Iskandinavya 2011 Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,362
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz



Hüseyin abi Türkiye'dede emeklilik yaşı Almanya'ya benzedi.Yeni sigortalı olacak olanlar 65 yaşını bulacaklar.
Ben erken sigortalı olduğumdan 49 yaşında yani altı sene sonra emekli oluyorum.Ancak bu kadar erken emekli olupta sizin gibi 65 yaşına kadar sigorta pirimi ödemeyip sonrada iyi bir emekli maaşı alabileceğimi sanmıyorum..
Bizden de size selam olsun.
 

Etiketler

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Hüsyin bey yeni üye olarak gezinizi heycan içinde okudum.Paylaşımınız için Teşekkürler harika yerler görmüşsünüz.İnşallah bizede nasıp olur.Selamlar
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Gezi anılarına gösterdiğiniz ilgi için bende size teşekkür ederim sayın Winny243.
Gezi planlarınızın gerçekleşmesi dilekleriyle, Selamlar.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Akdeniz45' Alıntı:
Dün geceyi Odense sehrinde gecirdik. Yol arkadaslarimiz burada, cocuk masallari yazari Hans Christian Andersen müzesini görmek istediler. Bende böylece bu konuda bilgilerimi genislettim. Yakinlarda kampdisi yer olmadigi icin kampingte kaldik. Kamping fiyati internet dahil 23 €.

Hüseyin Bey aslında bu yaz zor gözüküyor ama gene de kutup çemberi rotamıza şimdiden çalışmaya başlayınca sizin notları okumaya da bugün başlayabildim.

http://goo.gl/maps/9JdmR

Andersen müzesinde acaba istanbul'a yaptığı yolculukla ilgili bir bilgi varmı?

Teşekkürler
 



Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Taner bey, Odense şehrinde kampingten şehir merkezine kadar, nehir kıyısını takibederek, çok güzel ama uzun bir yürüyüşten sonra geldik. Eşim Sonja, kardeşi ve kardeşinin hanımı o yolu bir kaç defa gidip gelseler yorulmazlar (Almanların yürümeyi nekadar sevdiklerini bilirisiniz), bende o kadar kondisyon olmadığı için Hans Cristian Andersen müzesinin her tarafını gezemedim. Gezdiğim yerlerde, Andersen´nin Istanbul gezisi ile ilgili bir şey görmedim.

Anıların tümünü okuduktan sonra sorularınız olursa zevkle cevap veririm. Şu anda size gezinizi planlarken şu noktaları göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebilirm.

Norveç´in güneyine geldiğinizde, Nordkap´a gitmek için önünüzde (eğer hiç bir yere sapmadan, dosdoğru giderseniz) 2.800 km civarında yol vardır. Ayrıca yollar dardır ve saatte 80 km´nin üzerine nadiren çıkabilirisiniz. Yollarda durup bakmadan geçemeyeceğiniz çok güzel manzaralarla karşılaşacaksınız.

Gezi sonunda, sadece durduğumuz ve konakladığımız yerler aklımızda kalıyor.

Avrupa´nın en güzel ülkesi için iyi hazırlıklar ve selamlar.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Akdeniz45' Alıntı:
05-06. 07.2011

Son iki geceyi kampinglerde gecirdik. Birinci kamping Oslo´yu gectikten 18 km sonra, cok güzel bir koydaydi (55 Lira).
E4 karayolu Norvec´in kuzeyine cabuk gitmek isteyenler icin cok uygun. Bu yol daha genis, daha süratli gitmek mümkün (Norvec´te E6 yolunda bazi durumlarda karsidan gelenleri beklemek zorunda kaliyorduk).


Ikinci geceyi, Jönköping sehri yakinlarinda, Vättern gölü kenarinda güzel ve modern bir kampingte gecirdik. (internet dahil, elektrik haric 60 Lira). Havalar cok güzel.

Cuma günü saat 8.00 icin Trelleborg´tan Rostock´a giedecek gemide yer ayirttim. Iki kisi ve caravan 180 €, gemi yolculugu 6 saat sürecek.

Isvec cok güzel bir ülke. Fakat Norvec´ten sonra buraya gelince is degisiyor. Sayin Rüzgar´in dedigi gibi, Norvec hakikaten Avrupa´nin en güzel ülkesi.

[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Sayın akdeniz45. mükemmel paylaşımlarınız ufkumuzu acıyor teşekkürler. isviçre seyahati yapmışmıydınız ve isveç-isviçre-norveç karşılaştırmasında kimi nasıl değerlendirirsiniz. norweç i avrupanın en güzel sehri yapan şetler nelerdir.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

"Son iki geceyi kampinglerde gecirdik. Birinci kamping Oslo´yu gectikten 18 km sonra, cok güzel bir koydaydi (55 Lira). "

Yukardaki alıntıda yanlışlıkla Stockholm yerine Oslo yazdığımı farkettim.
Bu vesileyle bu hatayı düzelteyim. Iskandinavya gezimizde dönüşü Isveç üzerinden yaptığımız için Stockholm´un yanından geçmiştik.

Sayın Delidolu40,

Isviçre bizim için Fransa´ya giderken defalarca transit yolu oldu. Sadece mola vererek bazı şehirleri gezdik. Isviçre güzel bir ülke.

Isviçre´yi karavancı gözü ile Norveç ve Isveç´le karşılaştırmadan önce önemli bir ön bilgi:

Isviçre- 41.277 km2 büyüklüğünde ve Nüfusu yaklaşık 8 milyon.
Norveç- 323.802 km2 büyüklüğünde ve nüfusu 4.7 milyon.
Isveç - 450.295 km2 büyüklüğünde ve nüfusu 9.5 milyon.

Isviçre dahil bir çok Avrupa ülkesinde karavanla, karavanparklarda, kampinglerde veya bazı park yerlerinde geceleyebiliriz. Ülkelerin tabi güzelliklerine biraz uzaktan bakmak zorundayız. Istisnalar olabilir ama çoğunlukla bu böyledir.
Zaten karşılaştırdığımız bu üç ülkenin nüfuslarına ve ülke büyüklüklerine bakarsak cevabın bir kısmını görüyoruz. Eğer karavancı olarak tabi güzelliklere yakın hatta içinde olmak istiyorsak Iskandinavya ülkeleri (Danimarka hariç) ve Türkiye en önde gelen ülkelerdir bence. Iskandinavya ülkelerinde bir diğer önemli konu güvence oluyor. Hoşumuza giden bir yerde, bu ormanların içinde bir fyordun kenarı ve çok güzel, büyük bir şelalenin yanı olabilir, güvence endişesi duymadan geceleyebiliriz. Dikkat edeceğimiz nokta çok yakınımızda ev, nadirende olsa yasak levhası olmasın.

Isveç gölleri ve ormanları ile güzel bir ülke ama Norveç´te gördüğümüz diğer tabi güzellikler, fyordlar, şelaleler ve Atlantik kıyıları bu ülkeyi ön plana çıkarıyor.

Iskandinavya ülkeleri yazın da serin ve yağışlıdır. Hemen bütün yaz tatillerini bu ülkelerde geçiren kayınbiraderime, niye heryıl bu soğuk ülkelere gidiyorsun dediğimde, git gözünle gör demişti. Hakikaten bu ülkelerin güzelliği soğuğu ve yağmuru unutturuyor.


Ilgi ve iltifatlarınız için teşekkürler.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Hüseyin bey yazılarınızı zevkle okuduk,özellikle iskandinav ülkelerini gezmek için can atan eşim ağzı açık bir sekilde soluksuz okudu :smiley: Umarım bir gün biz de sizin gibi kutup dairesine giderek hacı olabiliriz ::smiley:
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz



Özgür bey gezi anılarına göstediğiniz ilgi ve güzel iltifatlarınız için eşinize ve size candan teşekkürler. Kutup dairesi gezinizin bir an önce gerçekleşmesi dileği ile.

Selamlar.
 



Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

hüseyin bey, rotanızı ve yazınızı okuduktan sonra dağıldım resmen diyebilirim. hayallerimden birini gerçekleştirmişsiniz. kendim gezmiş kadar oldum diyebilirim. harika bir gezi, muhteşem bir yazı dizisi olmuş tebrik ederim. sıkı bir YEŞİLAYCI olarak sadece alkolle alakalı olan kısımlarda kalbim biraz buruldu diyebilirim.
küçük bir de sorum olacak ama abes mi olur bilmiyorum; Norveç i, fiyortları genel olarak iskandinavya yı acaba karavanla mı gezmek, araba kiralayıp otel konaklamalı mı gezmek yoksa cruise gemileri ile mi gezmek daha doyurucu, daha az zahmetli ve daha uygun fiyatlı olur?
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Aykut bey, önce gezi anılarına gösterdiğiniz ilgi ve iltifatlar için çok teşekkürler.

Gezimizde, özellikle kampinglerde, otomobilleriyle gezenlere rastladık. Hemen hepsi yanlarında getirdikleri çadırlarda gecelediler. Çoğunlukla genç insanlardı. Norveç´te gecelerin soğuk/serin (5° - 12° arası) olduğunu burada söylemekte fayda var. Ayrıca kampinglerde aşağıda resmini gördüğümüz kulübelerden de kiralamak mümkün. Aşağıdaki linkte, campinglerdeki bu kulübeler hakkınd bilgi var. Bir kulübenin günlük kirası 80 liradan basliyor.
 

Ekli dosyalar

  • SAM_1085.JPG
    SAM_1085.JPG
    99 KB · Görüntüleme: 279

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Hüseyin bey verdiğiniz fikir ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. benim gibi bir çok kişiye ilham kaynağı oluyorsunuz. zaman içinde sorularım olup sizi tekrar rahatsız edebilirim tekrar her şey için teşekkürler...
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Akdeniz45' Alıntı:
Okul/Dersane, danimarka´da 1814 yilinda bütün cocuklarin okula gitmesine karar verilmis ve 1850 yillarinda bütün okullarda yetismis ögretmenler varmis.

[attachment=1]

Hüseyin bey yazınızın bu bölümünde aklıma, yüzyıllarca komşularının ve Rus'ların işgali altında kalmış olan Finlandiyalıların milli kültür oluşturma çabalarının anlatıldığı, Grigory Petrov tarafından yazılmış "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" isimli eser geldi.
Kitabı her okuyuşumda ülkemizin bugünkü durumunu düşünmeden edemiyorum nedense ve hüzünleniyorum :(

Verdiğiniz bilgiler, açıklamalar ve koordinatlar için teşekkürler.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Mehmet bey, Finlandiya´da kaldığımız bir kampingte, hangi musluktan içme su alabileceğimi sorduğum bir finlandiyalının bana verdiği cevap:"Finlandiya´da ister akarsu ister göl, her yerde su içilebilir kalitededir".
Hiç unutmadığım bu sözler, bu insanların ülkelerini ne kadar sevdiklerini ve ona verdikleri değeri gösteriyor. Sanıyorum güçlü bir milli kültür böyle sağlam bir temel üzerine kurulur.

Anılara gösterdiğiniz ilgi ve paylaşımınız için çok teşekkürler.
 



Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Hüseyin bey , Bu güzel ve akici anlatim ve Fotograflar icin cok tesekkürler.Yazin yapacagimiz Iskandinav Ülkeleri gezisi yaklastikca Bilgiler dagarcigimizda kalsin diye, Bugün kesintisiz okuma firasati buldum. güzel bir Bilgi kaynagi oldu.Bütün Emeginize tekrar tesekkür ederim.

Saglikli ve Güzel geziler dilegiyle.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,224
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

SON KONULAR



Geri
Üst