Geçte Olsa İlkler Güzeldir...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Syzeer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,376

Syzeer

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Arkadaşlar merhaba.
Bu benim ilk kamp'ım olacak, yola çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Hareket tarihi olarak 2013 ağustos sonu Ankara'dan Motosikletimle yalnız olarak Mersine, oradan Antalya'ya doğru hareket etmeyi planlıyorum. Motosikletle uzun yol çok keyifli birde bu keyfe çadır keyfini de eklemek istiyorum. Denizin harika sesi eşliğinde erkenden çadırımda yatıp, kuş sesleriyle uyanıp, motosikletimle bilmediğim uzak yerlere gitmek, giderken bir otostopcuyla karşılaşıp onu da arkama alıp rüzgarın keyfini gideceği yere kadar ona da yaşatmak, karnım acıktığında kendi yemeğimi yapmak, çayımı demlemek, yanıma gelip merhaba diyen olursa seve seve çayımı yemeğimi paylaşmak, çamaşırlarımı yıkayıp doğada kurutmak istiyorum. Benim gibi çadırda konaklayan komşularla sohbet etmek, yakamoz eşliğinde kulaklıkla müzik dinlerken denizi seyretmek istiyorum. Hayali çok güzel umarım hayallerimdeki gibi bir gezi olur.

Aslında hiç kimsenin olmadığı sadece doğanın içinde bir dağın yamacında çadır kurmak istiyorum ama şu an için kampçılıkta çok yeniyim ve bu ilk yolculuğumda kamp alanlarında konaklamayı düşünüyorum. Eylülde ise sadece dağ yamaçlarında ıssız ve daha sessiz bir ortamda kalmak için tekrar yola çıkacağım.

İnternet'ten yaptığım araştırmalar sonucunda Antalyada Kaş Kamping veya Manavgat'ta Boğaz kamp'ta kalmaya karar verdim ama Antalya öncesi Mersin'de kalmak istiyorum. Mersinde kalabileceğim kamplar hakkında tecrübesi olan arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. Motosikletle çadırımın yanına kadar girebileceğim bir kamp alanı olması beni daha mutlu edecektir.

Sizlerin tecrübeleri doğrultusunda önerebileceğiniz daha güzel bir rota olursa, rotayı değiştirebilirim. Amaç kamp, doğa, sessizlik.
 

Etiketler
Ynt: Geçte Olsa İlkler Güzeldir...

ilk gezinizin keyifli ve diğer gezilerinizin önünü açacağını umut ederim.
ben de internette Mersin bölgesinde kamp yeri araştırması yaparken aşağıdaki bilgilere ulaşabildim, bunlar arasında hiç bir yorum ya da açık kapalı olduklarını bilmiyorum. ama telefon numaraları var, ulaşabilinirse bilgi alınabilinir.
-(Dragon Camping Bozdoğan Köyü Mamure Kale Yanı Anamur 324 827 13 55)
-(Paradise Camping Anamur- Marsin Yolu 4.Km Mamure Kalesi Anamur 324 827 17 75)
-(Pullu 2 Camping (Dikilitaş) Anamur - Bozyazı Asfaltı Üzeri Anamur 324 851 22 40
-(Yalı Mocamp Siteler Mevkii Anamur 324 814 14 35
,(Pullu 1 Camping - Mocamp Bozdoğan Köyü Silifke Karayolu 7. Km Anamur 324 827 11 51 - 827 18 66 fax
-(Talat Göktepe Orman Kampı Erdemli 3 km Erdemli 324 515 52 04
-(Sahil Çamlığı Orman Kampı Erdemli 324
-(Akçakıl Camping Taşucu - Anmur Yolu Üzeri Silifke 324 741 44 51 - 741 49 00 - 741 29 85
 

Ynt: Geçte Olsa İlkler Güzeldir...

Merhaba yamans,
Bu kamplarda kalan bi arkadaşımız çıkarsa daha sağlıklı bir bilgi verebilir. Çıkmazsa da listeden bi tanesinde kalıcam artık.
Cevabın için çok teşekkürler.
 

Ynt: Geçte Olsa İlkler Güzeldir...

Cadırınızı kurarken güneşin doğuş açısını hesaplamanızı öneririm. Yanlış hesap sabah 7'de fırın gibi bir çadırdan ter içinde fırlamanıza yol açabilir ;)

İlk kamplar, aksilikler olsa da, çok keyifli ve benzersizdir. Sizinki de mutlaka çok güzel olacak!
 

Ynt: Geçte Olsa İlkler Güzeldir...

trek71' Alıntı:
Cadırınızı kurarken güneşin doğuş açısını hesaplamanızı öneririm. Yanlış hesap sabah 7'de fırın gibi bir çadırdan ter içinde fırlamanıza yol açabilir ;)

İlk kamplar, aksilikler olsa da, çok keyifli ve benzersizdir. Sizinki de mutlaka çok güzel olacak!

Çok teşekkür ederim. Kesinlikle güneşin doğuş açısını dikkate alıcam, zira uyku benim için çok önemli, uykusuz motosiklet kullanmak da çok tehlikeli.
 



Ynt: Geçte Olsa İlkler Güzeldir...

Henuz yok cikmadiysan Mersinde Bogsak diye guzel bir koy var cadir kurabilecegin iki ucretli kooperatif alani ve muhtarin lokantasinin yani var ve koyun kenarinda bedava kalabilecegin bir alan var yanliz gece deniz suyu cekildiginde yol aciliyor. aksi taktirde denizin hemen kiyisindan islanarak gecmen gerekiyor. Ben de Eylul 20 gibi Mersin-Alanya dusunuyorum. Tecrubelerini paylasirsan memnun olurum.

iyi yolculuklar bol keyifli gunler
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst