conta değişimi ACİL

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vethek37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,623

vethek37

Ana Kamp
Mesajlar
86
Tepkime Puanı
0
2000 1.8 hse LPG Lİ aracıma conta tamirini harfiyen yaptırdım.tamirden sonra bir iki defa hararet sorunu yaptı.sonra enis ustanın deddiklerini yaptık hararet sorunu çözüldü. sonrada bir iki defa su eksiltti.iyi güzel di bugun 100km yol yaptım hararet filan yok akşam baktımki suya yağ karışmış en başa döndük.sorum araçta çekişte sorun yok hararet yok ancak hafif yağ eksiltme vardı 2000kmde750gr kadar.SORUN NEREDE OLABİLİR ARKADAŞLAR.???
 

Etiketler
Ynt: conta değişimi ACİL

aracıma müşteri var ve ben bu aracı bu şekilde satmak istemiyorum tekrar sadece conta değişimi yapsam kapağıda test ettirip gerekiyorsa taşlatsam nasıl olur.yapan ustalar tanıdık bir fırça işçilik ödemeden yaptırsam parça paralarını sineye çeksem nasıl olur.yalnız conta yakma alametler yok sadeca suya az bir yağ karışıyor.motor yağında kıvam bozukluğu ve su alametleri yok araç yapılalı 3000 km oldu 1litreye yakın yağ eksilmiş.acaba conta kaçırıyormu?veya kapakta taşlama hatasımı var?blok catlak oluncada aynısı olurmu?ACİLL YARDIM LÜTFEN.
 

Ynt: conta değişimi ACİL

Yahu arkadaşlar yapmayın Allah aşkına.Kaçıncı anlatışım.

Freelander 1.8 ler hararet ve conta konusunda sıkıntılı araçlar.

Sizin bu araçlar için kullanıcı olarak yapabileceğiniz en iyi şey bu araçları daha önce onarım yapmış tabiri caizse Land rover tamircisi diyelim anlamanız için. Senelerce belki onlarca 1.8 silindir kapağı onarımı yaptım bir tanesi de geriye gelse ya.nasıl olup da bu işi kıvıramıyorlar anlamıyorum.Ama şundan eminim ki;Land Rover yetkili servisine başladığımda zaten lr den anlıyordum.Ama asla burnumun dikine gidip kafama göre işlem yapmadım.çünkü bütün teknik değerler sökme takma kılavuzları ve gerekli tüm teknik bilgi elimin altında idi ve sonuna kadar kullandım bu bilgileri ve çok faydasını gördüm.Yani motoru İngiliz yaptı ise onarımda da kusura bakmayın İngilizi dinleyeceksin.Hele böyle nazik bir motora sahipse bu bilgiler altın değerinde oluyor.Şimdi size tek sorum şu olacak.

Her tamirci bu aracın silindir kapak contasınını değiştirebilir.fakat malesef marifet bu değil.Kapak söküldüğünde silindir gömleklerinin blok yüzeyinden nekadar mesafede olacağını söyleyebilecek kapakçı yada rektefiyeci gösterin bana alnından öpücem.İşte bütün yanlış taaaa burdan başlıyor.

1-Silindir gömlek çıkıntı miktarı ölçülmüyor.Yada es kaza ölçüldü ise de bu değeri yorumlayacak kişi yok.
2-Her kapak sökmede silindir kapak saplamaları değiştirilmiyor.
3-Bu cıvatalar kendi derece ve torkunda sıkılmıyor(ki en önemlilerindendir.)

İşte bu üç maddeden herhangi birini atlayan olursa sonuç

1-Araç hararet yapmaya devam ediyor.
2-Motor soğutma suyuna motor yağı karışıyor
3-Motor yağına motor soğutma suyu karışıyor.

Velhasıl Freelander 1,8 i yi ben anlata anlata bıktım siz aracın silindir kapaklarını söktürmekten bıkmadınız.Bu yazı bazılarına ışık tutabilir diye düşünüyorum fakat bu sitede tevcit pilavı gibi bu konular da döner durur.
 

Ynt: conta değişimi ACİL

Bu arada eklemeden edemiyecem. Lpg benzinli motorlar için bütüm kötülüklerin anasıdır.zaten sıkntılı olan freelander a bir de lpg eklenince motor arızasından geçilmiyor.
 

Ynt: conta değişimi ACİL

conta gitmiş diyorsun yani suya karışan çok az yağ harici başka dert yoksa bu aracı nekadar daha kullanabilirim yoksa acil yaptırmalımıyım.conta için yağ kaçak önleyici bazı ürünler var bunlar çok küçük kaçaklarda işe yararmı?veya işe yarayanı varmı???
 



Ynt: conta değişimi ACİL

contayı sil baştan yeniden yaptırdım ve aracımı sattım.bu araçlarla ne zaman conta yakacak diye hararet gözetlemektense binmem daha iyi benzinli lpg li olanlar için sözüm.SENEDE 20000KM YAPAN BİRİ OLARAK DAHA AZ SORUN ÇIKARAN ARAÇLARA YÖNELECEĞİM...birde servis ve usta sıkıntılı araçlara bir daha bulaşmayacağım.bu benim şahsi görüşüm kimse kızmasın lütfen harcadığım parayı ben bilirim valla. zarar diz boyu :'( :'( :'(
 

Ynt: conta değişimi ACİL

valla dostum freelander 1.8 mi bendende uzak dursun.3 ay dayanabildim bu araca.Ya bi araç bu kadar mı sorunlu olabilir anlamıyorum.Neyse kurtulmuşsun.Allah herkesi kuratrsın ne diyeyim.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst