Hangi Çadırı Almalıyım?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mcemsah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,974
Sn. Erenersoyy, tecrübelerinizi paylaştığınızdan dolayı teşekkür ederim.

Amacım ayıracağım en ufak bütçeyle alabildiğimin iyisini almak. Husky güzel görünüyor ve muhtemelen söylendiği gibi kalitelidir. Fakat alternatifleri iş görüyorsa iki katı para vermeden ihtiyacımı gidereyim düşüncesindeyim. Arpenaz XL 3 modeli güzel görünüyor ama decathlon'da tükenmiş görünüyor.
Merhaba ben 1 yıldır arpenaz 4,2 kullaniyorum fiyatina göre kalitesi çok iyi bence çadıra fazla bütçe ayirmak yerine iyi bi uyku tulumu alman senin için daha iyi olur. ayrıca çadır seçimi yaparken eşya saklama alanı veya salon u olan çadır alırsan sorun yok ama sadece odasız saklama alansiz çadır alacaksan ihtiyacın olan çadırın 1 kişilik fazla olanını seç bence
 

Uzun seneler husky çadır kullandim ve gecenlerde kaza sonucu emekliye ayrıldı ayni mantikla gittim arpenaz 2+ aldim cok ucuz vsvs evde kurdum tirt demiyim ama bir husky degil en az 2 gömlek asagi bir urun ne oldu ucuz Eti'n yahnisi oldu simdi gidip husky alacagim arpenaz2+ verdigim parada yanima kar kalicak vsvs
Sozun özü 1 kere al iyi mal al

Bence


Sent by Rider 76
 

Merhaba ben 1 yıldır arpenaz 4,2 kullaniyorum fiyatina göre kalitesi çok iyi bence çadıra fazla bütçe ayirmak yerine iyi bi uyku tulumu alman senin için daha iyi olur. ayrıca çadır seçimi yaparken eşya saklama alanı veya salon u olan çadır alırsan sorun yok ama sadece odasız saklama alansiz çadır alacaksan ihtiyacın olan çadırın 1 kişilik fazla olanını seç bence

Sn. KızBabası yorumlarınız için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.
 

Uzun seneler husky çadır kullandim ve gecenlerde kaza sonucu emekliye ayrıldı ayni mantikla gittim arpenaz 2+ aldim cok ucuz vsvs evde kurdum tirt demiyim ama bir husky degil en az 2 gömlek asagi bir urun ne oldu ucuz Eti'n yahnisi oldu simdi gidip husky alacagim arpenaz2+ verdigim parada yanima kar kalicak vsvs
Sozun özü 1 kere al iyi mal al

Bence


Sent by Rider 76

Sn. Rider76 yorumlarınız için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.
 

merhaba,
Dostum öncelikle çadırı yapacağınız aktivitiye göre seçerseniz çok daha rahat edersiniz.
Uzun yürüyüşler sonunda kamp atmayı düşünüyorsanız bu çadırların hiçbirini tavsiye etmem ama anladığım kadarıyla
araba ile ulaşabildiğiniz yerlerde kamp yapmayı düşünüyorsunuz.
Geçen hafta ankaradan quechua arpenaz 3+ aldık kampta deneme imkanımız oldu fiyatına bakarak başarılı bir çadır
diyebiliriz. Çadır biraz ağır ama (nerdeyse 4 kilo) ulaşımı araba ile sağlayacağınız için pek problem olmaz.
iki bagajı var eşyalar için iç hacmide iki kişi için gayet yeterli ayrıca bütçeyide yormaz.
Biraz daha para harcıyabilirim dersen ben husky bret 2p kullanıyorum 3 kişilik modelleride mevcut quechua ile arasında fiyat
farkı fazla ama doğal olarak kalite konusundada fark var.

Pratik Kamp Çadırları - ARPENAZ 3+ KAMP ÇADIRI


Ekli dosyayı görüntüle 6676
 
Son düzenleme:



Selam..
Bence oncelikle dusuncen Husky cadir olsun.Istanbul Karakoyde Turkiye distributoru Meydan av var size baya yardimcida oluyorlar.Husky Burton ve Bird modellerini tavsiye ederim.Nakit odemelerde indirimde sagliyorlar.
Bende Aprenaz ve Husky arasinda hem maddi hem manevi kararsizlik yasadim.Ama arada verecegin az bir fark seni manevi olarak kafani daha rahat hissettirecektir.Iyi kamplar..
 

Sn. Arcroarx ve Sn. Yago yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım kararını çadırlar a dokunursam daha rahat veririm. Birkaç çadırı sipariş verop, aralarından hangisi beğenirsem onu tutup gerisini iade etme planım var. Hepsiburada'yı aradığımda sıkıntı olmayacağını söylediler. Şuan için biraz daha bekleyeceğim sanırım :smiley:
 


Meydan av da yuzde 10 indirimde bulunuyor.Kendileri zaten Turkiye distrubitoruymus.
Asagi yukari bir kac lira fark ediyor ama daha guvenilir bence ama tabikii tercih meselesi.
 

Ben bugun husky baron 4 aldim kalitesinden memnun kalacagimi hissediyorum cadiri 2 buyuk + 1 kucuk bas olarak kullanacagiz ve bundan oncede husky burton kullanıyordum.


Sent by Rider 76
 




Ben bi arkadasimdan 1 gece kullanilmis olarak 500 e aldim biraz denk geldi manzara koydum oldu.


Sent by Rider 76
 



Herkese yeniden merhaba.

Daha önceden söylediğim gibi yapıp Loap melbu 4 ve Evolite excamp 4 çadırlarını sipariş verdim. Çadırlar geldi ve ikisini de evde kurup denedim. Benim gibi bu çadırları düşünen ve hiç fikri olmayan kişilerin işine yarar diye izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle iki çadır içinde ortak olan izlenimlerim;
- İki çadırında dış görünüşleri, kurulumları ve fonksiyonları birbirinin aynısı.
- Her iki çadırda birbirine yakın hacimlerde ve gayet ferahlar. Benim boyum 185cm, içlerinde rahatça pantolon değiştirebilecek kadar doğrulabiliyorum. Sanki Loap genişlik açısından biraz daha önde gibi.
- Her iki çadırda da ayrı bir polle genişletilmiş giriş kısmı var ve bu alan gayet geniş. Benim için ölçüt olan iki kişinin karşılıklı yemek yiyebilmesi için yeterli ama benim boylarımdaki kişiler yere veya mindere oturabilir tabureye oturmak zor görünüyor.
- İki çadırın da dikişleri bantlanmış, fermuar ve dikiş kaliteleri birbirine yakın
- İki çadırda çift tenteli ve sadece içten olarak da kurulabiliyorlar.
- Çadırların iç tentelerinin kumaşı nefes alabilen polyester kumaş. Üst bölümlerinde daimi açık havalandırma fileleri bulunuyor.
- Çift girişli ve çift sineklikliler. Gördüğüm kadarıyla havalandırma konusunda ikisi de gayet yeterli.
- Çadırların çantalarındaki boyutları da biraz büyük gibi geldi bana. İkisi de yaklaşık 55 cm x 20 cm x 20 cm boyutlarında.
- Çadırların kurulumları çok zor değil ama çok kolay da denemez. Dış tentelerdeki giriş bölümünün polü sökerken ve takarken uğraştırıyor.

Loap melbu 4 hakkında ki izlenimlerim;
- Dış ve iç çadırlarının kumaşı daha kaliteli ve cok az da olsa daha kalın
- İç çadırın dışında girişinin yanlarında cepler var. Evolite de bu cepler yok
- Dış çadırı yere kazık çakmaya gerek kalmadan sabitleme için klipsler var. Evolite de bu yok dış çadırı gerek için kazık cakmak gerekiyor
- Çadırın içinde sökülebilen baş üstü eşya filesi var.
- İç çadır açık gri, dış çadırı koyu gri renkte.
- Diğerinden 400gr ağır.

Evolite excamp 4 çadırı için izlenimlerim;
- İç çadır beyaz renkte. Muhtemelen daha aydınlık olur. Bunun avantaj veya dezavantaj olması kişiye kalmış.
- Yaklaşık 70 lira daha ucuz.
- 400gr daha hafif.

Kısa bir incelemenin ardından oluşan izlenimlerim bu kadar. Çadırların ikisi de çok geniş olduğundan ikisini de iade edip Loap markasının 3 kişilik çadırını sipariş vermeyi düşünüyorum.
 



Herkese merhaba. Öncelikle kendimi tanıtayım, 26 yaşındayım, evliyim, Sakarya'lıyım, Diyarbakır'da öğretmenlik yapıyorum. Uzunca bir süredir foruma üyeyim ancak ilk defa yazıyorum.

Ava ve doğaya meraklıyım. Eşimle birlikte yaz tatilinde arabamıza atlayıp, yurdun çeşitli yerlerinde kamp yapmayı düşünüyoruz. Bu yüzden çadır ve kamp malzemeleri ihtiyacımız doğdu. En önemlisi de çadır konusu. Biraz araştırma sonunda kafamda birkaç marka belirledim. Ama bu çadırlar için önerilere ve kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var.

Öncelikle büyüklüğü ve fiyatından dolayı decathlon da satılan Arpenaz 4.1 (çadırın adına tıklayın) Bu çadırda beni çeken asıl şey kocaman bir balkonu(umarım bu bölüme balkon deniyordur) olması. Bazı kullanıcılar kalitesinin düşük olduğunu ve hava akışının iyi olmadığını yazmışlar, bu durum da beni biraz soğuttu.

Husky markası hakkında güzel yorumlar okudum. Husky Bizon 4 bu çadır güzel gibi görünüyor. Merak ettiğim konu çadır girişindeki kapalı alan çanta ve ayakkabı bırakmanın dışında, otururken veya yemek yaparken kullanılabilecek kadar geniş mi? Bu çadırın bana olumsuz gelen tarafı ise fiyatının nispeten pahalı olması.

Hepsiburada'da gezerken bulduğum birbirinin kopyası olan Loap Melbu 4 ve Evolite Excamp 4 bunlar da şekil itibariyle husky bizon'a benziyor. Fiyatlarına bakarsak Loap aslı Evolite ise astarı oluyor :smiley: Son olarak Vango Alpha River 300 bu çadır hakkında hiçbir fikrim yok belki bir bilen çıkar diye yazıyorum.

Demem o ki ben bu çadırlar arasında kaldım. Sevgili forumdaşlarımın bu işi çözeceği düşüncesineyim. :smiley: Arabam olduğundan ağırlık ve hacım gibi konulara takılmıyorum. Farklı önerilere de açığım.
Biz arpenaz 4.1 kullanıyoruz 4 kişi için ideal ve rahat. Sahibinden.com da az kullanılmış ikinci el bulabilirsiniz. Hatta diğer kamp malzemeleride mevcut.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,108
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst