Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,666
D

dalgıç

Ziyaretçi
Ay başında Erdek'den çıkarak,Bursa-kütahya-konya-mut-silifke-adana'ya,adana'da bir hafta kaldıktan sonra (aile ziyareti için) ,mersin'den devamla tüm akdeniz sahilini takip ederek Datça'ya oradan feribot ile Bodrum'dan başlayarak ege yi çanakkale'de noktalayıp Erdek'e dönüş rotasını kapsayacak bir geziye başlayacağız.
Karı-koca ikimizde emekliyiz,çocuklar deseniz hepsi kendini kurtardı.Evde bizi bekleyen yok,eskilerin deyimiyle ''Köroğlu-ayvaz'' misali.Harcamaya gelince nasılsa yolda yiyeceğimizi evde de yiyoruz,yani boğaz masrafında değişiklik olmayacak. Yakıt harcamasına gelince uzun soluklu bir gezi olacağı için yıkım olmayacak.Havalar kışlayasıya kadar gezeceğiz,5 ay falan düşünüyoruz.Zaten bizim gezilerimiz şu gün şurada olacağız diye bir programa bağlanmıyor.Hoşumuza giden yerde 15 gün kalıyoruz,az beğendiğimiz yerde bir gece kalıyoruz.Yolda gördüğümüz güzel bir manzaralı yerde hemen durup yemeğimizi yeriz,karnımız tok ise çayımızı demler oranın tadını çıkarırız.Gece kesin yürümüyoruz,hem geçtiğimiz yerlerdeki güzellikleri görebilmek,hemde dinlenebilmek için.
Sizlere duyurmamın nedeni,bu güzegah hakkında bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi almak.Güzergahım üzerinde bulunan dostlar varsa telefonlarını veya adreslerini verirlerse uğrayıp tanışmak isterim.Hani ne derler,''Gönül ne çay ister nede kahve,muhabbet ister gerisi bahane''. Saygı ve sevgilerimle
 

Etiketler
Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Abdi Bey,

Harika bir düşünce; kutlarım sizi. Benim tarzıma uyan birşey. Bu uzunlukta gezim olmadı. 15-20 günü geçemedim ama 2 ay civarında düşününebiliriz; aracım daha uygun olursa.

Harcamalar konusunda size katılıyorum. "Çocuk" ve "taksit" sorunu olmayan, karı-koca emekli emekli bir çift için, gezi masraflarını karşılamak zor değildir; hele hele bu türden uzun gezi masraflarını. Çünkü yakıt masrafı, göreceli olarak düşecektir. Yıllardır denedim ve bu sonuca ulaştım. Yalnız hemen eklemeliyim, harcama standardı kişiden kişiye değişir. Ben burada çok zorunlu harcamaları esas alarak söylüyorum bunları.
1.Yakıt ve araç bakım giderleri.
2.Yemek başta olmak üzere günlük yaşam giderleri.
3.Konaklama giderleri. (Konaklama tesislerinde kalınır ise)
Bunların dışında olacak giderler, çok değişkendir ve ölçüsü yoktur.

İnternet olayını nasıl çözeceksiniz? Sanırım forumu ihmal etmezsiniz.

Bir tavsiyem olacak size . Eğer almadıysanız, "müzekart" edinin. Çok yararını görürsünüz.

Önümüzdeki günlerde sanırım bu konuda yorumlar ve öneriler, tavsiyeler olacaktır size. Şimdilik iyi yolculuklar!

Cavid Sezen
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Abdi Bey, size iyi yolculuklar diliyoruz.
Ah keşke geniş zammanımız olsa da bizde detaylı dolaşabilsek. Bunun için bizim de emekliliğimizi beklememiz gerekecek.
Hep kısa bir zaman ayırıp gezilerimizi tamamlıyoruz. Hoşumuza giden yerde de, burası bırakılıp şimdi geriye dönülürmü diye de hayıflanıyoruz.
Bu arada Adana'ya kadar gitmişken Hatay'a da gitmenizi öneririm.
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Konuyu dağıtmış gibi olmayayım ama,
2. mesajda müzekart'ı görünce aklıma geldi bu müze kartı şehir merkezinde nerden alabiliriz. Yani www.muzekart.com sitesinde alınabilecek yerlerde izmir merkez'den bir yer yok. Nasıl edineceğiz bu Müze kartı bilgisi olan.
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Abdi bey bey Karamandan Muta giderken Sertavul gecıtınde 1650 Rakımlı yerde Keci etinden sac kavurma ve yogur yemeden gecmeyın derım Pisman olmazsınız.....
 



Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

sn . abdı bey.
ne guzel dusunmussunuz . ınsan gıpta etmıyor degıl. dusuncelerınıze dusuncelerım cok yakın. bızde sızler gıbı gezının serkes olanını pılansız programsız , ve de bagımsız . sıze hayret etmıyor degılım (olumlu anlamda) bunca yıl turkıyeyı ve dunyayı dolasmıssınız , hala yollara vuruyorsunuz kendınızı. aklıma geldı acaba sızde de benım gıbı araba kullanmayı cok sevmek gıbı bır duygu mu var acaba. bazen gecmıs yıllarda ızmır lımanından konteynır ceken bır kamyon mu tır mı pek hatırlamıyorum , fakat on camında sokak numaralarının yazılı oldugu gıbı levhanın uzerınde DALGIC yazar dı hep dusunurdum ''kamyonda dalgıc yazısı'' sebebını bır turlu bagdastıramaz kel alaka olarak zıhnımde yer etmıs dı. gecenlerde bır yazınızı okumustum. bahce hortu, bodrumda dalgıclık, bır evladınızın dalgıc olması vs. vs. gercekten cok etkılenmıstım. ne hazın dır kı malzeme olarak kullanıldıgında cok uzulmustum. aslında butun ınsanların hayatında turlu varyasyonlar hep vardır ıyıyı ve mukemmelı yakalayabılme gayretı ıcınde. neyse konu bu degıldı.
cızdıgınız guzergah uzerınde ben (bız) de varım.ızmır kamıltunca bulvarı tlf.05323035204. zıyaretınız bızlerı cok memnun eder hem de neler yaptıgımı gorursunuz.
sıze bol eglencelı gezmeler ve saglıklar dılerım. yolunuz acık olsun.
mehmet.
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Sayın Gezmen-fsirin-elefer-bayar28-orbay 74,iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Sayın Gezmen,yakıt giderlerini hesaplarken hergün yol yapmayacağımızı düşünerek uzun zamana yayılacağı için yıkım olmayacağını düşünüyoruz.Aracım km.de 28-30 kuruş yakıyor.Tabi yılların tecrübesi ile gaz pedalına basmayı öğrendik.TIR cılıkta devamlı mazot hesabı yaptığımız için en az yakıtın nasıl elde edildiğini gösteren tecrübeler ile bazı yöntemler geliştirdik.TIR cılıkta bir deyiş vardır,''gaz pedalına fazla basan cebine basar.''Zaten gezmeye ve görmeye çıktığımıza göre hız yapmanın gereği yok,hem güzellikleri kaçırır hemde fazla yakıt yakarsınız.
Aracımızın bakım ve tamir masraflarına gelince,parça istemedikçe tecrübem ile ve aracımda bulunan hertürlü takım-taklavat sayesinde üstesinden gelirim.Pariste TIR'ın şanzumanını,Bulgaristanda defransiyelini indirebildiğimize göre korkmama gerek yok diyorum.Parçaya gelince,Altımızdaki araç Peguet J9,türkiyenin her yerinde parçasını ve tamircisini bulma şansım var.
Gelelim yiyecek masraflarına,eşimde bende bu konuda fazla müşkülpesent değiliz.Bazı bir çoban salatanın üstüne döktüğümüz zeytinle de keyif alarak yeriz,bazende mangal yakarak yanına da birer duble koyarak kendimizi şımartırız.Anlayacağınız o anki duygusal :D durumumuza bağlı.
Konaklama yerlerinde kalmaya gelince bu güne kadar hiç girmedik,eşimde bende doğal ve bakir olan yerler bizim için daha çekici.Kalabalık kamp alanlarına gireceksem o kadar yol yapmama gerek yok,zaten hayatımız kalabalık arasında geçiyor,aradığımız kafa dinlemek.
İnternet olayına gelince laptopumuz yanımızda olacak,wirlees olan yerlerden(Cafe-çaybahçesi-restoran) forumu takip etmeye çalışacağım.Bulunduğum yerlerden fotoğraflar koymaya çalışırım.
Sayın Ferhat bey,bizde bu günlere gelene kadar çok çalıştık.Sağlıklı kalabildiğiniz günlerin sonunda mutlaka sizlerde bu günlere geleceksiniz.Bizlerde yıllarca çok keyif aldığımız yerlerden yarın iş var diyerek arkamıza baka baka çok ayrılmak zorunda kaldık.Hatay önerinizide değerlendirmeye çalışacağız.
Sayın Bayar28,yıllar önce sertavul dan geçmiştim,o günleri hatırlattınız,sanırım orada durmadan geçmek imkansız olur.Orada saç kavurma yerken kulaklarınızı çınlatırım.
Mehmet hocam(Orbay74) Tam 23 yıl TIR ın ön camında geçici plaka boyutlarında,sarı üstüne siyah yazılı, DALGIÇ plakasını taşıdım,çok tır cı arkadaşım beni DALGIÇ olarak tanır hatta adımı bile bilmezler.Bir yıl yurt dışını bıraktığımda,Malboro sigaranın Torbalıda ki fabrikasına Amerikadan gelen tütün konteynerlerini taşımıştık İzmir limanından.Belki beni görmüş olabilirsiniz.Bildiğim kadarı ile İzmir'deki TIR firmalarında ön camında DALGIÇ plakası taşıyan arkadaşımız yoktu.
Yollarda olma hevesine gelince.Hayatımda denizin altına daldığım zaman ve direksiyonda olduğum zaman aldığım hazzı hiçbirşeyde bulamadım.Deniz merakımız belkide İzmir çocuğu olmamızdan,hayatımızın deniz kıyısında geçmesindendir.Birde Bodrumlu bir babadan miras damarlarımızdaki kandandır.Şoförlüğümüzde yoksulluk içinde geçen çocukluğumuzda telden yaptığımız arabaların tel direksiyonunu çevirerek başladı.Bakkala yoğurt almaya gönderdiklerinde yoğurt tabağını direksiyon gibi yuvarlarken vites değiştirir,ağzımızlada motor sesi efekti yapardık,hani olacak çocuk b....dan belli olur misali.Baba mesleğim gateze foto muhabirliği olduğu ,yarışmalarda birinciliklerim olduğu halde,gazeteciliği bırakıp yollara düştüm,gönlünüze bir sevda düştümü onu söndüremiyorsunuz işte ne yapalım.
Doğarken zengin bir ailenin çocuğu olma seçeneğini kullanma şansımız olmuyor malesef.Bende fakir bir ailenin çocuğu olmaktansa,elektrikli arabaları olan,su hortumu ile bir sürü su yutarak dalış öğrenme hevesini geliştirme yerine kurslara giderek tam teşekküllü takımlarla dalmayı,tel araba direksiyonları ile şoförlüğü öğrenmektense özel arabamızda,özel hocalardan öğrenek şoför olmayı,J9 dan yapılan bir karavan ile gezme yerine full donanımlı bir hymer ile gezmeyi bende isterdim,bayağıda keyifli olurdu tabii.Fakat etrafımıza baktığımızda varlıklı kişilerin %95 nin aileden zengin,%5 ninde şansının yaver gitmesi ile varlıklı olduğunu görüyoruz.%95 in arasına girebilmemiz bizim elimizde değil,%5 içinde olabilecek şansıda bir türlü yakalayamadık işte.Fakat bu günkü durumumdan da hiç bir şikayetim yok,en azından kimseye muhtaç olmadan geçinebiliyoruz.Kimsenin mal varlığını ve lüksünü hiçmi hiç kıskanmadım.Allah onlara daha fazlasını versin,yeterki benim elimdeki eksilmesin kimseye muhtaç olmayayım. Neyse yine çenem düştü,gözlerinizi yorduğum için AF ola... Saygı ve sevgilerimle. Abdi uçar
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Abdi abi yüreğinize sağlık durumu o kadar sade ve güzel özetlemişsinizki nefes almadan okudum bu forumdaki tüm dostların durumu aynı kimse kimseden farklı değil belki bu kadar birbirimizi sevmemizin muhabbetimizin sebebi bu olsa gerek frekanslar tam denk geliyor hiç birimiz lüks yaşayan insanlar değil dediğiniz gibi gaz pedalına basış şeklini bile hesap eden kişileriz,benim durumum bu sene kısa yolculuklarla geçecek uzaklara açılamayacağız malum bayağı açıldık :D size imreniyoruz ama nazar etmiyoruz hakkınızdır diyoruz ve hayırlı yolculuklar diliyoruz Allah güle güle gidip gezmeyi ve sağlıklı sıhhatli bir şekilde dönmeyi nasip eylesin.kalın sağlıcakla.
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Yusuf'cuğum,bu form yıllardır karavancılığın tadını çıkarmış ustalarımız ile karavancılığa gönül vermiş gezginlerin yurdu.Herkes imkanlarının el verdiği ölçüde hayallerinin ucundan yakalamağa gayret ediyor.Senin cabalarında çok arkadaşımıza örnek oluyor ve cesaret veriyor.Seninde emekliliğinde eline geçecek uzun zaman dilimlerini bu şekilde geçireceğine tüm kalbimle inanıyorum.İyi dileklerine çok teşekkür ederim,sağlosaın,varolasın. Saygı ve sevgilerimle..
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

elefer' Alıntı:
Konuyu dağıtmış gibi olmayayım ama,
2. mesajda müzekart'ı görünce aklıma geldi bu müze kartı şehir merkezinde nerden alabiliriz. Yani www.muzekart.com sitesinde alınabilecek yerlerde izmir merkez'den bir yer yok. Nasıl edineceğiz bu Müze kartı bilgisi olan.

Sayın elefer,

İzmir'de herhangi bir müzeye, ören yerine uğrayın; bu konuda size yardımcı olacaklardır. Örneğin ben, Ödemiş-Birgi'de edinmiştim.

Cavid Sezen
 



Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Cavid bey öneriniz için teşekkürler bende muhtemelen öyle yapacam müzelerden birinde umarım bulurum.
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale


Sayın Dalgıç Bey,
Güzel bir gezi planı hazırlamışsınız. İyi geziler diliyorum. Bol fotoğraflı olsun.
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Bugün geçici Müze kartını aldım 2 ay içinde aslını almam gerekiyormuş. Aslı için bir fotoğraf ve kimlik belgeniz yeterli.
İzmirde yıllık müze kartı almak için;

İZMİR ATATÜRK MÜZESİ

Atartürk caddesi no.24

Alsancak-izmir

Bilgilendireyim dedim herkese selamlar....
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Abdi Bey zenginlik para ile olmuyor malumunuz. Yollarimiz kesismesi ve zenginliklerimizi paylasmanin umidini tasiyorum. Size iyi yolculuklar. Umarim yolda ciddi bir sorunla karsilasmaz nese icinde gider gelirsiniz. Sevgiyle mutlulukla saglikla ve muhabbetle dolu bir yol diliyorum.
 

Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Sayın Abdi bey size ve eşinize şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim. Bursa da yapabileceğimiz herhangi bir şey olursa 0 535 667 0646 BURSADAN SAYGILAR
 



Ynt: Erdek - Bursa - Konya - Mut - Silifke - Adana - Mersin - Antalya - Bodrum - İzmir - Çanakkale

Sayın İnsel,iyi dileklerinize teşekkür ederim.Umarım bir yerlerde karşılaşır hatırı kırk yıl kalacak birer kahve eşliğinde sohbet edebilme fırsatı yakalayabiliriz.Sizinle tanışmak benim içinde onur olur.
Sayın vehbi42,bursada çocuklarımız var,birkaçgün onlarda kalacağız,telefonunuzu not ettim zaman bulursam arayıp sizinle tanışmak isterim. Saygı ve aevgilerimle Abdi Uçar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst