Büyük Lastik Takmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,017

Etiketler



Ynt: Büyük Lastik Takmak

amerikada 54 takılmış cj lere baktım videolarda zaten şase değiştirmişler önden arkadan şase çıkıyor kupadan uzun. Kendi şasesi ile bencede imkansız
 



Ynt: Büyük Lastik Takmak

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ayrıca bir işede yaramaz.Devrilir o araba ikide bir.Aks arası uzun olması lazım dengeli olması için.

olurda böyle bişey olur.

Yapılanlar ve sürücünün deneyimi ;
Engine: 502 Chevy ZZ Ram Jet V-8
Transmission: TCI-built TH400 with full manual valvebody
Transfer case: Atlas 6.0
Axles, f/r: 47-spline Rockwell 2.5-ton/47-spline Rockwell 2.5-ton
Traction aids, f/r: Ouverson locker/Ouverson locker
Ratio: 6.72:1
Suspension, f/r: Four-link, King 3.0 coilovers, Currie Anti-Rock sway bar/Four-link, King 3.0 coilovers, Currie sway bar
Tires: 54x19.5-20 TSL Boggers
Special features: Front and rear Warn 9500 winches, four-wheel disc brakes, drive flanges, full hydro steering, onboard air, dual alternators, Powertank, front and rear cutting brakes, 18-gallon fuel cell, Staun bead locks, CD player for trail tunes
Driver experience: 17 years
129_0802_23_z+top_truck_challenge_contenders+kevin_myers.jpg
 



Ynt: Büyük Lastik Takmak

[SIZE=medium]herşey daha yüksek araç düşüncesiyle başlıyor önce yükseltme yapılıyor daha sonra aracta ufacık görünen standart ebatlar daha büyük ve ağır ebat lastiklerle değiştiriliyor daha sonra araç arazide yeterli performansı lastik ebatının büyümesi nedeniyle gösteremiyor buseferde ayna maurti oranlarıyla araca müdahale edip eskisi gibi gaz yemesini sağlamaya çalışıyoruz derken bide bakmışız sürekli öntakım arızaları akis kesme vs bu tip sorunlar karşımıza çıkıyor.....[/SIZE][SIZE=medium] halbuki bana göre aracın sıtandart lastikleriyle birebir aynı ebatta mt lastik takıp aracın ön tarafınada yeterli sevyede bir vinç arka karpuzada bir difflock ilave edildiğinde hem arazide hemde onroad yolda en ideal araç tipi yakalanmakta...

saygılar....


kendimden alıntı yaptım[/SIZE] ;) ;) ;) ;) [/l]
  • [/l]
 




Ynt: Büyük Lastik Takmak

Kürşad bey merhaba,
Her ne kadar birkaç senedir 4x4 kullanıyorsam da, asfaltın dışına sürmüyorum fakat buralarda sizlerin raporları, fotoğrafları ve oğlumun da beni dolduruşa getirmesi sonunda ben de artık araziye çıkmaya, çamurlara bulanmaya karar verdim. ::smiley: :smiley:

Ancak elimdeki araca kıyamayacağımdan, bu işler için hazırlanmış bir Ranger aldım. Aldığım kişi bu işlerin profesyoneli. Difransiyeli komple, şanzımanda da gerekenleri değiştirdiğini söyleyip, orjinal parçalarını da araçla birlikte teslim etti. Hatta ön tekerleklerdeki otomatik kilidi falan iptal edip, manuel Hub (galiba böyle deniyordu :-[ ) falan takmış ve aracı (servisin de kontrol edip uygun bulduğu doğrultuda) yükseltmiş.

Şimdi esas sorum sizin konu başlığıyla ilgili; arabaya kendi ifadesi ve gördüğüm kadarıyla "315 / 75 / 16 MT çamur lastiği" takmış. Kitabında ise orjinalini "265 / 70R / 15" olarak veriyor, tabi bu modifiye edilmemiş haliyle.
Ben aşağıda aracın bir fotoğrafını da ekliyorum, size göre en uygun lastik ne olmalıdır? Duruma göre (sizler kadar olmasa da) az çamur falan sürmek isterim... ::smiley: :-[ :smiley:

YET   002 05


Lk Trman  19
 

Ynt: Büyük Lastik Takmak

Merhaba,


315 75 16 = 34.6 "
265 70 15 = 29.6 "


Ciddi bir lastik büyütme oranı var, ama araç ağır yük taşımak için yapılmış bir kamyonet olduğu için bu tip araçlarda şanzıman oranları bu tip lastik büyütmelerde diğer arazi araçları kadar yolda gidişi hissettirmiyor. Eğer aracın asfalt performansında rampa çıkışlarında vs zorlanma hissetmiyorsanız belkide gereken değişiklikler yapılmıştır.


Esas mesele aracınızın önü torsiyonlu, torsiyonlu araçlarda önü torsiyonu sıkarak yükseltirler, ve siz torsiyonu ne kadar sıkarsanız aracınızın ön yürür aksam konforu ve lastiklerin yukarı aşağı salınım aralığı azalır. Bir yerden sonra ön lastikler neredeyse sabit hale gelir kütük gibi olur. Düz yolda giderken yada hafif engebelerde çok hissetmesenizde arazide derin yarıklar olan yerlerde lastikler hiç esnemez. Torsiyon sistemlerinde esneme payı zaten çok azdır iyice biter.


Torsiyonlu araçlar için özel ve amerika fiyatları 2000-3000 dolar olan kitler dışındaki yükseltmelerde limitleri bu kadar zorlamamak lazım. Bence sizin aracınız torsiyonu rahatlayacak seviyeye indirilip 32" lastik takıldığında çok işinizi görür ve sizi üzmez , onun dışındaki her lastikde bişeyleri kaybedersiniz.


35 lastikli bir kamyonete binmek istiyorsanız önü sabit aks olan eski Hilux ler gibi araçlar daha ideal. Yada aracınız için eğer varsa markalı iyi bir yükseltme kiti getirtmek en iyi çözüm olur.


Aracın çamur performansınız lastik çapı etkilemez, lastik türü ve difransiyel kilitleri etkiler. Standart ebat extreme MT bir lastik taksanız arabanız yine çamurda başarı ile yürür. Lastik çapı büyütmek sadece çukur , balçık çamur gibi takılacağımız engellerde aracın altının takılma yüksekliğini arttırır.


Saygılar
 

Ynt: Büyük Lastik Takmak

Tempus' Alıntı:
Arabada CJ olan ne abi ;D ;D ;D ;D

Geriye kalanın pek önemi yok ama 54 takabilirmiyim in cevabı var orada, Evet takarsın, 6.72:1 oranlı 47-spline Rockwell 2.5-ton dingil Takarsan istediğin lastiği takarsın, birde üzerine öne ve arkaya kilit eklemiş, yetmemiş artikülasyonu maksimum yapmak için öne ve arkaya Four-link ve coilover lar eklemiş , Motoru şanzımanı falan hiç saymıyorum.

Şimdi Türkiyede bu araçdan daha iyi daha kabiliyetli daha kırılmaz aracım var diyene ben gülerim. Lastiği daha büyük diye değil ama, oranlar dayanıklılık, yürüyen aksam dizaynı en son lastik çapı.
 

Ynt: Büyük Lastik Takmak

discovery-V8' Alıntı:
Geriye kalanın pek önemi yok ama 54 takabilirmiyim in cevabı var orada, Evet takarsın, 6.72:1 oranlı 47-spline Rockwell 2.5-ton dingil Takarsan istediğin lastiği takarsın, birde üzerine öne ve arkaya kilit eklemiş, yetmemiş artikülasyonu maksimum yapmak için öne ve arkaya Four-link ve coilover lar eklemiş , Motoru şanzımanı falan hiç saymıyorum.

Şimdi Türkiyede bu araçdan daha iyi daha kabiliyetli daha kırılmaz aracım var diyene ben gülerim. Lastiği daha büyük diye değil ama, oranlar dayanıklılık, yürüyen aksam dizaynı en son lastik çapı.


Aynen haklısın Yavuz abi, zaten benim eleştirdiğim kısım önce lastik takıp sonra düşünenler :D
 




Ynt: Büyük Lastik Takmak

Tekrar merhaba Kürşad bey,

Araç normal yol sürüşünde o lastiklere rağmen bir sıkıntı vermiyor, ayrıca yokuşlarda da, neredeyse eğime göre girdiği vitesle (5.) çıkıyor.
Oğlum da beni hemen hemen sizin bahsettiğiniz doğrultuda uyarmış ve kış için o ebatlarda bir takım lartik de vermişti zaten. Herhalde bu üzerindekileri bu yaz sonunda ıskartaya çıkartmam gerekecek bu dedikleriniz doğrultusunda... ::smiley: 32" Lastiklerle sadece görünüşü biraz daha mütevazi olacak galiba ki, bu yaştan sonra nasıl olsa bana da fazla havalı araç yakışmaz herhalde... :D

Bilgilendirmenize çok teşekkür ederim, sizlerin sayesinde yaş ne olursa olsun insan birşeyler öğrendikçe mutlu oluyor.

NOT : 32" kaç ölçülerin karşılığı oluyor? Yani benim 16 janta göre?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,490
Mesajlar
1,518,776
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst