Güneş Paneli, Hem Şebeke, Hem Şarj Dinamo, Hem Jeneratör Girişli Şarj Devresi Batarya Azalınca Uyarı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asigencselo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,434

asigencselo

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0



devremiz çok basit 10a 10 cm ölçülerindedir
şarj azalınca buzzer alarm vermektedir.Bunu karavana göre uyarladım isteyen olursa şayet buzzer verince 5 kanal seçim anahtarı hangi pozisyonda bırakırsanız o kanaldan otomatik şarja başlayan eklenti de yapabilirim mesela jeneratör ipli çekmeli değil ise otomatik marj alabilir.
saygılarımla
 

Etiketler
Ynt: Güneş Paneli, Hem Şebeke, Hem Şarj Dinamo, Hem Jeneratör Girişli Şarj Devresi Batarya Azalınca Uyarı Veren Şarj Üni

İşi bilenler daha somut önerilerde bulunacaktır. Ben takıldığım iki konuyu yeniden düşünmenizde fayda görüyorum. Birincisi 7815 fix kaç amper akım kaldıracak? Örneğin alternatörlerimiz 90A'a kadar akım verebiliyor. İkincisi tam doğrultulmuş akımla akü şarj etmek ne kadar verimli?
 

Ynt: Güneş Paneli, Hem Şebeke, Hem Şarj Dinamo, Hem Jeneratör Girişli Şarj Devresi Batarya Azalınca Uyarı Veren Şarj Üni

Devrenin orjinal hali bu bu adreste bulunmakta http://www.andronicon.com/charging/simple_battery_charger.html
Devrede şarj kontrolü bulunmamakta. Bu şekilde maalesef kullanılamaz.
 

Ynt: Güneş Paneli, Hem Şebeke, Hem Şarj Dinamo, Hem Jeneratör Girişli Şarj Devresi Batarya Azalınca Uyarı Veren Şarj Üni

Buradaki devre birkaç Ah değerindeki ufak kuru aküler için uygun olabilir. 7815 bilindiği üzere, max 1-1.5A kadar verebilen bir regülatördür. Amaç akü biterken uyarı almak ise regülatörden sonrası yapılabilir. Ancak zener ile transistörü sürmek yerine daha kararlı çalışan opamplı bir devre de yapılabilir. :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,011
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

SON KONULAR



Geri
Üst