Kış Kampinda Içlik Tavsiye Ihtiyaci Hk.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EL_Guapo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,806

EL_Guapo

Araştır, Bilene sor, Bildiğini paylaş...
Mesajlar
171
Tepkime Puanı
59
Yaş
49
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaslar,

Kış kamplarina da gidebilmek icin Husky Anapurna -28 uyku tulumlarimizi satin aldik. Simdi 3 gun sonraki hafta sonunda Yedi Göllere gitme programi yapiyoruz ve gun icerisinde de usumemek icin icimize bir iclik ve bir de corap satin almamiz gerektigini dusunuyorum.

Bu konuda sentetik ve yunlu olmak uzere farkli farkli malzemelerden cok cesitli secenekler var. Gorebildigim kadari ile sentetik olanlarin tamami inanilmaz yuksek fiyatlardan gidiyor. Belki yurt disinda yasayan bir arkadas vasıtası ile getirtmek daha mantikli olabilir. Ama hafta sonuna yetismez.

Benim 2 gun icerisinde alabilecegim, butceyi parcalamayacak, vücudu da kaşindirmayacak alt-ust takim içlik tavsiyesine ihtiyacim var. Ne onerirsiniz?
 

Koku problemi olmasa yün içlik diyebilirim :smiley: sentetik içliklerin fiyatı evet yüksek ancak sadece yedigöller bölgesi için kullanacaksanız kısa konaklamalar için yün içliği önerebilirim.
 

Facebook'ta uyesi oldugum bir gruptan soyle bir bilgi edindim :

İçlik ile alakali ön planda olan teri atma ise yün bu konuda iyi değil, polipropilen poliamid olanları tercih etmeniz gerekir. Bu site ve yabancı forumlar dahil en çok konuşulan içlik Lafuma 8000. Yün kadar ısıtmayacaktır ama eger hareket edip terleyeceksen fiyat/performans bakimindan cok iyidir.

Fakat ön planda olan ısınma ise Decathlon Xwarm yün bileşenli olduğu için sıcak tutacaktır. Merinos yün'den yapilmis olanlari daha iyi olabilir ama pahalidir. Merinos alinacaksa öncelikle mikronu 0.15-0.18 gibi dusuk olanlarina bakilmali, kasindirma yapmaz ve mikrondan sonra da kalinligina (metrekare gramaj) dikkat edilmeli, cok cok iyi korur.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,463
Mesajlar
1,518,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

SON KONULAR



Geri
Üst