Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,874

Hangisini Tercih Edersiniz?

  • Discovery I 3.9 V8

    Kullanılan: 129 53.3%
  • Discovery 2.5 TD

    Kullanılan: 113 46.7%

  • Kullanılan toplam oy
    242

Etiketler
Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Deep' Alıntı:
V8 Disco I lerde sürekli takılıyor klasik sistem daha sorun yaşayan bir araç olmamış

Cevaplar için teşekkürler. V8 Disco I lerin hepsi tek nokta enjeksiyonlumu yoksa çok nokta enjeksiyonlu olanlarda varmı? Varsa hangi yıl modelleri çok nokta enjeksiyonlu?
 

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Disco v8 de tek nokta enjeksiyon yok sadace 89 yilinda cikmis karburatorlu olabilir sonrasi hep cok noktadan enjeksiyon , sirali sistemin ekonomiden guvenlige, minimum guc kaybina kadar bir cok avantaji var ama maliyeti 8 adet enjektor, ECU ve normal araclara gore iki misli işçilik yuzunden cok yukseliyor. Ankarada en son 1800 euroya düşmüştü (prins) BRC biraz daha uygun fiyatlı ama enjektörler plastik.

Normal sistem kullanabilirsiniz ama mutlaka akismetreyi koruyucu valf takilmasi lazim yoksa, her an blow back akabinde akismetre sizlere omur minimum zarar 650 USD ;D


Selamlar
 

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Yavuz abi, sanırım dediğin akışmetre koruyucu valf takma işlemini Oktay sanayide yaptırıyor, devamlı Disco I lere LPG takan bir yer var, şu ana kadar sorun yaşanmadığına göre, bu işlem sayesinde 800 YTL civarına klasik sistem de uygulanabilir. Sonuçta 3200 YTL ye 800 YTL gibi ciddi bir fiyat uçurumu var, 3 tane akışmetre alınır aradaki fark ile :smiley:
 

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

merhabalar şu aralar defender ımı satmak üzereyim.yerine disco alıcam sanırım .bir tane 3500 lpgli 1991 model var.ama çok kararsızım.discovery alırken nelere dikkat etmeliyim.araca bakmaya gittiğimde nelerine bakarak aracın daha işe yarar oldugunu anlarız.
 



Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

91 model Discovery almayın bence, Disco I in ilk kasası, 3.5 V8 motor, 154 HP güç 258 Nm. tork üretir, biraz güçsüz kalır 94 sonrasına uygulanan 3.9 V8 e oranla, ve bu araç biraz kapalı kutu gibi pek bilinmiyor ülkemizde, yine de en iyisi Atatürk Sanayide Oktaya danışın
 

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Akadaşlar bu disco V8'lere lpg montajı illa bagaja olmak zorunda mı alta yerleştirmek mümkün degilmi bağaj çok ufalıyor ozaman. Birde discoların kaportasıda defenderler gibi aliminyum mu yoksa saçmı bilen varmı?
 

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Forumdan okuduğum kadarıyla Disco I lerde LPG tankı için aracın altında yer var hatta bunu yurt dışında uygulayanlar var. Ancak Disco II de aracın altında elektronik aksamlar nedeniyle yer yok diye hatırlıyorum. Disco II ye uygulamak isteyen ancak sonra vazgeçmek zorunda olan bir katılımcı vardı forumda.
 







Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

çok iyi o zaman aliminyum kaporta çürüme derdi de olmaz mekaniğede bakarsan toruna hediye edersin artık...
ölmez bir yok arkadaşı.
 

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

merhaba ,
forumu okudum ancak bir 300 tdi sahibi olarak arac hakkında yazılanları cok dogru buldugumu söyleyemeyecegim . yaklasık 1 senedir kullanıyorum ve bana hicbir dert cıkarmadı desem yeridir , bir kac fak tefek sorun yasadım ama o sorunları 2008 model bir aracta da yasayabilirsiniz.

Arac hızlı değil denıyor , zaten bana göre bu kalıpta bir aracın 130 /140 km hızın üzerine cıkması cok dogru degil. Benım aracımda cok rahat 130 km yı görüyor.

gürültülü denmiş evet ancak sadece sehir icinde dur kalk yaparken var, hızını aldıgında hiçbir ses yok. Yakıt tüketimi otomatik vites olmasına ragmen gayet basarılı. ABS var , deri doseme mevcut.

Kısaca ben V8 almadıgıma memnun biri olarak 300 tdi ın kötü bir arac oldugu fikrine katılmıyorum.

Sevgilerimle
 

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Cüneyt Bey gürültü de performans ta göreceli kavramlar :smiley: ama 300TDI için de gürültüsüz diyeni pek duymadım :smiley:
Forumda genel olarak aracın hantal olduğu söylenmiştir, Disco I 300TDI daki en büyük sıkıntı kalkıştadır, sonrasında zaten sorun yok 170 km/h hıza kadar çıkabiliyor araç, kalkıştaki bu sıkıntı offroad modifikasyonuna giriştiğinizde sizi kısıtlayacak, biz forumda bunları paylaşıyoruz. Otomatik viteslerde sanırım 1.41 oranlı şanzıman kullanılıyor bu sebepten aracın ilk vitesleri de gayet iyi olabilir ama manuellerde oran 1.22
 



Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Bu bölümü okudum bütün bilgisini paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sonuçta, birz daha seri olduğu için vergisine, masrafına katlanıp V8 almaya karar verdim. 2000 V8 bu gün aldım galeriden bakım ve lpg için tamirciye götürürken yolda denedim. İstediğim cevapları aldım. Özellikle son zamanlarda seri ve nızlı bir araç kullanıyor olmamdan dolayı ağır kanlı bir araca binseydim araçtan soğuyabilirdim. Şu an LPG taktırıyorum. Bagajda bir koltuk, vergi, deniz otobüsü, kapalı garaj ve yolda 50-100 krş/km fark feda olsun. Ama acil ihtiyaçta bastım mı da gitsin:smiley: istedim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,483
Mesajlar
1,518,613
Kayıtlı Üye Sayımız
172,139
Kaydolan Son Üyemiz
Didocet

SON KONULAR



Geri
Üst