Fethiye - Katrancı Koyu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bafralı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,135

bafralı

Defender110 300 TDİ
Mesajlar
483
Tepkime Puanı
0
Yer
samsun
Arkadaşlar ben üç yıldır Ağustos ayında Katrancı çadır kampında kamp kurarak 2 veya 3 haftamı geçiriyorum.İnanıyorumki Gezenbilirden buralarda tatilini yapan kişiler vardır ama birbirimizi tanıyamıyoruz.Katrancıda konaklayan arkadaşlarla buradan tanışabilriz.belkide tanışmış olabiliriz.

İşte ben
P1060887.JPG
 

Etiketler
Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu


ve katrancı koyu 2.koy ben hep ikinci koyu tercih ediyorum burası biraz daha sakin 1.koya göre
P1060892.JPG
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Bundan 4-5 yıl öncesinde çoook farklı olan bulunmaz, eşsiz bir yerdi Katrancı. 27-28 yıldır orada tatilimi yapardım. Ancak bu yıl gittiğimde (2-3 yıl aradan sonra) kocaman bir hayal kırıklığı beni bekliyormuş. Şimdi burada, oraya yeni yeni gitmeye başlayan arkadaşlardan çatlak sesler çıkacaktır ama kalite inanılmaz düşmüş. Lafım meclisten dışarı gelmeye başlayan insanlar, insanlıktan nasibini almamış gibi. Çoğunun ne nezaketten nede kampçılıktan anladığı var. Ortam giderek bozuluyor gibi. Ben eminim ki 2-3 yıl sonra ailemizle bile gidemeyeceğimiz bir hal alacak. Çok üzülerek söylüyorum ki ortalık kendini bilmeyen saygısız insanlarla dolmuş. 25-30 yıllık geçmişini bilen biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ki eski tadı yok. Korkarım söylediklerim gerçekleşecek ve insanlar huzur bulmak için gittiği yerden bir dünya huzursuzlukla dönecek. Eski komşularımızdan sadece birkaçına rastlayabildim. Keşfedildikçe dahada bozulacak. Ayrıca hayatımda görmediğim kadar pislenmiş. Gerek denizi gerek çevresi, duşları gerekse tuvaletleri... Tek kelimeyle hayal kırıklığı. Ayrıca günün orta saatinden akşamın geç saatlere kadar süren mangal dumanı rezaletinden hiç bahsetmiyorum. Neyse aşık olduğum yerlerden bir taneside böylelikle mahvolmuş bunu görmek insanı ne kadar çok üzüyor tahmin bile edemezsiniz...
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Sayın Sonofdemon
Söylediklerinize katılıyorum ama birde şu gerçek var güzel olan yerleri hayalimizdeki yerleri sırf kendinii bilmez bir iki kişi yüzünden bırakacak değiliz bizler doğaya gönülden bağlı insanlarız bu sitedeki herkesde öyledir.
Eğer doğayı kirleten ve ona saygısız davranan varsa bunun mücadelesini gücümüzün yettiği ölçüde yapmaya gayret edeceğiz.Biz oraların gerçek sahipleriyiz o bahsettiğiniz kişiler her sene değişen kişilerdir mutlaka,bu gibi insanlar halka açık olan her yerde vardır ve buraları kullanmak onlarında hakkıdır engellenemez.
Burada yada bu gibi yerlerde bir rant çatışması başladığı için buraları işletenlerin denetimleri yok.Türkiyede ben hiç duymadım bir milli parkın veya kampın işletmelerinin cezalandırıldıklarını veya bir denetime bağlandıklarını, daha önce geldiğinizi söylüyorunuz o dönem işletmecileri ile şimdilkiler arasında fark aşikar ortada ama tekrar söylüyorum ben sizin kadar karamsar değilim bizler oraları kullanadıkça güzelleşecek düzelecek insanlar kampıcılıkmı -çadırcılıkmı öğrenecekler buna inanıyorum.Çünkü kendini bilmez kişilerin yanındada çok değerli kardeşlerimiz arkadaşlarımız dostlarımız orayı kullanıyor ve kullanmaya devam edecekler bende dahil ....selamlar
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Sayın Sonofdemon,
Ben seneler sonra bu sene gittim.Belkide ramazanın başlaması kalabalık azalmıştı ve çok curcuna yoktu.Hiçbir beklentim olmadan gittim,hatta kalabalık beni ürküttü.Ama beklediğim gibi çıkmadı.Sayın bafralının da dediği gibi bazı yerleri terketmemek lazım ki bazı insanları,birkaç kişi bile olsa değiştirebiliriz.
 



Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Katrancı ya ilk 1991 yılının yazında gitmiştim.O yıldan beri belli aralıklarla uğramışlığım oldu.

Her gittiğimde bir öncekini aradım malesef...
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Evet Bundan 2-3 yıl önce yazmış olduğum yorumumda bazı olumsuzluklardan bahsetmiştim ve o tarihten bu güne kadar Katrancı'ma uğramamıştım bile. Ancak şu anda yani 2012 yazında tatilimi geçirmek üzere yine yeni yeniden Katrancıda bulunmaktayım ve Katrancının geçirmiş olduğu farkının bariz olarak gözle görülebileceği devrim niteliğindeki değişiklikleri gördükçe şaşırmamak ve sevinmemek elimde olmadı ve bu coşkuyla burada yazmış olduğum yorum yada yorumlarımı tekzip etmek için buradayım. İşletmedeki arkadaşlar da fark etmiş olacaklar ki benim bozulmuş olarak gördüğüm ortamı bıçak kesiği keskinliğinde radikal kararlar alarak düzeltme yoluna gitmişler ve bunda gerçektende başarılı olmuşlar. Öncelikle tuvalet sayısı ve duş sayısı arttırılmış, her yere güvenlik kameraları yerleştirilmiş dolayısıyla hırsızlık olaylarını tamamen ortadan kaldırmışlar, kablosuz interneti sayesinde çocuklar gençler ve yetişkinler için sıkıntı hissedildiğinde bilgisayar başnda keyifli dakikalar geçirmemize vesile olmuşlar, ayrıca günü birlik gelen insanlarla kamp yapan insanların konakladıkları yerlerin arası daha da uzaklaştırılarak hem güvenlik açısından hemde oluşabilecek problemler açısından güzel bir çözüm bulunmuş. Ortam eski huzurunu geri kazanmış üstelik kat kat artarak. En çok hoşuma giden kamera olayı oldu. Ayrıca görevli personelin telsizle iletişim problemine çözüm bulmuş olması da teknolojinin nimetlerindende sonuna kadar faydalanmaya başladıklarınında göstergesi. Eskiden mesela bir araç giriş kapısı anahtarı için insanlar kendileri kapıya kadar yürüyüp anahtar istiyorlardı şimdi ise telsizle bağlantı kurup anında anahtarı temin ediyorlar. Kısacası ve açıkçası Katrancı orman kampının bu denli radikal değişikliklerle yeniden ayağa kalkmasının sağlanmasıyla zaten büyük bir aşkla bağlandığım yere 2 kat daha aşık oldum ve artık güvenerek gelinip gidilecek yer olma özelliğini pekiştirdiğine şahit oldum. Teşekkürler Katrancı işletmecileri ve çalışanları...
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Geçen sene ben de gittim, girmemle çıkmam bir oldu, kamp değil pazar yerine dönmüş, pazar çadırlarıyla ev yapanlar... arada tişört satan bir dükkan bile vardı. Yaz tatili ihtiyacını ucuza kapatmak isteyenlerin kampı gibiydi. doğa sevgisi vs... çok arka planda hatta belki de hiç yok.
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

sonofdemon' Alıntı:
her yere güvenlik kameraları yerleştirilmiş dolayısıyla hırsızlık olaylarını tamamen ortadan kaldırmışlar, kablosuz interneti sayesinde çocuklar gençler ve yetişkinler için sıkıntı hissedildiğinde bilgisayar başnda keyifli dakikalar geçirmemize vesile olmuşlar,


kamera altında kamp mı olur yaw :smiley: kusurabakmayın, zevkler ve renkler meselesi tabi ama olayın anafikrine aykırı bir durum...
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Kusura bakmayın ama buraya insanlar aileleriyle geliyor türlü türlü insan var ve geçen yıllarda yaşanan bazı ufak tefek tatsız hırsızlık problemleri neticesinden moral bozukluğu yaşamaktansa bu yöntem neticesinde ailelerimizle daha huzurlu bir tatil yapıyoruz. Tabii yalnız gelen insanların hoşuna gitmeyebilir bu tarz önlemler. Ona da yapacak bir şey yok. Bence yararlı bir uygulama üstelik amacına da ulaşmış.
 



Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

bu yazılardan hemen hemen anlaşılıyor ki katrancı koyu biraz kalabalık
ben ağostosun 2.yarısında fethiye ya da kekova taraflarında kamp yapmak istiyorum
ancak netten yapılan araştırmalarım oldu her iki yöreye gitmek istiyorum katrancıya bi kontrol edeceğim
ancak daha başka nerelerde kalabilirim kalınıp test edilmiş yerleriniz varmı tabiatı henüz asimile olmamış lütfen kekova ve fethiye özellikle kekovada kamp olur pansiyon olur test edilmiş yerleri burda paylaşırsanız sevinirim(bu arada geçen yaz kelebek vadisi ve tekirova ve mut gittim güzeldiler:smiley: teşekkür ederim.
 

Ynt: Fethiye - Katrancı Koyu

Kamera dedikleri koskoca alanda 8 tane kamera varmış o kadar. Siz orayı bayramda görseydiniz sabahın köründe günübirliçiler akın halinde geliyorlardı. Ve sabahtan akşama sürekli arabaların çekilmesi için ananoslar yapıldı. Bence de ucuz tatilin doğa sevgisinin önüne geçtiği bir mekan ancak sürekli kamp kuran insanlar ağırlıklı olduğu için herkes birbirine saygılı ve anlayışlıydı. Doğa ve manzara muhteşem. Ama kalabalıktan tadını çıkartmak mümkün değil bu kadar kalabalıkta denizin ve çevrenin pek temiz olması da beklenemez tabi. Yinede 3-4 ay kalan insanların olduğunu öğrendik. Akşam yemeği saatlerinde insanların üstüne üstüne sıkılan böcek ilacı ve ilaçlama yapan kişinin de herhangi bir koruyucu önlem almamasını anlamış değilim. Ayrıca gece saat onikiyi geçmesine rağmen diskodan ve restoranttan birbirine karışarak gelen yüksek müzik sesi de doğa sevgisinin çok çok önüne geçiyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,651
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst