep olur.İkinci olarak ön vites aktarıcı Shimano Tourney FD-C050 gözüküyor.Shimano markasının giriş modelidir,fena değildir ama ayar bozulması sebebiyle,vites geçişlerinde sıkıntı yaratabilir.(sadece düz yolda kullanımda olma ihtimali düşüktür)Eğer imkanınız varsa biraz daha kaliteli bir modelle bu iki parçayı değiştirirseniz,daha keyifli sürüş sağlar.(çok üst modellere para vermenize gerek yok,Shimanonun altus veya acera modelleri yeterli olur).
Son olarak bisikletinize sağlıklı ve mutlu günlerde keyifle binmenizi dilerim.Hayırlı olsun.
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

lisaparker' Alıntı:
Merhaba teşekkür ederim bilgiler için;

Vermeyi plandığım fiyattan da düşük oldu aslında ama bisikletle uğraşan arkadaşların da yardımıyla, bir kaç değerlendirmeden sonra bugun itibariyle bisikletimi aldım.. whistle miwok 1053 v; başlangıç için uygun olduğunu söylediler umarım kötü seçim olmamıştır :smiley:

Tekrar teşekkür ederim..

bence gayet iyi bir seçim giriş seviyesi için uygun acera vites sistemi var biraz ağır bir bisiklet ama üzerinde küçük oynamalarla modifiye edebilirsiniz zamanla çok güzel şeyler ortaya çıkıcağına inanıyorum bol pedallı günler dilerim...
 


Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

selam arkadaşlar

ben de bir yerden başlamak istiyorum bu bisiklet işine küçükken çok kullandım bir kaç tane eskittim hatta bir tanesini kırdım falan ama kırkıma geldim. fakat bu bisiklet sevdasından vazgeçemedim bir türlü internette araştırırken bir whistle mivok 722 buldum ikinci el (dağ bisikleti düşündüğüm için) acaba benim için uygunmudur? bana çok mu gelir veya uygun ise ne kadar bedelle alınabilir. konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve bilgi verirse sevinirim. ilginize şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

Merhaba,bahsettiğiniz bisiletin donanımını bilmiyorum,ayrıntı verirseniz bilgim dahilinde yorum yaparım.Hiçbir bisiklet size fazla gelmez,kalite arttıkça sürüş keyfi artıyor.Tersinin olma ihtimali daha yüksek,sizin fiziksel özelliklerinize(boy,kg vs.)ve kullanım amacınıza yeterli gelmiyebilir.Bahsettiğiniz marka bisiklette ikinci el fiyet belirlemek çok zor.Size tavsiyem sıfırının fiyatını öğrenip bisikletin şu andaki durumuna göre bir fiyat teklifi yapmanız.Eğer herhangi bir ikinci el bisiklet almayı düşünüyorsanız ve siz yeterli bilgiye sahip değilseniz mutlaka tecrübeli birinden yardım isteyin.
 



Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

öncelikle ilginize teşekkür ederim. açıkcası bahsettiğim modelin teknik özelliklerini araştırdım fakat pek birşey bulamadım. daha çok yeni olan 1052, 1053 ve 1054 modellerle ilgili bilgiler var. çok fazlada teknik bilgim yok. ancak 178 cm boy ve 80 kg ağırlığa sahibim. buna göre tavsiye edeceğiniz bir dağ biskleti varmıdır? yoksa sıfır fiyatının ikinci eli satan tarafından 1500 tl olduğu iddia edilen whistle mivok 722 için bir pazarlık yapmamı tavsiye edermisiniz? saygılarımla
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?

Bahsettiğiniz bisikletin Türkiyede satıldığı bir yer bulamadım,o yüzden bir yorum yapamam.Ben dağ bisikletinde ikinci ele pek sıcak bakmıyorum,yapıları gereği sert kullanıldıkları için yıpranma çok oluyor.(eğer az ve temiz kullanılmış bulunabilirse alınabilir, ama tecrübeli birinin bakması iyi olur).
Ben bisiklette tercihimi, markadan çok üstündeki donanıma göre yapmayı tercih ederim.Size tavsiyem önemli parçaların(aktarıcılar,vites değiştirici,ruble,aynakol,göbekler,zincir,fren ve jant vs.)alanlarında tercih edenlerin güvenini kazanmış üreticilerden seçilmesidir.
Örnek: jant: Mavic,Rigida Aynakol: Shimano,Truvativ Fren:Shimano,Avid,Magura Vitesler ve aktarıcı:Shimano,Sram gibi.
Genelleme yaptığımı biliyorum,fakat maddi gücünüze ve kullanım amacınıza göre o kadar çok seçenek varki,ciddi araştırmak gerekir.
Kilo eğer çok fazla değilse genellikle tercihte etkili olmaz,Boyunuza uygun kadro seçmeniz önemli,onuda şöyle test edebilirsiniz:Seleye oturduğunuzda,ayağınızı(bacağınız, dizinizden hafif kırık olmalı) topuğunuz denk gelecek şekilde pedala koyabiliyorsanız,size uygundur.
Yukarıdaki yorumlarda bir hanımefendinin seçtiği bisiklet vardı.Giriş seviyesi olarak örnek verebilirim.
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka Ve Model?

bisiklet almak istiyorum daha önce bianchi kullandim memnundum ama tekrar almak istedigimde tavsiye etmediler kron xc1000 e bakiyorum başka tavsiyesi yada xc1000 hakkinda iyi kotu yorumlari alirsam sevinirim.bütçem 1500 tl civari.
 

Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka Ve Model?

Biraz mazi olacak ama yazacağım marka artık bulunmuyor. Atik ve saldırgan bisiklet kullanış tarzıma rağmen bakımsız bırakmadığım bisiklerime yaklaşık 8 yıl, her mevsim, kullandığım, yaz hafta sonları bazen İçerenköy - Bostancı-sahil - Kadıköy turları yaptığım bisikletimin markasını artık söyleyeyim. ** MORISHIMA**

ve yaklaşık 8 yılda tek masrafı patlak lastik ve fren teli, 2000 yılında çaldıra kadar iyi hizmet etti.
8 yıl ne zincir nede pabuç. Fren sistemi langulard yada vanguard gibi bir markaydı. Ben diyeyim 10.000 km, siz diyin 20.000 km kesinlikle yapmışımdır. Lastikler kenda, Vitesler shimano.

Belki soruya cevap değil, hatırat paylaşımı oldu... yazmış bulundum kusura bakmayın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

SON KONULAR



Geri
Üst