Bursa 2018

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,924

VitaEsMorte

Zirve
Mesajlar
2,896
Tepkime Puanı
39
Sevgili Bursalılar,

Header


Hepimiz Bursalıyız, bu şehirde doğduk ve büyüdük. Bir bölümümüz sonradan bu güzel şehre geldi, ama sonuçta hepimiz ortak paydamız olan Bursa'da çalıştık, ailelerimizi kurduk ve yaşattık. Çok eski ve köklü bir tarihi olan Bursa, bugüne kadar hep barındırdığı bizlere veren taraf oldu. Ancak, geriye dönüp baktığımızda bizlerin şehrimize sahip çıkıp, sorunlarının çözümü konusunda yol aldığımızı söyleyebilmemiz ne yazık ki mümkün değil.

Bursa, yıllarca hak ettiği noktaya bir türlü ulaşamamıştır. İşte bu ''kadersizliği'' değiştirecek bir projeyle karşınızdayız. Bu proje, Bursa’yı ve antik adı Olympos olan Uludağ’ı dünyaca ünlü hale getirecek, hem ülke hem de yerel ekonomimizi ateşleyecek büyük bir girişimi bünyesinde barındırıyor. Siyasetçisinden işadamına, gazetecisinden bürokratına, doktorundan işçisine kadar tüm Bursalıların elini taşın altına koyması ve sahip çıkması gereken bu proje, dünyada büyük bir prestij unsuru olarak kabul edilen ''Kış Olimpiyat Oyunları''nın şehrimizde düzenlenmesidir.

20 senelik hayali olan bu proje üstünde, son 2 senedir yoğun şekilde çalışan Aybar Uluca, gerekli araştırmaları yaptıktan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yetkilileriyle görüştükten sonra konuyu Bursa Sivilay Derneği’nde gündeme getirdi. Aybar Uluca, Sivilay Yönetim Kurulu'nca oluşturulan ''Kış Oyunları Hazırlık Komitesi”nin başkanlığına getirilmiştir. Daha sonra projeyi başlatacak olan, Aybar Uluca, Ceyhun İrgil, Murat Gülez, İsmail Kemankaş, Işık Uğurtuğ ve Celal Beysel’den oluşan ''Müteşebbis Heyeti'' oluşturulmuştur.

Müteşebbis heyeti hayata geçirme fikri, proje Milli Olimpiyat Komitesi ile paylaşıldığında, bu işe nereden ve nasıl başlayacağız sorusunun cevabı olarak ortaya çıkmıştır. Heyetin görevi Bursa'da olimpiyat ateşinin ilk kıvılcımını çakmak ve bütün şehrin benimseyeceği ve sahipleneceği duruma getirmektir.

Bu amaçla şehir dinamiklerini harekete geçirmek, Bursalıları bilgilendirmek ve konuyu ulusal platforma taşımak öncelikler arasında yer almaktadır. Bu çerçevede Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, milletvekillerimiz; ardından diğer yerel yöneticiler, bütün sanayici ve işadamları dernekleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, üniversite ve diğer eğitim kurumları, spor kulüpleri, federasyonlar ve bu heyecanı ayağa kaldıracak en önemli unsur olan medya kuruluşlarının temsilcileriyle görüşülecektir.
 

Etiketler
Ynt: Bursa 2018

Bursa ve Uludağ’ın Önemi

Tarihi dokusunun yanı sıra, kış termal ve inanç turizmi olanaklarını bir arada sunabilen ender illerin başında gelen Bursa, Türkiye turizm pastasından sadece %1.5 pay alabilmektedir.

Olimpiyat organizasyonu sayesinde, hem Türkiye’nin hem de dünyanın ilgisi gözbebeğimiz olan Bursa’ya çekilebilecektir. Bu ilgi Bursa ve Türkiye'nin tanıtımında önemli rol oynayacağından dolayı, ülke bütçesinden de proje için önemli bir destek alma imkânımız olacaktır.


Bursa’nın Sorunları

Hızla büyüyen Bursa’nın geçmiş yıllardan kalan kronikleşmiş altyapı eksiklikleri vardır. Son dönemde şehrin sorunlarının çözümü konusunda gerek belediye gerekse sivil toplum örgütlerinin temsilcileri arasında projeler üretilirken, daha hızlı hizmet sunulmasında kurumlar arasındaki koordinasyonun tam olarak sağlanması gerekmektedir.

Şehrimizde siyasi, sosyal, kültürel ve sportif alanlara kamuoyu ilgisinin arttırılması, bunu yaparken de şehrin önüne bir hedef konularak, motivasyonun sağlanması önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki, hedefi, motivasyonu ve konsantrasyonu olmayan bir şehir, asla verimli olamaz ve refaha ulaşamaz.


Bursa’mızın Hedefleri Neler Olmalı?

 Bursa’mızın her düzeyde sosyal bütünleşme ve birlikteliğe ihtiyacı vardır.
 Bursa’mız siyasal olarak Ulusal ve Yerel platformlarda etkin ve başarılı olmalıdır.
 İlgi ve istikrar ile zengin kültürünü Dünya’ya tanıtarak ve pazarlayarak, toplumsal olarak zenginleşmelidir.
 Sporda, hem ülke çapında hem de dünya çapında çeşitli dallarda başarılı olmalıdır.

Bunların direkt sonucu olarak ekonomik büyüme, refah ve profesyonel anlamda işleyen bir şehircilik anlayışı, Bursa’nın hedefleri olmalıdır.
 

Ynt: Bursa 2018

Neden Aday Olmak İstiyoruz?

Olimpiyat organizasyonları, düzenleyen ülkenin adı ile değil düzenlenen şehrin adı ile anılır ve tarih sayfalarına geçer. Şehirler, bu organizasyonu şehrin imaj ve prestijini arttırmak amacı ile sırtlanırlar. Ancak, aday olan şehir kadar ülkenin de beklentileri vardır.

Bursa’da bir olimpiyat organize etmek istemenin ardında pek çok önemli ekonomik ve politik nedenler vardır. Oyunların getireceği ekonomideki canlılık ve gelişme, turizm gelirlerinde bir patlama, şehir ve ülkenin tanınmasının yaratacağı olumlu getiriler, şehirde gerçekleştirilecek alt yapı ve yeni spor tesislerinin oyunlar sırasında ve sonrasında toplumun hizmetine sunulması gibi hususlar, şehir ve ülkelerin olimpiyat yapma yarışına çok önem vermelerinin nedenlerindendir.

Bir pazarlama harikası olan Kış Olimpiyat Oyunları, Bursa’yı dünyaca tanınan bir şehir haline getirebilecek ve Bursa ekonomisine bir seferde yaklaşık 2 milyar dolarlık bir değer kazandıracaktır. Olimpiyatlar düzenlenene kadar geçecek süre içinde yapılan tesislerde organize edilecek muhtelif Avrupa ve Dünya şampiyonaları, Ulusal ve Uluslararası politik ve ekonomik etkinliğe sahip toplantı ve kongrelerin getirileri ise bu hesaba dâhil değildir.

Kısa zamanda çok büyüyen Bursa’nın günlük problemlerinin çözümü için bugünkü koşullarda en az 50 yıllık bir süre gerekirken, Olimpiyatların alınması ile bunu 7 yıllık bir süreye sığdırabilir ve Bursa’yı bugünkü değerine layık ve yaşanabilir bir Dünya şehri haline getirebiliriz.

Böyle dinamik bir ortam, yörede büyük bir ekonomik hareket yaratmasının yanı sıra, Bursa’da ki gençliğe sokaklarda yetişmek yerine modern koşullardaki spor tesislerinde spor yapma imkânları sağlayacaktır.

Olimpiyatların temel taşı olan spor, gençlerimizin bedensel olduğu kadar, beyinsel gelişimine de katkı sağlayacak ve Olimpiyatlarda kazanacağımız madalya sayısı da artacaktır.


Olimpiyat Nedir?

Olimpiyatlar bir organizasyon, dayanışma, entegrasyon ve kalkınma projesidir. Bununla birlikte Dünyada, 21. yüzyıl treninin öncüleri arasına girme fırsatıdır.

Yenilmenin yenmek kadar normal olduğu, kişinin kendi kapasite ve kabiliyetinin sınırlarını aşması için gösterdiği çaba olarak insan yaşamına giren spor, ülkedeki insanları birbirlerine daha da bağlayacak ve ülkeler arası ilişkileri daha anlamlı ve bilinçli bir tarzda sağlamlaştıracak bir araçtır.

Uluslararası iyi niyet ortamının yaratıldığı bu organizasyonda, Dünyanın dört köşesinden sporcular bu büyük spor şöleninde bir araya gelme imkânı bulacaktır. Daha iyi ve barışçı bir dünya için ve dünya gençliğinin daha mükemmel yetişmesi, gençlerin spor yoluyla birbirlerini anlamaları ve dost olmaları imkânları yaratılacaktır.

Olimpiyat ruhu, başka hiçbir konu ile oluşturamadığımız Bursalılık bilincini ve Bursa’ya sahip çıkma duygusunu gerçekleştirecek bir olgudur.

Çocuk, Genç, Öğrenci, Yaşlı, Erkek, Kadın, Memur, İşçi, Esnaf, Sanayici, Tüccar, Serbest Meslek sahipleri, Bursa’ya nereden göç etmiş olursa olsun Bursa’da yaşayan herkes, bu onuru yaşamak ve paylaşmak isteyecektir.

Ne Yapılacak?

Bir Olimpiyat organize etmenin, o şehirde sadece belirli sayıda spor tesisi yapmak ile gerçekleşemeyeceği bir gerçektir.

Böyle dev bir organizasyon için tabiî ki yapılması gereken çok iş var. Önce bir durum tespiti yapılmalıdır. Sonra hedeflerin belirlenmesi ve daha sonra bu hedeflere ulaşılması için


çözümler üretilmesi ve uygulanması gerekmektedir. Bu vesile ile Bursa’nın temel bazı sorunlarının çözümü imkânları yakalanacaktır.

Kış Olimpiyat Oyunları programında kar ve buz üzerinde yapılan her türlü spor dalları yer almaktadır. Bazı spor dallarında mevcut olmayan federasyonların kurulması, bu konuda sporcular yetiştirilmesi ve böylelikle Türk sporuna yeni bir ufuk ve kalitenin getirilmesi sağlanacaktır.

Bunun için, Müteşebbis Heyet olarak, bundan 12 sene sonra düzenlenecek olan 2018 Kış Olimpiyat Oyunlarına Bursa şehri olarak talip olmayı teklif ediyoruz sizlere.

Nasıl Yapılacak?

Müsabakaların bir kısmı Uludağ’da, bir kısmı Bursa’da yapılacaktır. Mesela Açılış ve Kapanış Seremonileri, sürat pateni, buz pateni ve buz hokeyi müsabakaları Bursa’da, kayak ve kızak sporları Uludağ’da yapılabilir.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, IOC, üyesi olan her bir ülkenin olimpiyat organize etme hakkı vardır.

Olimpiyatlar bugüne kadar spor, ekonomi ve politika konularında dünyada sözü geçen gelişmiş ülkelerin şehirlerine verilmekte iken, IOC, bugün gelişmekte olan ülkelere de adaylık fırsatı tanımaktadır. Bu da bizim şansımızı arttıran unsurlardan biridir.

Ancak, olimpiyatlara aday olmak için bilinmesi ve takip edilmesi gereken bazı temel unsurlar vardır:
1- Aday olma isteği ve yılı Milli Olimpiyat Komitesine bildirilir.
2- Başvuruyu inceleyen Milli Olimpiyat Komitesi bu konudaki kararını verir ve Devletin destek olması imkânlarının temin edilmesi konusunda yardımcı olur.
3- Adaylık Milli Olimpiyat Komitesi tarafından IOC’ye sunulur.
4- IOC değerlendirmesini yaptıktan sonra Olimpiyatların yapımından 7 yıl önce (2018 hedefi için 2011 yılında) başvuruları oylar ve kazanan şehir açıklanır.

Bu süreçte şehrimize çok çeşitli aktiviteler kazandırılacaktır. Çeşitli kış spor dallarında Dünya ve Avrupa Şampiyonaları düzenlenecektir. Bunları başarıyla organize etmemiz bizi bu yarışta güçlendirecek, Uludağ’a ve Bursa’ya yapılacak olan tesis ve alt yapı yatırımları ile Bursa, kış turizmi bakımından bütün Dünya’ya açılmış bir şehir olacak ve bütün Bursa, dolayısıyla tüm Türkiye, çok uzun seneler bunun getirisinden yararlanacaktır.

Bursa’nın Avantajları

Bursa gerek kent merkezi ve gerekse Uludağ’daki konaklama tesisleri ve sunduğu hizmetler bakımından her haliyle Türkiye’deki diğer merkezlere bugünkü durumuyla dahi büyük fark atmaktadır.

Ayrıca son zamanlarda Uludağ’a yönelik yatırımların artması, yeni konaklama tesislerinin yanısıra, dünyanın en uzun teleferik hatlarından bir tanesinin ve yeni pistlerin yapılacak olması ve Büyükşehir Belediyesinin bu konuya yakından ilgi göstermesi önemli avantajlarımız olacaktır.
 

Ynt: Bursa 2018

Sonuç

Bursa 2018 Kış Olimpiyat Oyunları

Başka hiçbir konu hepimizi asla bir araya getiremez. Olimpiyat ruhu ile Bursa’mıza sahip çıkma duygusu, çok iyi çalışılmış, projelendirilmiş, hepimizin içinde yer alacağı, el ele vererek Bursa’yı tarih sayfalarına taşıyacak bu büyük organizasyon için hepimizin göreve çağrıldığı bu çok heyecanlı anı sizlerle paylaşıyor olmanın heyecanı içindeyiz.

Bu proje Bursa’nın bugüne kadarki tarihinin en önemli organizasyonu olacaktır.
Haydi Bursa, haydi Bursalılar ve haydi Türkiye şimdi hareket zamanı ve hedefe koşma zamanı.

Bursa Sivilay Derneği
Kış Oyunları Hazırlık Komitesi
Müteşebbis Heyeti

Bugüne kadarki çalışmalarımızda, heyetimize gönüllü olarak teknik destek sağlayan Murat Taydaş, Uygar Turantekin, Sarper Atak, Numan Çatmakaş, Sait Yılmaz ve Doğuhan Uluca’ya teşekkür ederiz.

Not: Herkesin görüş, katkı ve desteğini bekliyoruz.
Web Adresi : www.bursa2018.com
E-Mail Adresi : bursa@bursa2018.com
Geçici Tel. : (532) 213 85 83 (Saat 15.00–20.00 arası)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst