Jim Beam Türkiye Dakar Takımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,359
14. Etap:Tambacounda – Dakar

14. Etap
20/01/2007
Tambacounda – Dakar Dakar’ı Buluş

124 km normal, 225 km Özel Etap, 227 km normal Toplam 576 km.
Lac Rose’da yapılacak 16 km’lik özel etap öncesinde son kez 576 km’lik zorlu parkurda gerçekleşecek 14. etap tüm yarışçılar için büyük önem taşıyor. 2006 yılında bu etap da yaşanan kazalar yarışın henüz bitmediğini birkez daha hatırlatıyor.
225 km’si özel etap olarak geçilecek Tambacounda – Dakar etabında yarışçılar pozisyonlarını korumak ve Lac Rose’a varabilmek için dikkatli ve sakin bir mücadele verecekler. 576 km’lik etap Dakar’da sona erecek.

21 Ocak Pazar günü Dakar Lac Rose ( Pembe Göl)’de büyük bir finalle sona erecek Dakar Rallisi’nde son etabı da yarışçıların büyük bir dikkat ve sabırla geçmeleri gerekiyor. Lac Rose’a varabilmek tüm yarışçıların en büyük hayali...

etap014map.jpg
 

Etiketler
Basın Bülteni

DAKAR RALLISI’NDE SONA YAKLAŞIYORUZ.

Jim Beam Türk Takımı Türk Bayrağını Dakar’a Ulaştırıyor...

Kutlu Torunlar Genel Klasmanda 58, Kemal Merkit 63. sırada

Marathon 251- 450cm3 klasmanında Takımımız ilk 5 içinde ...


6 Ocak’ta Lizbon’dan start alan 29. Dakar Rallisi 21 Ocak’ta Senegal’de Lac Rose’da yapılacak özel etap sonrasında sona erecek. Lac Rose etabı öncesinde yarışçıları 576 km’lik zorlu bir parkur bekliyor.

Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar’dan oluşan Türk Takımı Jim Beam ana sponsorluğu’nda, Castrol, KTM Spor Moto, Maximum kart ve Jan Sport co-sponsorluğunda bayrağımız Dakar’a taşımaya devam ediyorlar. Takımımıza Columbia, Tecno Gym, Galata Taşımacılık, Bell Helmets de destek oluyor. Milliyet ve Power FM ise medya sponsoru.

Jim Beam Türk takımının en büyük hedefi ise Dakar’a Türk bayrağını ulaştırmak ve genel klasmanda iyi bir derece elde etmek.

Kayes – Tambacounda arasında geçilen 458 km’lik yarış büyük sürprizlere sahne oldu. Yarışın lideri Marc Coma özel etabın 57.km’sinde yaptığı kaza sonucunda yarış dışı kaldı.

Bu kaza Dakar’ın finishe varmadan bitmediğini ve yarışın ne kadar zorlu şartlar da gerçekleştiğinin de bir kanıtı oldu.

Hızlı ve navigasyon ağırlıklı olarak geçilen kırmızı killi parkurdaki yarışta Jim Beam Türk Takımı finishi görmeyi başardı.

13. etap sonunda Jim Beam Türk Takımı Sporcusu Kutlu Torunlar “ İki gündür yön bulmanın çok önemli olduğu iki parkuru da başarıyla kaybolmadan ve çok fazla vakit kaybetmeden bitirebildik. 7246 km’dir mekanik destek almadan hem kendi kategorimizde ilk 5 içinde yer alıyoruz hem de Genel Klasman’daki derecemizi koruyarak üst sıralara çıkmaya çalışıyoruz. Motorlarımız da çok yoruldu ancak amacımız Dakar’daki podyuma Türk bayrağını götürmek bunun için de kalan etaplarda dikkatli olacağız. Lac Rose’a varmak için elimizden geleni yapıyoruz.” Şeklinde açıklama yapan Torunlar “ Marc Coma’nın da yarış dışında kalmasından üzüntü duyduklarını belirtti ve Dakar Rallisi’nin ne kadar zor ve acımasız olduğunu bir kez daha anladık” diyerek sözlerini tamamladı.

260 km’lik Özel Etabı Kutlu Torunlar 03:55:28’lik derecesiyle 64. sırada tamamlayarak Genel Klasmanda 58.sırayı elde etti. Kemal Merkit ‘de özel etabı 03:56:58’lik derecesiyle 66. sırada tamamlayarak Genel Klasmanda sıralamasını yükselterek 63. sırada yer aldı.

Takımımız hedefledikleri gibi Marathon 25- 451cm3 kategorisinde ise ilk 5 içinde yer almaya devam ediyorlar. Kutlu Torunlar 3. Kemal Merkit ise 5. sırada...

14. Etap Tambacounda – Dakar

124 km normal, 225 km Özel Etap, 227 km normal Toplam 576 km.

Lac Rose’da yapılacak 16 km’lik özel etap öncesinde son kez 576 km’lik zorlu parkurda gerçekleşecek 14. etap tüm yarışçılar için büyük önem taşıyor. 2006 yılında bu etap da yaşanan kazalar yarışın henüz bitmediğini birkez daha hatırlatıyor.

225 km’si özel etap olarak geçilecek Tambacounda – Dakar etabında yarışçılar pozisyonlarını korumak ve Lac Rose’a varabilmek için dikkatli ve sakin bir mücadele verecekler. 576 km’lik etap Dakar’da sona erecek.

21 Ocak Pazar günü Dakar Lac Rose ( Pembe Göl)’de büyük bir finalle sona erecek Dakar Rallisi’nde son etabı da yarışçıların büyük bir dikkat ve sabırla geçmeleri gerekiyor. Lac Rose’a varabilmek tüm yarışçıların en büyük hayali...

Yarış ve takımımızla ilgili tüm gelişmeler dakarturk.com dan takip ediliyor.

Jim Beam Turk Takımı hergün Power FM’e canlı bağlantılarla katılarak yarışı yorumluyor.

Dakar’da mücadele eden Jim Beam Türk Takımı’na sektörünün önde gelen markaları da destek veriyor...Co-sponsorlar: Castrol, KTM Spor Moto, Maximum kart , Jansport Medya Sponsorları: Milliyet – Power FM Destek Sponsorları: Columbia, Tekno Gym, Galata Taşımacılık, The House Cafe, Oakley, BELL Helmets, Ottoman Empire.
 

Jim Beam Türk Takımı Türk Bayrağını Dakar’a Ulaştırdı.

Jim Beam Türk Takımı Türk Bayrağını Dakar’a Ulaştırdı.

Dakar Rallisi Lac Rose (pembe göl)’da yapılacak Grand Prix ile sona erecek.



Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar’dan oluşan Türk Takımı Jim Beam ana sponsorluğu’nda, Castrol, KTM Spor Moto, Maximum kart ve Jan Sport co-sponsorluğunda Columbia, Tecno Gym, Galata Taşımacılık, Bell Helmets, Milliyet ve Power FM desteğinde bayrağımızı Dakar’a ulaştırmayı başardı.

21 Ocak Pazar günü Dakar Lac Rose ( Pembe Göl)’de büyük bir finalle sona erecek Dakar Rallisi’nde bayrağımızı taşıyan Jim Beam Türk Takımı büyük bir başarı gösterdi.

6 Ocak’ta Lizbon’dan start alan 7915 km’lik zorlu rallide 7 ülke geçen takımımız yaşadıkları sağlık ve mekanik problemlere göğüs gererek Dakar’a vardılar.

Yarışı bitirebilen 135 motosikletçi arasında yer alan Jim Beam Türk Takımı Dakar ‘da T.C. Senegal Büyükelçiliği ve burada yaşayan Türk vatandaşları tarafından Türk bayrakları ile karşılandı.

Lizbon – Dakar arasında düzenlenen 29. Dakar Rallisi’nin Lac Rose’da yapılacak Grand Prix etabından önceki son arazi etabı Tambacounda – Dakar arasında toplam 576 km olarak geçildi.

225 km’lik özel etabı Jim Beam Türk Takımı başarıyla tamamladı. Kemal Merkit Özel Etabı 03:21:047lük 67. sırada tamamlarken, Motorunda mekanik problem yaşayan ve yavaşlamak zorunda kalan Kutlu Torunlar Özel Etabı 03:56;15’lik derecesiyle 114.sırada tamamladı.

Genel Klasman’da Kutlu Torunlar 60. Kemal Merkit ise 62. sırada yer aldı.

Daha önce 3 kez Dakar’a katılan ve Dakar’ı bitirebilen tek Türk ünvanına sahip Kemal Merkit 2003 yılında 640cc KTM motoruyla Genel Klasman’da 23.lüğü elde etmişti. Bu yıl ilk kez takım olarak Kutlu Torunlar ile 450cc KTM ile yarışan Jim Beam Türk takımı Production 251- 450cm3 kategorisinde ilk 5 içinde yer alıyor.

21 Ocak Pazar günü Lac Rose ( Pembe Göl) Sahilinde yapılacak 16 km’lik Grand Prix için odometreler sıfırlanacak. Herkes podyum seremonisinden önce birer kahraman olacak.
Grand Prix’de kupayı yanyana hazırlanmış birbirinin aynısı 2 ayrı parkurda 500 metrelik hız etabını kazanan elde edecek. Arabalar 2’li olarak motosikletler ise 4’lü olarak yarışacak.

Bu özel etapdan sonra finish podyumuna çıkacak yarışmacılar ödül töreninin ardından gece yapılacak kutlamalara katılacaklar.
 

15. Etap Lac Rose Grand Prix ( 21.01.2007 )

15. Etap Lac Rose Grand Prix Tuzlu su ve şampanya
21/01/2007


Sahilde yapılacak kutlamalar için odometreler sıfırlanacak. Herkes podyum seremonisinden önce birer kahraman olacak.

Yeni Grand Prix’de kupayı yanyana hazırlanmış birbirinin aynısı 2 ayrı parkurda 500 metreyi kazanan elde edecek. Arabalar 2’li olarak motosikletler ise 4’lü olarak yarışacak.

Deniz kenarındaki bu etapta uzun atlayışlar ve kayarak dönüşler var.

etap015map.jpg
 

Ynt: Jim Beam Türkiye Dakar Takımı

Jim Beam Türk Takımı 23 Ocak Salı günü TK 1826 sefer sayılı Paris – İstanbul uçağı ile yurda dönüyor. Uçağın iniş saati 15:55

Havaalanı karşılama programını yarın sizlerle paylaşacağız. Sportworks.
29. Dakar Rallisi’ni motosiklet kategorisinde Fransız Cyril Depres 1. likle tamamladı. 2.liği David Casteu 3. lügü ise Chris Blais elde etti.


29. DAKAR RALLİSİ’NDE MUTLU SON...

Jim Beam Türk Takımı Türk Bayrağı’nı
Dakar’a Taşımayı Başardı..
Marathon 251- 450cm3 kategorisinde Kutlu Torunlar 2. Kemal Merkit 4.


14:15 -Jim Beam Turk Takımı Marathon 251-450cm3 kategorisinde büyük bir başarı yaşadı.

Bu kategoride yarışmaya başlayan 19 motosikletçiden 9’u yarışı bitirebildi.

KTM 450exc motosikletleriyle Kutlu Torunlar 2. Kemal Merkit ise 4.sırayı aldı. Bu sonuçlarla KTM 450cm3 kategorisinde sadece Türk sporcularımızla dereceye girmiş oldu...


13:30 - Lac Rose Özel Etabını Kemal Merkit 09:36’lık derecesiyle 10. sırada tamamladı. Merkit Genel Klasmanda 61. sırada podyuma çıkacak.

Kutlu Torunlar ise Özel Etabı 10:49’luk derecesiyle 48. sırada tamamlayarak Genel Klasmanda 59. sırada yer aldı.


Eurosport 11:59 Turkish rider Kemal Merkit goes six seconds faster than Bianchi Prata, who is knocked down to third as Belgian Jozef Augustyns goes second. 72 bikers have now come through


Breaking news (GMT + 1)
11:56 - bike
203 - Best clock for Merkit

Nr 203, KEMAL MERKIT - KTM, MARATHON As the first 65 bikes have now reached the end of the last special stage, Turkish biker Kemal Merkit has achieved the best time, 2" ahead of Belgian Jozef Augustyns and 6" ahead of Portugal’s Pedro Bianchi Prata.
13:00 - Kutlu Torunlar Lac Rose özel etabını 10:49’luk derecesiyle tamamladı.
12:45 - Kemal Merkit 16km’lik Lac Rose özel hız etabında 62 kişi arasında 09:36 ile en iyi zamanı yaptı.


12:30 - Lac Rose gölü kenarında yapılan hız etabında yarışçılar gruplar halinde yarışıyorlar. Parkuru şu ana kadar 34 motosikletçi yarıştı.
En iyi derece 09:42 ilePortekizli Prata Bianchi’nin .


29.Dakar Rallisi Lac Rose’da yapılacak özel etapla sona eriyor.

Yarışçılar 4’lü gruplar halinde start alacaklar. Kemal Merkit 10:30 GMT Kutlu Torunlar 10:40 GMT’de start alacaklar.

Özel etap sonrası Dakar’a varabilen yarışçıları podyum seremonisi bekliyor.


kemalkutlu.jpg


km_01.jpg


km_02.jpg
 



Ynt: Jim Beam Türkiye Dakar Takımı

super bisey ya. cidden cok duygulandim bir turk motor tutkunu olursak. firsat verilirse eminim cok daha buyuk islere imza atacagiz!!!!

simdiden her iki arkadasi da tebrik ediyorum.
 

Ynt: Jim Beam Türkiye Dakar Takımı

Arkadaşları ben de tebrik ediyorum. Televizyonlardan izlerken kolay gibi görünsede çok büyük bir zoru başardılar, ülkemizin adını listelere taşıdılar. Hepsini tekrar tekrar kutluyoruz...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,712
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst