Husky Flame 5 Mevsim Çadır

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan benna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,898

benna

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul
merhaba arkadaşlar, 5 mevsim kullanabileceğim çadıra ihtiyacım var, araştırmalarım sonucunda fiyat/performans açısından Husky Flame 5 mevsim çadırı almaya karar verdim. ancak tatmin edici bilgilere ulaşamadım. bu çadır hakkındaki olumlu ve olumsuz düsüncelerinizi bekliyorum . 300 400 fiyat aralıgında kış şartlarında kullanabilecegim başka çadırlar da tavsiye ederseniz sevinirim...şimdiden teşekkürler.
 

Etiketler
Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

Selamlar...

Ben de bu çadırla ilgileniyorum ve tam da şimdi üreticinin web sitesindeki bilgilere bakıyordum: http://www.huskyat.at/detstany_122_tents-husky-tents-extreme-tent-flame-2-prs-green.html

Taban 10,000mm su geçirmezliğe sahip, üst tente de 6,000mm. Bu rakamlarla çok daha pahalı 5 mevsimlik çadırlardan daha performanslı görünüyor.

Fakat poller "duralumin". Alüminyum pollere kıyasla nasıl bir performans verir bilemiyorum.

Fikri olan varsa ben de çok sevinirim...
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

Duraluminin de aleminyum olarak biliyorum. Türkiyede satıcısı varsa arayıp sormanız daha uygun olur. Adresini verdiğiniz model iki kişilik bir model ve görünüşe göre içinde oturulacak bir tasarıma benzemiyor. Almadan önce gidip içinde diz çökerek kafanız ve tavan arasında yeterli boşluk var mı kafanız tavana değmeden oturabiliyor musunuz iki kişi içinde rahat hareket edebiliyormusunuz? Bunları kontrol etmeniz faydalı olur. Yoksa her aktiviteden sonra bir hafta sırt ve boyun ağrısı çekersiniz.
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

Flame modeli hafifliği ile ön plana çıkan bir model fakat yaşam alanı oldukça kısıtlı. Tasarımı nedeniyle sadece girişe yakın kısımda oturur durumda durabilmek mümkün, çadır içinde uyumak dışında vakit geçirmeniz gerekecekse önermem.
Loap Vende modeli hacim olarak Flame modeline göre daha geniş hacimli, rüzgar dayanımı daha iyi ve çift bagaj, çift giriş olduğu için kış kullanımı daha rahat. http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=915
Ayrıca Loap Vende modeli yarın akşama kadar geçerli http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34079 kampanyamıza dahil bir model, nakit ödeme seçeneği ile fiyatı 350 TL civarına geliyor.
Alüminyum çubuklarda farklı alaşımlar kullanılıyor. Duraluminum çubuklar da sonuçta alüminyum. 7000 serisi çubuklara göre daha düşük performansı olsa da isimsiz alüminyum çubuklara göre daha yüksek dayanımı var.
Çadırlarda kaliteyi belirleyen tek kriter olarak su geçirmezlik değerlerini almamanızı öneririm. Dış tentenin su geçirmezlik kadar UV dayanımı, tabanın da aşınmaya dayanımı önemli faktörler. Çadırın tasarımı (çubukların konfigürasyonu) yine rüzgar dayanımı belirleyen temel faktör. Taban alanı ve iç hacmi, bagaj alanı ve sayısı yine kullanım amacınıza uygun olmalı.
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

Bilgilendirme için ikinize de teşekkür ederim... Yönlendirmeleriniz benim için oldukça önemli...

Yankı Bey, Loap Vende her açıdan daha kullanışlı ve uzun vadeli olacak gibi görünüyor. Sadece biraz ağırlık (4700 gr.) sorunu var sanırım. Size son sorum hem daha ucuz, hem de biraz daha hafif olması açısından "Husky Falcon".

Yine de Loap Vende'yi tavsiye ederseniz, bu akşam yetişebilirsem Sahrayıcedit mağzanıza uğrayıp almaya çalışacağım.

Teşekkürler...
 



Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

Vende 4 çubuklu olduğu için rüzgar dayanımı çok daha iyidir o yüzden önerim bu modelden yana olur. Ağırlık farkı da temelde çubuk sayısından kaynaklanıyor. Üründen Sahrayıcedit mağazada var, uğrama şansınız olur ise kurulu halini de görme şansınız olur.
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

Yankı bey ben de geçen haftaki bilgilendirmeniz sonrasında Adrenalin'den aldığım ve hiç kullanmadığım Salewa Denali 3'ü iade edip Husky Flame'i seçtim (henüz elime geçmediği için aldım diyemiyorum). Bunu hem Ağrı, hem de 5-6 günlük kamp yükü taşınarak yapılacak yürüyüşler için de düşünmüştüm hafifliğinden dolayı ve böyle yürüyüşlerde çadırda zaman geçirmek gerekebiliyor (yağmur, vs. nedenlerle). İçinde zaman geçirmek üzere 1 kişi için de yaşam alanı kısıtlımı dır sizce bu modelde? Eğer öyleyse henüz çadırı almadığım için bir değişikliğe daha gitmem gerekecek gibi?
Teşekkürler
Faruk
 


Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

öncelikle destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum.. .
Loap Vende sağlamlık ve hacim olarak kullanışlı bir çadır, ancak ağırlığının fazla olması çadırın tek kullanılacağı zaman büyük sorun gibi gözüküyor, anladığım kadarıyla husky flame de 2 kişi kalınmaz:smiley:
omeronay ve yankı beyin dediği gibi çadırları incelemek doğru kararı vermemizde faydalı olabilir...
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

Genelde tek gideceğim için Husky Flame tam bana göre o zaman. İki kişi olursak da idare edecez artık.
Tşk görüşleiniz için
Faruk
 



Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

benna nickli arkadaşım merhaba

sizin araştırmalarınız sonucu çadırı alıp almadığınızı merak ettim.. şu dönem bende himalayalara gideceğim için bir araştırma içine girdim..
bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.. çadırı bende inceledim ama benim için önemli olan kullanan arkadaşların vereceği bilgi..
şimdiden çok teşekkür ediyorum..
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

merhaba; ben çadırı almak için çok niyetlendim fakat almadım, yanlız arkadaşımda çadırdan varmış ve bir çok faliyette kullanmış, çok memnundu, ben kendisiyle bir kaç güne konuşurum, artılarıyla eksileriyle öğrenmeye çaılşıp buraya yazarım.
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

merheba; arkadaşımla konuştum çadırı çok övdü, devamlı bu çadırı kullanıyorlarmış, aladağlarda defalarca kullanmışlar, çadırın rüzgara dayanıklığı iyiymiş hafif olmasıda avantaj, onlar iki kişi kullanıyorlarmış çadırın içinde iki kişinin oturması biraz sıkıntılı oluyormuş ama alışmışlar,birde iki kişinin çadırın havalandırması çok iyi olmuyormuş ama şikayetçi değildi, çadırı şiddetle tavsiye ediyor :smiley:, dağlarda görüşmek dileğiyle hoşcakalın...
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

merhaba..

bilgi için çok teşekkür ederim.. bende yaklaşık 2 haftadır istanbul haydarpaşadan kalkan doğu ekspresi ile kars ardından erzurum, artvin, borçka oradan da macahel tekrar trabzon, izmir - izmir, diyarbakır ve şu an diyarbakırdayız yaklaşık 20 gün daha güneydoğu anadolu ve iran olmak üzere gezicez.. ben erzurumda tesadüfen bu çadırı buldum ama bilgi alamadığım için almakta tereddüt ettim.. şu an elimdeki salewa çadırla idare ediyorum. salewa çadırımıda aldığımda çok fazla araştırma yapmamıştım ve 2 yıldır memnun kalmadım. belki yoluma buralarda çıkarsa kesin alıcam çünki siirt, hasankeyf, hakkari ,yüksekova ve daha sonra kayseri üzerinden egeye geri döneceğiz.. havalar ise bu bölgelerde dehşet soğuk ben himalayalardan bile soğuk buldum buraları..
sevinirim dağlarda karşılaşmak üzere sevgiler..
 

Ynt: Husky Flame 5 Mevsim Çadır

salewa çadırlar çok iyi olmuyor zaten, bu çadır bidaha denk gelirse fiyatta uygun olursa kaçırmayın bence,
bu arada geziniz çok sağlammış, özendim şimdi valla:smiley: zaman problemi olmasa da bizde yapabilsek keşke
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst