Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,749

schweps

Zirve
Mesajlar
1,827
Tepkime Puanı
71
Merhaba,
Bu haftasonu yaptığımız Güzeldere şelalesi gezisinden fotoğrafları ve gps datasını paylaşmak istedim.
Düzce içinden Aydınpınar istikametinde ilerlerken köy girişindeki köprüyü geçtikten sonra sağa ayrılıp dereboyu Efteni gölüne doğru yol alıyorsunuz. Göle ulaştıktan sonra sola ayrılan sapaktaki Güzeldere tabelasını takip edin.
7-8 km sonra geniş bir düzlüğe ulaşıyorsunuz. Girişte 5YTL karşılığı makbuz kesiyorlar ve tanıtım broşürü ile birlikte bir de çöp poşeti veriyorlar. Dilerseniz restoran ve konaklama imkanı var. Daha yukarı devam etmek isteyenler, Gonaş üzerinden Kardüz yaylasına veya Pürenli yaylasına ulaşabilirler.

img5847bp4.jpg


imgp0337wg7.jpg


imgp0347dx5.jpg


imgp0357vy8.jpg
 

Ekli dosyalar

  • Güzeldere Şelalesi.gdb
    9.1 KB · Görüntüleme: 319

Etiketler
Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Bugün itibariyle bu muhteşem şelaleyi görme bahtiyarlığına eriştim.

Meteoroloji Düzce'de karla karışık yağmur ve 8 derece hava sıcaklığı tahmininde bulunmuştu. Ancak hava gayet açık ve sıcaktı. Bolu civarına bir miktar kar yağmışolmakla birlikte Gölyaka ve Güzeldere'de bahar havası hakimdi. Ancak Güzeldere'den Mudurnu'ya geçme planım, yöredekilerin kar uyarısı nedeniyle akamete uğradı. Zaten Şelalenin güzelliği karşısında epey vakit yitirince, zaman olarak da bu geçiş imkansızlaştı.
Schweps'in güzel fotoğraflarındakine nazaran şelalenin suyu epeyce artmış. Son yağmurlardan olmalı. Parktaki görevli çok hoşsohbet. Küresel ısınma brifingi biraz sıkıyo insanı ama yine de şirin bir amca. Şelalenin suyunun mevcut durumda bile yarı olduğunu söylüyor. Sadece Karadeniz ve Erfelek şelalelerini görmüş biri olarak, Güzeldere şelalesi karşısında büyülendiğimi belirtmeliyim. Görevli amca ziyaretçi sayısının çok fazla olduğunu, bazen 500 arabanın geldiğini söylüyor. Kar beklentisine rağmen bile 15 kadar araç vardı. İşin güzel yanı, bu kadar ziyaretçiye rağmen çevrede tek bir tane bile pet şişenin olmamasıydı.
Güzeldere'den Mudurnu'ya geçmek içimde ukde olarak kaldı. İlgilenen olursa, araç ya da yaya organize edelim. Muhteşem olacağına inanıyorum.
 

Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Güzeldere Şelalesi'nin tanıtımıyla ilgili bana komik gelen bir tasviri de sizinle paylaşmalıyım. Hem internetteki bir çok sitede, hem de Şelale'nin bulunduğu parkın tanıtım broşüründe şelalenin ne kadar yüksek olduğunu tasvir etmek için aynı ifadeler kullanılmış. Şöyle diyor:

"Şimdi gözünüzün önüne kaleden kaleye 110 m. olan bir futbol sahasını getiriniz. Bunun üzerine 10 m. daha ilave edip dikine çevirin."

Eeee, Düzce burası. Ne de olsa Karadeniz Bölgesi...
 

Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Acilen gitmek lazım artık buraya da. O kadar çok yer varki yakınlarda, buraya bir türlü sıra gelmedi.

Fotoğraflar çok güzel, şelale fotosunu nasıl alttan çektiniz?
 

Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Şelalenin hemen dibindeki kayalıkların üzerinden şelalenin dökülüşü izlenebiliyor. Gitmeyenler için mutlaka tavsiye ederim, harika bir yer. Fotoğraflar 5 sene önce tam bu ayda, 1 Aralık'ta çekildi :smiley:

RotationofDSCN3122


DSCN3128


RotationofDSCN3104


Şelaleye ahşap merdivenlerden iniliyor ve yol üzerinde yine ahşaptan korkuluklar var...

RotationofDSCN3137


RotationofDSCN3131
 



Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Çok güzel bir yer gerçektende çok merak ediyorum burası için niye 5TL lik bir ücret alınıyor??
Özür diliyorum ama allahın verdiği bu güzelliklerin görülmesinin para karşılığı satılıyor olmasına çok çok karşıyım ben.
Eğerki size bir hizmet veriliyorlarsa bunun karşılığında anlarım...
Ama böyle birşeyde olduğunu sanmıyorum...!!
Bir rehber eşliğinde geziyorsanız eywallah gene ama...:smiley: hiç hiç sanmıyorum!!
Ülkemizde o kadar çok üçkağıtçı varki hepiniz denk gelmişsinizdir böylelerine...
Erken kapatan bir mekanı yada yeri, oranın tabii hayatını korunması için çalışma yapıyorlarmış gibi resmicesine bir iki makbuz kesip o bölgeyi kendilerine tahsis ediyorlar.
Bazılarıysa resmilerşti bile örneğin hepimiz bildiği, dünün "otopark mafyası" bugün "İspark" oldu...
Bu konuyla ilgili bu benzetme gibileri defalarca kaleme alınmasına rağmen, hiç bir çalışma yapılmıyor çünkü gelir kapsısnı kapatmak saçmadır herzaman...
Özürdiliyorum ama ben bu konudan çok dertliyim...
Eminim sizlerde öylesinizdir...
yada problem bende... bilemiyorum ;D
 

Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

ismi gibi güzeldere, gerçekten harika
sinanyerlitaş
 


Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Güzel gerçekten.. Hele ki yazın sıcağında serinleyip bir ağacın altında kafa dinlemek isteyen için..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

SON KONULAR



Geri
Üst