G.vitara 1.6 Servis Masrafı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,087

prafa

Kamp II
Mesajlar
268
Tepkime Puanı
11
Arabayı almak için yetkili servise yaptırdığım ekspertiz sırasında aracın yağına suyuna da bakılmış ve sıfır araç durumunda 30.000 km. bakımına kadar binin başka bir şeye ihtiyaç duymazsınız demişlerdi.

10 ay oldu aracı alalı ve km. 29.500 e geldi. Yetkili servise gittim önceki gün. 30.000 bakım yapıldı. Fren balatalarının 1/4 ü anca aşınmış daha. Herşey çok iyi dediler, yağ değişti, tüm filitreler yenilendi neticede 3 saatlık bakım neticesinde 360,- TL. masraf çıktı.
Kış başında aküyü, ne olur ne olmaz diye kendim yenilemiştim. Ön düzen ve balans ile silecek yenilenmesi için yaptığım ödemeleride akü ödemesine eklersem en çok 300 TL. daha harcamış olurum ki toplam 660,- TL. harcama yapmış olurum suzukiye.

Son derece iktisatlı bir arazi aracı suzukiler.
 

Etiketler

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

4,5 litre kaliteli yağ - polen filtresi- hava filtresi- yağ filtresi- 4 tekerin açılması balataların temizliği- motorun temizlenmesi- tüm kontrollerin yapılması aklıma gelenler.

Allah kaza vermezse 15.000 km. (ben 2,5-3 yılda yaparım) veya bir sene bu bakımla gideceğim üstelik..

Bana makul bir bedel gibi geldi.

( Son kullandığım binek araçta bu civarda rakamları vermeye alışıktım zaten olağan bakımlarda yetkili servislere)
 

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

Sanayide 100-150 arası tutar (kime götürdüğünüze bağlı olarak biraz değişiyor)
 




Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

sakyuz' Alıntı:
Sanayide 100-150 arası tutar (kime götürdüğünüze bağlı olarak biraz değişiyor)

yetkili servisle alakası yok derim ben, adı çok geçen servislere gidin bakalım, dost arkadaş, sürekli müşteri değilseniz 300 den aşağı çıkabiliyormusunuz :smiley:
 

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

sürekli müşteri değilseniz 300 den aşağı çıkabiliyormusunuz

Her defasında farklı biryere gitmenin mantığı olmadığına göre... biryerlerin sürekli müşterisisinizdir zaten.
 

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

Netten motor yağını sorguladım : 4 lt. 5W/30 castrol EDGE' nin fiatı 120 TL. civarında.... Bizim araçlar 4,5 litre aldığına göre sadece yağ 135,- TL. tutmakta ucuz fiyatla...

Bence normal bir ödemeydi 360,00 TL. ( KDV hariç 305,- TL.).
 

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

sakyuz' Alıntı:
Her defasında farklı biryere gitmenin mantığı olmadığına göre... biryerlerin sürekli müşterisisinizdir zaten.



burda demek istediğim sürekli müşteriyesen 300 veriyorsun
 

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

burda demek istediğim sürekli müşteriyesen 300 veriyorsun

O işte bir yanlışlık var, ama yetkili servisse bilemem tabi uzun zaman önce bıraktım bu yetkili arkadaşlara araba götürmeyi.
 





Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

Ben ankaradayım.
O listedeki fiyatlar normal olabilir ama o kadar çok parçanın her bakımda değiştiğini görmedim. Yağ filtresi hava filtresi ve yağ değişiyor o kadar. Bazen hava filtresini bile değiştirmiyorlar temizleyip geri takıyorlar. Bujilere de genelde birşey olmuyor lpgye rağmen sağlam çıkıyorlar. Uzun zamandır değiştirmedim. Yağ olarak benim araç 10w-40 kullanıyor 5w-30 dan daha ucuz ama bahsettiğiniz fiyat farkını da oluşturmaz. 10w-40 benzinle 10bin lpg ile 8bin km dayanıyor (lpg ile 10bin kullanan da vardır ama ben risk almaktan yana değilim). 5w-30 15bin dayanır mantığı ile fiyat biraz daha mantıklı görülebilir ama benzinle dayanır lpg olsaydı ne olurdu bilmiyorum.
 

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

vallah burda sözüne güvenilir adam bulursan paraya pek bakmıyorsun..
olmayan arızayı yapmaya kalkan adam çok
 

Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

Hazır bu bakım işlerinden söz açılmışken, dikkatimi çeken bir konuyu söyliyeyim dedim.
Benim binek aracın kullanma klavuzunda fren hidroliğinin 2 senede bir değişmesi gerektiği yazıyor, ama aracı yetkili servise götürdüğüm zamanlarda bile bu konu hiç gündeme gelmedi, değiştirdiklerini hiç hatırlamıyorum. Sanayide zaten özellikle ısrar etmezseniz en az 20dk sürecek pek te karlı olmayan bir işi kendi kafalarından akıl edip genelde yapmazlar, ama yetkili servisin yaptığını da görmedim. Özellikle komple değiştirilmesini istemediğiniz sürece sadece eksikse seviyesini tamamlayıp 'değiştirdik' derlerse ona da şaşırmam.
Sizin bu konudaki tecrübeleriniz ne yönde?
 



Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

Servise iki yıl önce mayıs ayı başında 30.000 km bakımı için gitmişim. Kilometre 45.000 olunca gelin demişlerdi, bir yılı dolduğunda aradım servisi daha 40.000 olmamıştı. Kilometre tamamlansın o zaman gelin dedi yetkili. Kilometre henüz 44.000 olmak üzere ama içim rahat etmedi ve dün sabah erkenden servisin kapısındaydım. Bir aracı insan az da kullansa iki yıl servis görmemesi garip. Zaten servis yetkilisi zor tanıdı yüzümü.

Aracın fren sistemi ve alt takımda hiç bir sorun yokmuş. Yağlar ve klimanınki dahil filtreler değişti. Kontroller yapıldı. Bagaj kapısı açıkkan kendiliğinden kitleme yapar olmuştu, onun sensörü sorunluymuş onu değiştirdiler. Lastiklerin aşınmasında en küçük bir problem görünmüyor ön düzene bakmaya bile gerek yok dediler ki zaten hiç bir şikayetim yoktu yol tutuşla alakalı. Fren balataları çok iyi durumda, debriyaj baskı balata sorunsuz dediler, şanzıman yağını sordum onun kontrolu yapılır başka bir şey gerekmez dediler ve toplam 440 TL. hesap çıktı. Bir daha bakıma 60.000 km de gideceğim. Araca iki senede bir defa bakım parası verip, benzin parası masrafıyla binmek Suzuki de nasip oldu.

Bu arada bilgisayarda yakıt ölçüm kodlamasını km/ lt haline getirdiler artık anlık olarak 100 km.de kaç litre yaktığımı okuyabiliyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,496
Mesajlar
1,518,871
Kayıtlı Üye Sayımız
172,159
Kaydolan Son Üyemiz
Fatih avcı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst