Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osmanbuddha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,962
Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

ben kısa namlu 8 otomatiğimle maganda savar şeklinde gitmeyi tercih ederim...inanınki ateşlemeye bile gerek yok görüntü yetiyor...
 

Etiketler
Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

yazacaklarımdan kimse üzerine bişeyler alınmasın ama şuanda sadece iki kişi olarak kamp yapmak gerçekten büyük cesaret ister.kesinlikle güvenli olmayan yerlere gidilmemeli ve eğer kendinize de güvenmiyorsanız silah almamalısınız.silah fayda yerine zarar getirebilir ama illada çıkacağım derseniz silahsızda çıkmayın derim.bende vaktinde bir doğa gezisine çıktım kız arkadaşımla yıllar önce ve tam bişeyler yiyecekken çalıların ordan bir hareketlenme oldu kız arkadaşım korktu bense hemen yanımdaki tüfeği elime aldım ve bir baktım adamın biri bizi izliyor elinde ise koca bir balta vardı.kovdum gitmedi sövdüm gitmedi tüfeği gösterdim gider gibi yaptı sonra ise ben rahatsız oldum ve ordan ayrıldım aksi halde kesin başımız belaya girecekti.ben ayrılırken dahi adam oradaydı.ya tedbirsiz olsaydık halimiz nice olurdu.gençlik işte iyikide tüfeği almışım ve iyikide ordan uzaklaşmışım.
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

erenatac' Alıntı:
İyi bir elektro şok cihazı hem bu tür pisliklere hemde meraklı hayvanlara karşı iyi bir savunma sağlar.Öldürmez ama bir süre süründürür,sizde o süre zarfında gitmiş olursunuz zaten.
Elektro şok güzel fikir ama biber gazıda etkili olur.
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Güvenli olduğundan emin olmadığın, tenha, kimselerin olmadığı kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde kamp kurmayacaksın. Önlemini başından alacaksın ki başına iş gelmesin.

Saygılar
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

selam bol bol balık ve gezi için çadırda kalırım lakabım çadır çocuguydu küçükken basımdan çok önemli bir sey gecmedı ama abim ve on kaplan gücünde bir arkadaşımın : ) başından geçen olayı anlatmadan geçemeyecegım.
Niğde Demirkazık'ta geceyi geçirmek için çadır kuruyorlar sabah 4 gibi çadıra birileri küçük taşlar atmaya başlamıs bunlar celallenıp cıkmıslar kımse yok jandarmyı aramıslar gereksız ,yararsız bır konusma geçmıs , bır sure sonra yıne yatmıslar bakmıslar bırılerı yine taş atıyor hiç fener felan yakmayıp ellerıne bıçaklarını alıp beklemeye baslamıslar, bır sure sonra ayak seslerı gelmeye baslamıs bırılerı ıyıce yaklasmıs ve cadırın kumasına dayanmıs, bizimkiler hala tetıkte sessızce beklemısler. dısardakılerden bırı cadıra usturayla boydan boya bir kesik atmış , sonra yıne uzaklasmıslar 1-2 dk sonra biri gerı gelıp elını caıdırın ıcıne sokup el yordamıyla buldugu bır seyı dısarı cekerken bızım güçlü arkadas elınden yakalamış o sıra abim dıgerının uzerıne atlamıs derken kavga , dövüş...
Diyecegım su ki eğer gece çadırınıza bır seyler atılıyorsa bunlar agaclardan duşen kozalak, kestane,palamut felan degıl hırsızların ıcerdekılerın uyuyup uyumadıklarını anlama yontemlerı.
 



Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Böyle durumlar için kişisel savunma amaçlı fişekler üretilmiştir.Bu tür fişeklerin içerisinde kurşun saçma yerine kauçuk saçmalar vardır ve malzeme kauçuk olduğu için delicilik ve kesicilik özelliği taşımazlar.Ancak çok büyük bir baskı ile hedefe çarptığı an şok etkisi yapar ve çok büyük sancı verir.
Kendinizi bu şekilde koruyabilirsiniz.
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

silah görünümünde ki aletlerle kendinizi koruyamazsınız işleri daha kötüye götürür, karşıdaki sizdekini gerçek zannedip belinden tabancayı cıkarıp takı takır saydırabilir.
böyle durumlarda akıllı olmak lazım, tehlike sezildiğinde inat etmeyip arazi olmak en mantıklısı.
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

tek saçma tüplü tabancaları tavsiye ederim etkili menzilleri 20-30 mt dir hedefi etkisiz hale getirmeye birebir dir 10 mt menzilde kot kumaşını yarıp geçiyor + güzel bi şok yaratıyor dednendiği için söylüyorum :smiley:
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

alın bir çift kangal :D bakalım yaklaşabiliyorlarmı :D ...
savcısından tinercisine hatta hırsızına kadar muhabbetim arkadaşlığım var , ama bahsedilenler gibi hayvanlaşmış insan tanımadım ... ya ben hayvanım yada benden çekiniyorlar :D yaşım 23 bu arada
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Haydi kangalları aldın kamp kurdun. Köpekler doğaya çok alışkın değil se doğada hoyratlaşmışlarsa ve başka kişirlerde o bölgdeden geçiyorlar ise bu durumda ne yaparsın. Köpekleri bağlarım dersen bu kezde zinciri kırdıklarını düşün. Kangalı iyi tanırım. Doğada güvenlik için sahibini dahi tanımazlar.
 



Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

hocam kangalları tanıdğınızı söylemişsiniz , doğrudur ... ama yoktan yere sağa sola saldıran kangal görmedim ... tabiki içgüdüsel olarak sahibini korumak isteyecektir ama kangalların ne denli akıllı dostlarımız olduğunu biliyoruz , bence emiri vermeden saldırmazlar ...
başlığı açan arkadaşdan özür dilerim , konu bu değildi pardon !
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

özür dilenecek hiç birşey yok aslında. Hayatta kalacaksan herşeyi düşüneceksin. Şahsen benim dahi aklımdan geçer. Önce 2 kangal 1 tane de k9 olmasını çok isterim. Sebep farklı özelliklerin olması. Ben hayatta kalabilmek için senin düşündüğünü dahi yapardım. Fakat şunu söyleyeyim, kamptayken eğer ki yanında kangal var ise karşıdan gelenin dost ya da düşman olduğunu fark eder. Sadece insana alışkın olsun yeterli...
 


Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

hoyrat58sivaslı' Alıntı:
Elektro şok güzel fikir ama biber gazıda etkili olur.

arkadaşlar sanırım siz hiç elektro şok aletiyle veyahut tabancasıyla karşılaşmamışsınız..Size tavsiyem bu tür fantezileri silin kafanızdan çünkü hem maliyetli hemde koruma ve saklanma yada taşıması tam bir dert.herşeyi bırakın bir köşeye peki o bahsi geçen magandalar ya 2 kişiyse ''Abi dur önce arkadaşını iki kızartıyım sonra iğneyi toplıyıp tekrar sarıp sanada sıkıcam az sabret'' mi diceksiniz??(mekanizmayı zıpkın gibi düşünün)
 

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Herkese selamlar,

Müsadenizle iki kelime de ben yazmak istiyorum. Bu yazdıklarım sadece bu arkadaşa değil elbet hepimiz için.

Kural 1.

Bir bayan ve bir erkek tedbirsiz bir şekilde dağlarda veya benzer yerlerde (jandarma ve yerleşim yerine çok uzak) kamp kuması veya dağcılık faaliyetlerinde bulunması
zaten başından yanlış. (Çok iyi bilinen ve güvenli yerler hariç, Uludağ gibi). En azından yanlarında bir çiftin daha olması çok iyi olur.

Kural 2.

Doğaya çıkan insanlar devamlı tedbirli ve uyanık olmak zorunda. Tedbiri elden bırakmak olmaz. Sadece bazı insanlara karşı değil, yabani hayvanlara, çığ - sel - yangın vs. içinde tedbirli olmak zorunda.

Kural 3.

Daha önce bir kaç arkadaşım da yazmışlar, dağa ve kampa çıkarken en yakın jandarma birimine bilgi vermek ve oranın telefonunu almak.



Maddeler uzatılır fakat bunları burada uzatmak doğru olmaz.................................Allah her fenalıktan cümlemizi korusun.
 



Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

omeronay yazdığınız anılar çok çok eğlenceliydi özellikle bayılma olayı.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,463
Mesajlar
1,518,247
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst