Çakı ve Bıçak Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epineprin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 284
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 230,863

Etiketler
Bora ile mogan ı zaten biliyorum. Fakat bütçemi biraz aşıyor malesef .( Basna en uygun markalar Buck Ve Gerber bunlarda bana tavsiye edebileceğiniz bıçakmodelleri neler ?
 



(bunu 1 iki mesaj öncesinde yazmaya başlamıştım. Yeni mesajlara bunu gönderince bakacağım)

Av fuarında Mogan'ı ve Turhan ustayı görünce iki tane bıçak aldım. Biri 20 cm boyunda diğeri ise 11 cm civarında ve ikisine ödediğim toplam rakam bahsettiğiniz rakamı aşmıyor.
 






YağızBaşoğlu' Alıntı:

Bora ya da Mogan olduktan sonra seçim size kalmış, bıçakların boylarına ve ağırlıklarına göre seçim yapabilirsiniz.
 





Bora ların kırılması neredeyse imkansız. Fakat doğada en rahat kullaanabileceğim model bunlardan hangisi ? Ve hepsi av bıçağı olarak gözüküyor.Bunlar Survival olarajk kullanılabilir değilmi ?
 

YağızBaşoğlu' Alıntı:
Bora ların kırılması neredeyse imkansız. Fakat doğada en rahat kullaanabileceğim model bunlardan hangisi ? Ve hepsi av bıçağı olarak gözüküyor.Bunlar Survival olarajk kullanılabilir değilmi ?

Bence kullanılır. Bora kırılırsa bıçağı ücretsiz değiştiriyor diye hatırlıyorum. Survival için 25cm , 250 gr ve üstü modellere bakın. Big bowie, safari, jungle gibi.
 

Nedir bu survival merakı anlamadım.Senelerdir dağlarda geziyorum survivallık bir durum yaşamadım.Survival uğruna büyük ve ağır bıçak taşımak hamallık.Doğaya gidecekseniz doğada kullanıma uygun bir bıçak alın.Lynx iyidir.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst