Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omeronay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,842
Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

Arkadaşlar kutlarım hepinizi ,
 

Etiketler
Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

EN
Hello dear

I want to congratulate all of you and say that I am proud of you dear Seyed hasan, Behrouz and Bahar as an Iranian.
And I must congratulate dear Eric for his strong willing .
Best wishes to all of you.

Regards

FA
با عرض سلام

من به همه شما عزيزان تبريك مي گويم، بويژه به شما آقايان سيد حسن، بهروز و خانم بهار به عنوان ايراني افتخار مي كنم
و به آقاي اريك به خاطر اراده قوي ايشان تبريك مي گويم
با آرزوي بهترينها براي شما

با احترام​
TR
Merhaba

Hepinizi kutlarım ve bir İranlı olarak Seyid hsan, Behruz ve Bahar hanımdan gurur duyuyorum.
Ve sevgili Erik'i üstün iradesinden dolayı tebrik ediyorum.
İyi dileklerimi sunarım.

Saygılarımla
 

Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

haaa unutmadan :smiley:

o dağdaki koyun kardeşide kutlarım ;D
 

Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

Tüm ekibi kutluyorum, gösterdiği çabaların güzel sonuçlarını alan görme engelli dağcıyı ayrıca tebrik ediyorum..
 




Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.
Nice başarılı zirveye... Umarım herkes için böyle başarılı çıkışlar olur ve bu kadar zevk alınır. Olumsuzluklarda bu denli az olur.
Bu çıkış bence gösteriyor ki hani o beden engeli, göz engeli, zihin engelli o kadarda büyütülecek bir şey değil insanlar kendilerine engel bırakmadıkça. Bende dokunduğum zaman his etmeyi bilmiyormuşum artık biliyorum. Türkçeden şu engelli kelimesini silmek lazım. Parmakları dili ve işitme duyusu olmayan bir insan biliyorum onlarca motosiklet üretmişti olmayan ellerinin emeğiyle. Bedeni engelliyse bunu nasıl başardı!
Bilirsiniz dağcıya en çok zirvede ne var çıkıp ta ne anlıyorsunuz diye sorarlar. Şimdi görmeyen biri neden çıkar sorusuyla karşılaşıyorum. Bir kaçına siz görüyor musunuz diye sordum. Görüyorlar mı sizce? O Âşık olunası dağa her sabah bakıyorlar mı evlerinin karşısında ve her gün güneş onun ardından doğuyor.
Özellikle Ömer abiye Teşekkürler. Verdiğin hava raporları mucize gibiydi:smiley: an be an doğru çıktı. Bu hayatı ben sen den öğrendim… ve bir tek seninle çıkamadık, umarım nasip olur bir gün ağrı dağının gözünden Doğubayazıt’ta evimize seninle birlikte bakmak.

Sevgiler.
 

Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

Azim böyle birşey olsa gerek.. Bravo.
 

Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

AA AĞRI - Güncelleme: 23:37 TSİ 11 Eylül. 2009 Cuma

Görmeden Ağrı Dağı'nda da zirve yaptı
2001'de Everest'e, bir yıl sonra '7 zirveler'e tırmanan, 2008'de Puncak Jaya'da zirve yapan görme özürlü dağcı Erik Weihenmayer, Ağrı Dağı'nda da zirveyi 'gördü'.

ABD'li görme özürlü dağcı Erik Weihenmayer, Ağrı Dağı'nda zirve yaptı.

Türkiye'den Gökmen Önay'ın rehberliğiyle tamamlanan Ağrı Dağı zirve tırmanışına, görme engelli Erik Weihenmayer'in yanı sıra kardeşi Edwin Albert Weihenmayer, Slovenyalı Blaz Groselj, İranlı Bahar Ganjavi, Behrouz Khabbaz Beheshti, bedensel engelli Seyed Hassan Moghimi ile katıldı.

Rehber Gökmen Önay, tırmanışın güzel başladığını ve görme özürlü bir dağcı ile ilk kez Ağrı Dağı'nda zirve yaptığını belirtti.

Önay, ''Çıkışımız sorunsuz şekilde tüm ekibimizin zirveye ulaşmasıyla başarılı sonuçlandı. 9 Eylülde 3 bin 200 metre kampından Doğubayazıt'a ulaştık. Ağrı Dağı'na tırmanışımızın normal şartlarda zirve yapan ekiplerden hiçbir farkı yoktu. Güncel olarak ulaştırılan hava raporları, çıkışımızı daha rahat yapmamızı sağladı. Ekip performansımız olabildiğince başarılıydı. Erik'in yolculuğumuz boyunca yaptığı espriler, farklı ülkelerden oluşmuş ekibin motivasyonunu sağladı. Gerek dağda gerek şehirde çıkışımıza destek veren iletişim ve lojistiğimizi sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.


ERIK WEIHENMAYER
1968 yılında doğan Erik Weihenmayer, çocukluk döneminde geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı görme yeteneğini tamamen kaybetti.

Bir süre sonra Güreş sporuna başlayan Erik Weihenmayer, paraşütle atlama, uzun mesafe bisiklet, maraton koşusu, kayak, dağcılık, buzul tırmanışı ve kaya tırmanışı sporlarının tamamını yapmaya başladı.

25 Mayıs 2001 yılında Everest'e tırmanan ilk görme özürlü dağcı olan Erik Weihenmayer, bir yıl sonra Eylül 2002'de dağcılık literatüründe '7 zirveler' olarak bilinen, her kıtanın en yüksek dağına tırmanan ilk görme özürlü kişi unvanını da aldı.

Bu 7 zirveden, tamamen teknik tırmanış gerektirdiğinden en zorlusu olarak bilinen ve Türk dağcılar tarafından henüz tırmanış yapılmamış Endonezya'nın 5 bin 30 metre yüksekliğindeki Carstensz Piramidi'ne (Puncak Jaya dağı) Ağustos 2008'de zirve yaparak sekiz dağlık listeyi tamamlayan ender dağcılar arasına girdi.
 

Ynt: Everest'e Tırmanan İlk Görme Özürlü Dağcı Ağrı Dağı'nda

Geç bir kutlama olacak ama tüm ekibe tebriklerimi iletiyorum. Gerçekten gurur verici bir iş başarılmış.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst