Kıyı Kıyı Karadeniz..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eralpserper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,814
Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Gideros Koyu'nda bir çay molası kadar eğlenip ayrılıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda son fotoğrafı görüyoruz.

Resize of IMG 4411


Resize of IMG 4416


Resize of IMG 4412


Resize of IMG 4419
 

Etiketler
Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Gideros Koyu'nu geride bırakıp Cide'ye vardığımızda öğle saati gerilerde kalmıştı. Uzun uzun virajlı yollardan sonra Cide girişindeki 4 Km. lik dümdüz sahil yolunda Allah ne verdiyse 3...4...5... vitesleri hatırlayıp gaza yükleniyoruz. Cide Kastamonu'nun " şirin" ilçelerinden birisi. Zonguldak'ın sanayi ağırlıklı Kdz. Ereğli ve Alaplı'sından, turistik İlçe Amasra, mütevazı ilçe Kurucaşile'den sonra, tüm bu özelliklerden uzak Cide'ye "şirin" demeliyiz diye düşünüyorum.

Bu arada Cide'nin yetiştirdiği değerli yazarımız Rıfat Ilgaz ve Hababam Sınıfı'nı da saygıyla yad ediyoruz.



Resize of IMG 4420


Resize of IMG 4423


Resize of IMG 4427


Resize of IMG 4440
 

Ekli dosyalar

  • Resize of IMG_4422.JPG
    Resize of IMG_4422.JPG
    207.8 KB · Görüntüleme: 226

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Prensip olarak kıyıdan hiç ayrılmayacağız dedik. Zaten yol genellikle kıyı şeridini izliyor. Karadeniz'in kıyıya dik gelen dağlarının arasından denize ulaşan dereler denize dökülmeden önce bir düzlükte biraz dinleniyorlar. Bu düzlüklerde yerleşim yerleri kuruluyor. Yani sistematik olarak, dağ, vadi, dere, köprü, köy ve kumsal. Bu birliktelik hiç bozulmuyor.

Bu sistematik içinde birbirine çok benzeyen yüzlerce fotoğraf ile karşılaşıyoruz ama hepsi de ayrı ayrı motifler ile oya gibi işlenmiş...

Resize of IMG 4442


Resize of IMG 4448


Resize of IMG 4452


Resize of IMG 4458


Resize of IMG 4473
 





Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

egeli' Alıntı:
Eralp Bey,
Karadeniz'in güzelliklerini sizin anlatımınız ve karelerinizden izlemek bir başka keyifli.. Özellikle uzun uzun izlediğimiz ( o kıyamadığınız) sis fotoğrafları bizi aldı, götürdü oralara... :smiley: :smiley: Ellerinize sağlık..
Devamını bekliyoruz...
Selam ve sevgilerimizle....

Ülker Hanım,
Sis fotoğraflarının çokluğu beni ciddi olarak rahatsız etti. Önce kıyamadım, sonra kıydım ama silemedim. Birbirine çok benzeyen fotoğraflarla sıkıcı olmamak lazım.

Madem ki beğendiniz kalsın öyleyse.

Yavuz Beye selamlar...İyi geziler olsun.
 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Paylaşımınız için teşekkürler. Fotoğraflar çok güzel. Devamını bekliyoruz.
 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

çok güzel gezi emeğinize sağlık gerçekten müthiş manzaralar,ne güzel ülkemiz var....
 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

İnebolu'ya 20 yıl önce gelmiştim. Yine gezi amaçlıydı ama zaman tüm izleri silip götürmüştü belleğimden. Sadece kıt tarih bilgimle İnebolulu kayıkçıların istiklal savaşındaki fedakarlıkları ve kahramanlıklarını hatırlıyordum. Şehir yine bu ağıbaşlılıkla karşıladı bizi. İstiklal savaşı kazanılmış ve o yıllardaki İnebolu dondurulmuş gibi. Türkocağı Binası ile, tarihi evleri ile, kurtuluş savaşını simgeleyen o güzelim anıtları ile İnebolu görülesi bir.

Saat 16.00 sularında ulaştık İnebolu'ya. Bir arkadaşımızın önerisi ile " Tarihi İnebolu Dönercisi" ni aradık bulduk çarşı içinde. Ama kurban bayramı dolayısıyla kapı duvardı. Yine İnebolu'nun meşhurlarından güveç ve yaprak sarması ile yetindik.

Belediye'nin önündeki otopark konaklamak için çok uygun. Sahilden güneşin batışını izleyerek bu günü sonlandırıyoruz. Günün yorgunluğu ile erkenden uyumayı düşünüyorum. Yol arkadaşım , Kızım Nisan ise azimle testlerini çözmeye devam ediyor. Seneye ÖSS var. Hayat bir bütün. hem gezeceğiz, hem eğleneceğiz, hem de çalışacağız.

Resize of IMG 4524


Resize of IMG 4525


Resize of IMG 4531


Resize of IMG 4520


Resize of IMG 4507
 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Dün güneşi kızıllıklar içinde uğurlamıştık. Sabah gözlerimizi kamaştıran parlaklığı ile yükseldi doğudan.

İnebolu'nun simgelerinden birisi de dağların içinden sahile maden cevheri (yalan olmasın) taşıyan havai hat.

Resize of IMG 4537


Resize of IMG 4554


Resize of IMG 4546


Resize of IMG 4548


Resize of IMG 4551
 



Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

İnebolu henüz uykudan uyanmamışken biz İnebolu'yu terk etmeye hazırlanıyorduk ki bir " manastır " tabelası bizi yoldan çıkarttı. Manastır'ı bulamadık ama bilmeden girdiğimiz yol bizi İnebolu'nun yüksek mahallelerine ulaştırdı.

Resize of IMG 4561


Resize of IMG 4567


Resize of IMG 4569


Resize of IMG 4570


Resize of IMG 4573
 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

2010 yılında yaptığım Akçakoca-Hopa Karadeniz turundan sonra ,bana gelen karadeniz turu yapmak istiyorum sorularına ,eski karadenizmi ?Yeni Karadenizmi diyerek karşı soru ile yanıt veriyorum,meşakkatli virajlarına rağmen sizin akıcı bir sunumla birlikte paylaştığınız görseller ,eski Karadeniz dedirtecek cinsten.Keyifle sizle birlikte geziyorum yeniden...
 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

İnebolu'dan sonra Abana'ya yöneliyoruz. O hırçın topoğrafya biraz insafa geliyor gibi. Karadeniz'in kıyısını izleyerek yola devam ediyoruz. Sabahın yine erken saatleri. İnebolu- Abana arası 22 km. Bir solukta geçiyoruz.
Ancak bu aralıkta çok karekteristik biz özellik gösteren jeolojik yapıya dikkat etmek gerekiyor. Zemin değişik katmanlardan oluşuyor ve yol inşaatı nedeniyle kazılan bölümlerde ilginç fotoğraflar sunuyor bize. (Bizden de size)



Resize of IMG 4581


Resize of IMG 4579


Resize of IMG 4583


Resize of IMG 4575
 

Ekli dosyalar

  • Resize of IMG_4574.JPG
    Resize of IMG_4574.JPG
    208.6 KB · Görüntüleme: 242

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Zaman zaman kıyıdan uzaklaşmak zorunda kalıyoruz. Bu ayrılıklar bizi ormanlara ve köylere yakınlaştırıyor. Birbiri ardına hiç aralıksız dizilmiş köyleri geçiyoruz..



Resize of IMG 4589


Resize of IMG 4595


Resize of IMG 4588
 

Ekli dosyalar

  • Resize of IMG_4592.JPG
    Resize of IMG_4592.JPG
    257.5 KB · Görüntüleme: 236

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Yine bir yol ayrımındayız. Aklımız Erfelek Şelalelerin de kalsa da biz Ayancık'a doğru yöneliyoruz. Ayancık tüm özellikleriyle Doğu Karadeniz'in biz özeti gibi. Her yer orman ve deniz.

Resize of IMG 4604


Resize of IMG 4597


Resize of IMG 4600


Resize of IMG 4605
 



Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Eralp bey gezinizi ilgiyle izledim. Karadeniz'in eşsiz güzelliğini sizin objektifinizden seyretmek bana oldukça zevkli geldi. Gezi yazınızda konakladığınız noktalar hakkında görsel destekli bilgiler vermenizi diliyorum. Paylaşımınız için teşekkürler :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,459
Mesajlar
1,518,188
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst