Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,069

BolbuzJack

Zirve
Mesajlar
1,690
Tepkime Puanı
5
İstanbul ve Trakya’dan üzücü sel hikâyeleri gelirken, yıkılmış köprüler ve hasar görmüş yollar gibi nedenlerle bir kaç gün ertelediğimiz gezimizi, gerçekleştirmek üzere, bir akşam; vaktidir artık kararıyla yola çıkıyoruz. Hedefimiz Kırklareli Demirköy civarında kamp ve gezi…

Sel ve yola çıkmayın haberlerine rağmen hafta sonunu bölgede geçiren ve henüz İstanbul’a dönmüş Ender Çelebi ve Kadir Arsu’nun da katılımıyla iki araç, Fatih Aydoğdu ve benle dört kişilik ekibimiz keyifli bir şekilde yollara düşüyor. Tüm acı haberler rağmen yeniden hayata başlayabilmek ve şehrin tüm stresinden kurtulmak adına...

Vize’yi aşıp Kıyıköy yönüne doğru Yıldız dağlarına tırmanmaya başladığımız an artık şehri geride bıraktığımızı hissettiğimiz an oluyor genellikle. Ormanın mis gibi kokusuna, Karadeniz’in yeşilliklerine, o sessizliğe ve dinginliğe doğru yol almanın huzuru ve mutluluğu içimizi kaplıyor.

Kıyıköy’e doğru yaklaşırken Kızılağaç sapağından sonra bölgede ki adıyla Istranca ormanları ihtişamını göstermeye başlıyor. Kıvrıla kıvrıla ormanın içinde, ağaçların arasında ilerleyen yolda soluduğumuz havanın tadı bile oraya kadar gitmek için yeterli bir neden aslında…

Gece yarısına doğru Sivriler köyüne doğru yaklaştığımızda daha önce geçtiğimiz ve kamp yerine orman içinden ulaşan bir yolu denemeye karar veriyoruz, amaç gece offroad.u ve biraz uykumuzun dağılması. Yağan yağmur yola baya kanallar açmış ve yol üzerinden geçen ufak seller bol miktarda taş, ağaç parçası v.s. taşımış. Bu etaba ilişkin fotoğraf yok maalesef, gece sadece ilerlemeye çalışıyoruz. Daha önce geçtiğimiz yolun kayıtları GPS.te olduğu halde bir hata yapıp orman içinde kayboluyoruz. Bunun sonucunda Sivriler yakınında ki kamp yerine ulaşmak yerine, Poyralı – Demirköy yolu üzerinde ki Kadınkule mevkiine çıkıyoruz, kamp yerine ulaştığımızda saat sabah 4:00 civarı.

Her zaman ki yerimizde geceleyip, sabah kahvaltı yapmak üzere Demirköy merkezine geçiyoruz. Buradan sonra amacımız ormanı geçip denize ulaşmak. İlk olarak Demirköy dökümhanelerine giden yoldan şansımızı deniyoruz. Ancak sel burada neler yaptığını bize gösteriyor, dev gibi ağaçlar kökünden sökülmüş, birçok yerde yolları kanallarla oymuş, birçok yere bazen bir metreye kadar kum taşıyıp yığmış. Demirköy Dökümhanelerinde biraz zaman geçirip denize doğru inmeye başladığımızda bir noktadan sonra selin neden olduğu durumlardan dolayı devam edemeyip farklı bir yoldan asfalta çıkıyoruz. Bu esnada dere üzerinde ufak bir şelale ve göl çıkıyor karşımıza. Güzel bir kamp alanı, bu küçük keşfimiz bizi baya mutlu ediyor.

Asfalttan Sivriler köyüne indikten sonra, köyü geçince Longoz ormanlarına ve oradan da denize doğru giden yola girmeye karar veriyoruz. Burada koruma altında ki bir bölgede orman yoluna çakıl dökülmesini hayretle ve üzüntüyle karşılıyoruz. Neyse ki yolun tamamı çakıllı değil. Her yerde bulunamayacak kadar güzellikte orman yolundan denize ulaşmak üzere çabalayacağımızı düşünürken, beklediğimizden çok hafif bir parkur ile karşı karşıyayız. Bunun bir nedeni yolun bir kısmının çakıllı olması diğer nedeni yağan onca yağmuru yazdan çıkmış toprağın emmesi. Çok keyifli manzaraları izleye izleye sahile iniyoruz. Bütün sahil selin denize attığı, denizinde geri gönderdiği ağaç parçaları ile dolu.

Sahilde rotamızı İğneada’ya çeviriyoruz. Kuma batmamaya özen göstererek, ağaç parçaları arasında ilerlemeye çalışıyoruz. Bir tarafımızda orman ve göl diğer tarafımızda Karadeniz, muhteşem bir yer, cennette gibiyiz. Yaşadığımız rüya bir derenin denize döküldüğü yerde sel sayesinde baya derin bir geçiş açması ile son buluyor. Derinliği kestiremiyoruz ama araçlar için tehlikeli olduğu aşikâr. Zorlamanın anlamı yok sonuçta keyifli anlar için bu geziye çıktık ve araçlarımızı kırmadan geri dönmek önemli bizim için.

Bu noktadan sonra amacımız ormanı farklı bir yoldan aşarak Kızılağaç köyüne ulaşıp İstanbul’a dönüş için yola koyulmak. Bir denememiz birçok ağacın selden yıkılması ve yolu kapaması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanıyor ve daracık bir yolda uzunca bir süre geri geri gitmek zorunda kalıyoruz. Başka bir yolu deneyerek tekrar orman içine giriyoruz, oldukça keyifli bir yolda ilerlerken selden hasar görmüş bir köprüye ulaşıyoruz. Dereden geçmek daha güvenli geliyor. Bir süre sonra asfalttayız, saat akşam sekiz civarı, bir dere kenarında yemek molası verip gezinin kritiğini yapıyoruz.

Bir sonraki maceramızın planlarını yaparak İstanbul’a dönüş yolundayız…

GPS.im deki bir sorundan dolayı kayıtları aktaramadım, etap detayları tahmini çizilmiştir...

Fotoğraflar geliyor...


G1E1.jpg



G2E1.jpg



G2E2.jpg



G2E3.jpg



G2E4.jpg
 

Etiketler

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

FOTOLARI MERAKLA BEKLİYORUM ÇÜNKÜ ANLATIMINIZ HARİKA
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

Eski kamplarda çekilmiş kamp alanı fotoğrafları:

20.jpg


12.jpg



Geziye ait detaylar:

1111.JPG


1112.JPG


1113.JPG


1114.JPG


1115.JPG


1116.JPG


1117.JPG


1118.JPG


1119.JPG


1120.JPG


1121.JPG


1122.JPG


1123.JPG


1124.JPG


1125.JPG


1126.JPG


1127.JPG


1128.JPG


1129.JPG


1130.JPG


1131.JPG


1132.JPG


1133.JPG


1134.JPG


1135.JPG


1136.JPG


1137.JPG


1138.JPG


1139.JPG


1140.JPG
 




Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

Fotoğraflar için A.Kadir Arsu ve kendime ;D video için Fatih Aydoğdu'ya, co-pilot olarak ne yapılması gerekiyorsa yapan Ender Çelebi'ye teşekkürlerimi sunuyorum ;)
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

Murat anlatım yine süper olmuş eline sağlık A.Kadir ARSU ve Ender Çelebi'yede teşekkür ederim sağolsunlar ;)Piknik moderatörü Ender baba bakbakalım video nasıl olmuş ;D ;D ;D
 


Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

Resimler güzel,video güzel.
Ellerinize sağlık beyler.
Da Fatih özellikle senin anlatımına ve film müziğine bayıldım :D
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Resimler güzel,video güzel.
Ellerinize sağlık beyler.
Da Fatih özellikle senin anlatımına ve film müziğine bayıldım :D

Müzikler Gürol Ağırbaş'ın köprüler albümünden tavsiye ederim ;)
 



Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)


Gerçekten çok güzel bir gezi olmuş.Ballandır ballandırada anlatmışsınız nispet yapar gibi :mad:
Her fotoğraf karesınde gelemediğim için ayrı ayrı kahroldum :'(
Fatihçim video ise öldürücü darbeydi :mad:
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

koza' Alıntı:
Gerçekten çok güzel bir gezi olmuş.Ballandır ballandırada anlatmışsınız nispet yapar gibi :mad:
Her fotoğraf karesınde gelemediğim için ayrı ayrı kahroldum :'(
Fatihçim video ise öldürücü darbeydi :mad:

Beter ol diycem kendi düşen ağlamaz diycem, tek tek yalvardık sana diycem gene kahrolucan ;D ;D ;D Gene gideriz ;)
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

parodi' Alıntı:
Beter ol diycem kendi düşen ağlamaz diycem, tek tek yalvardık sana diycem gene kahrolucan ;D ;D ;D

Gelemedim işte gelmeyin üstüme :'( Şimdi bu yukarıdaki cümle için benim sinir yapmam gerek ama......

parodi' Alıntı:

Bu laftan sonra bir şans daha vermeye karar verdim ;) İlk fırsatta gidelim :smiley:
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

Ender ve ben daha bir gün önce dönmüştük o yöredeki bir kaç günlük kamp olayımızdan.. sel ,su altında kalan ovalar, yıkılan köprüler, bizi döndürememişti yolumuzdan..Üstelik biz tek araba yürüdük bu yola..... dönüşte evde yattık ve uyandıgımızda sevgili Murat ve Fatih'ten haydi giedlim mi teklifini aldık... ben Ender'e bakarken o da bana bakıyordu nolur evet diyelim diye sanki..Tabiki ikimizde evet diyerek o olaganüstü mekanlara dogru tekrar yola düştük..... dehset bir mekan.... dehset bir hava. dehset bir dere... hatta dereler ve deniz..... ve kaynak suyu tabiki...ilaç... ancak oraya giden ve yasayan bilir.. heveslenipte gidemeyenlere üzülüyorumm kendi adıma.... haydi dostlar zorlayın ve hep beraber orada olalım.. Kozaaaa ilk lafım sana...
 

Ynt: Kırklareli - Demirköy Gezi Notları (14-15 Eylül 2009)

Sonbahar çok güzel geçer oralarda, orman sarı ve kırmızı renklere bürünür, bu iki rengi pek bir arada sevmesemde ;D Güzel bir kombinasyon oluyor o muhteşem doğada... Ekimin son haftasına program yapalım ;)
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,543
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst