Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,420

teal

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
0
Yer
izmir
Daha önceden bu konu forumda verildimi bilmiyorum ama meraklısının ilgisini cekecegine eminim.
http://www.driveev.com/jeepev/home.php

Bu sayfayı çok inceleyemedim, fakat gördügüm kadarıyla çılgınca birşey. Elin amerikalısı bile benzin fiyatlarından bıkmış anlaşılan.
 

Etiketler
Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

2 saatte şarj edip 50km yol yapıyor.. mil başına 0.720 kWh harcıyor.. km başına 0.45kwh harcar.. Turkiye'de kw fiyatı 8.5 euro cent mi emin değilim ama işletme maliyeti kesinlikle düşük olur... iyi bir bitirme tezi gibi helal olsun adama...
 

Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

Xj gibi ağır bir araca elektrik motoru takmak cılgınca birşey. Xj hayranı olarak ve almaya niyetli biri olarak beni ürküten tek şey yakıt maliyeti. Uzun gezilere cıkmayı planlıyorum, örnek olarak likya yolu gibi parkurlar. Bakalım, zaman içinde birşeyler yapacağım, şu an sabırlı davranıp araştırma yapıyorum. bakarsınız güneş enerji ile şarj edilen bir araba üretilir, bizde cevreci biri olarak bu arabaları kullanırız.
 

Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

XJ çok ağır bir araç değil, yani diğer arazi araçlarına göre. 1580 kg olması lazım, o kadar aküyü koyacak yer bulabilmek açısından ve Amerikada 500 dolarlara falan alınabilen bir araç olması nedeniyle iyi bir seçim olmuş bence. Tabi hala 4 çeker olması biraz anlamsız geldi, aracı 2 çekere çevirip baya bir hafifleme sağlanabilinir. Döküm motoru çıkarınca zaten baya bir hafiflemiştir, o hafifliğide aküler gidermiş gördüğüm kadarıyla. Menzil biraz daha uzun olsa çok güzel bir şehir içi aracı yapılmış.

XJ uzun yol yakıt tüketimine gelince; uzun yolda değil şehir içinde üzüyor insanı. Uzun yolda 100 km.de 12,5-13 lt LPG yakıyor, 1600 cc HR-V'de 9,5-10 lt yakıyor.
 

Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

xj daha ağır zannederdim.Çok derli toplu bir araç herşeyi yeteri kadar.Amerika satış rakamarı komik ötesi, biz burda belki 20 kere düşünüyoruz.
LPG yakıt tüketimi rakamları 100 km 12,5-13 lt (şehir dışı) rakamları cok makul daha ne olsun hem 4000 cc motor kullan hem otomatik vites. Açıkcası bu rakamlar doğrumu, benim şu an 1400cc benzinli aracım var oda nerdeyse aynı yakıyor. kaldıkı şehir içi zaten kullanmıyorum gibi birşey.
 



Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

Muratın dediği gibi xj uzun yolda çok ekonomikdir.Tabiki sürüşte çok önemli.ama şehir içi 18-19 litrelere çıkar.
 

Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

birde kaç defa şarj edilebiliyor. 2 saat için 50 km ise. bana uyarlarsak ayda 8.000 km için 320 saat = 13.3 gün .. bu kadar zamanım yok ki benim.
 

Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

teal' Alıntı:
LPG yakıt tüketimi rakamları 100 km 12,5-13 lt (şehir dışı) rakamları cok makul daha ne olsun hem 4000 cc motor kullan hem otomatik vites. Açıkcası bu rakamlar doğrumu,

Kendi aracımda İstanbul-Şile arasında yakaladığım rakamlar bunlar. Tabi 90'ı geçmemek ve dik rampalarda 60-70 lere kadar inerek, otoban kullanımında rampaların fazla olmaması nedeniyle daha iyi rakamlar yakalanabilinir. Bu arada aracımın egzozunda kaçırma olduğu halde rakamlar böyle. Ancak şehir içinde o ekonomik araç yok oluyor bir canavar ortaya çıkıyor, ben şehir içinde pek kullanmadığımdan rahatsız olmuyorum. Şehiriçinde kullanmak için elektriklisi şart yani ;D
 

Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

iyi hoşta ne kadar verimili acaba ancak rakamlarla kesinlikle ekonomik

ben biraz karıştırdım da kararı mı değiştiriyorum verimli olduğu kesin :D
XJ den eser kalmamış ortada, o artık bi eXJ olmuş (electric X J) :p
 

Ynt: Farklı Bir Jeep xj, No Gas, No Emissions, No Problem

aslında cok verimli oldugunu zannetmiyorum. Fakat saygı duymak lazım adama günümüzde bir çok araç üreticisi ceşitli sebeplerle elektirikli veya akülü, artık her ne dersek, alternatif yakıtlı araçları yaygın bir şekilde üretemiyor. belkide çözümü biliyorlar yapmıyorlar, bilemiyorum . Bu arkadaş oturmuş evinde bir güzel böyle bir aracı çok yüksek teknoloji kullanmadan (ki bencede gerekmiyor) veya cok özel aku, motor herhangi bir özel teknoloji kullanmadan dahada önemlisi evinin garajında kendi tasarımını gercekleştiriyor. Hemde xj gibi güzel bir araca....acıkcası benim çok hoşuma gitti .

Bakarsınız bir gün içimizden biri kendi dizaynını geliştirip her tekerleğe ayrı ayrı elektirik motoru yerleştirip çok özel bir arazi aracı yapabilir... Kaldıki bu projede bunun yapılabileceğine, ekonomik olarak çok büyük bütceler harcamadan yapılabilecegine örnektir.

Nekadar verimli olur bilemem o artık yapanın kabiliyeti. ;D
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst