Kronik Hararet

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adventure41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,015
Ynt: Kronik Hararet

Tayfun Bey selamlar..conta yanığı olsa suyun çok çabuk bitmesi gerekirdi dedi usta..su çok çabuk bitmiyor..suda yağ gibi maddeler de yok..yani motor yağına karışma ihtimali de yok gibi görünüyor..parça parça değiştirmek en mantıklısı..soru nu çözdüğümüz yerde neden kaynaklandığını da öğrenmiş olacağım...istanbula kadar aracı 50 lite suyla getiririm gibi geliyor :smiley:
 

Etiketler

Ynt: Kronik Hararet

Motor yağına karışmıyor Tayfun Bey..o harcadığım su da motoru soğutmak için...motorcunun dabiriyle bir dalgalanma seviyesi olurmuş radyatörde...her seferinde o kadarlık bi eksilme normalmiş... gezenbilir aladağlar programına gidebilir miyim diye düşünüyorum bi römork suyla:smiley: bu arada sizin römork harika tam ideal boyut..özel yapım sanırım
 

Ynt: Kronik Hararet

adventure41' Alıntı:
Motor yağına karışmıyor Tayfun Bey..o harcadığım su da motoru soğutmak için...motorcunun dabiriyle bir dalgalanma seviyesi olurmuş radyatörde...her seferinde o kadarlık bi eksilme normalmiş... gezenbilir aladağlar programına gidebilir miyim diye düşünüyorum bi römork suyla:smiley: bu arada sizin römork harika tam ideal boyut..özel yapım sanırım

Aladağlar'a ben de katılmayı düşünüyorum.Daha zaman var bence sorunu çözmeden gitmeyi düşünmeyin.Bolu Aladağ arası virajlı ve bol rampalı imiş.Gitmeyi düşünüyorsanız görüşmeyi dilerim.0532 5729717
Römork Off-Road Pilotu Mehmet Becce özel yapımı.

Saygılar
Tayfun Sözer
 

Ynt: Kronik Hararet

ahmet bey,
hararet sorununu çözebildiniz mi? bizde ferozamızı yeni aldık. ve türlü türlü sorunlar yaşıyoruz.. sorununuza çözüm bulduysanız bizimle paylaşırmısınız?
 



Ynt: Kronik Hararet



Sayın "siyim"
Ahmet bey kendi aracında bu tür arıza ile ilgili neler yaptırdıgı ile ilgili yazacaktır.
bence kesin çözüm iyi bir motor tamir ustasıyla sorunu çözersiniz..Sanırım silindiri kapak contası sorunu sizde de var.İstanbulda olsanız Rıdvan hocayı önerirdim.Sanırım Antalyadasınız.Aracımızın motoru daha önce Ferozacı arkadaşlar yazmıştı..Toyota 1.6 motor.Antalya tarafında iyi bir Toyota Motor ustası yada servsine bir götürün isterseniz..

kolay gelsin..iyi haberlerinizi bekleriz..
 

Ynt: Kronik Hararet

hararet sorununu geçen hafta çözdüm sevgili ferozacılar..Siyim Hanım forumdaki arkadaşların belirttiği gibi sorun tam olarak silindir kapak contası..Mdr Bey daha önce de tahminde bulunduğunuz gibi İstanbulda aracı gösterdiğim ustalar teşhisi bu şekilde koydular.. Bostancı sanayide silindir kapak contası değiştirilip silindir kapağı taşlandı..Siyim Hanım şunu belirtmeden edemeyeceğim..motor yada diğer kritik aksama kesinlikle acemi eller değmemeli bunu bizzat yaşadım..daha önce hararet sebebiyle aracı götürdüğüm usta, hemen termik bozulmuş dedi ve fanı sabitledi.tekrar hararet yapınca araç, bu kez termostatı devredışı bırakarak su kanalını küçük bir sopayla tıkamış..bu arada patlayan hortumlar için arada bir gidiyorum tabi aynı ustaya...İstanbul'da tecrübeli ustalara gösterdim aracı..hemen hepsi silindir kapak contasının yanmış olduğunu söylediler...bostancıdaki ustam daha önce yapılan işlemlerin tamamını geri aldı...sabit olan fanı eski haline çevirdi..termostatı değiştirdi ve devreye aldı...Ve önemli bir ayrıntı...tüm ustaların değiştirme yada sabitleme şeklinde çözüm getirdiklerine inandıkları TERMİĞE dokunmadı bile..fan termiği kolay kolay bozulabilecek bir malzeme değil..hararet sorunu yaşayan herkesin, çözüme ilk önce termikten başlamaları maliyeti artırıyor...yetkili serviste "fan otomatiği" olarak adlandırılan bu parçanın fiyatı 525 tl. haftasonu karadeniz sahillerinde, sıcak bir havada 250 km yol yaptım..hararet kıpırdamadı bile..şu anda hararet sorunu çözülmüş gibi duruyor... İşin maliyet kısmı şu şekilde:
-Conta değiştirme işçilik 250 TL
-Conta 60-70 TL
-termostat 75 TL
-motor söküldüğü için motor yağı değişi mi de gerekiyor.
bunlara ek olarak ben bujileri, yağ filtresini değiştirdim..Aracın motoru sökülmüşken rektefiyeciye piston yataklarına genel bir bakım yaptırdım

toplam masraf 530 TL..Tabi sorun çok daha ekonomik şekilde çözülebilirdi. Umarım daha ekonomik ve etkili bir şekilde çözebilirsiniz sorununuzu..Forumdaki arkadaşların tecrübelerinden yararlanırsanız daha kısa sürede çözüme ulaşırsınız..Selamlar
 

Ynt: Kronik Hararet


Ahmet bey merhaba,
sorunu çözmenize sevindim..
geçmiş olsun..
tecrübelerinizi bizimle paylaştıgınız içinde teşekkürler..
 

Ynt: Kronik Hararet

sayın mdr;

istanbuldaki rıdvan ustanın teli varsa verebilirmisiniz? şu anki duruma göre aracımızın rektefeden geçmesi gerek
 

Ynt: Kronik Hararet



Bayrampaşa METRİS cezaevinin karşısındadır yeri..
işyeri tlf..0212 649 26 20
 



Ynt: Kronik Hararet

Ahmet Bey, sorunu giderdiğinize sevindim. Tahmin ettiğimiz gibi silindir kapak contasıymış. Uzun süreler aracınızı kullanmanızı dileriz
 

Ynt: Kronik Hararet

Tekrar teşekkürler Cenk Bey. conta değişince motor saat gibi oldu. el becerisine dayalı işlerde ezberci çözümler üretiliyor..araçla alakalı yada başka işlerde ustaların Amerikayı tekrar keşfetmelerine izin vermek biraz maliyetli oluyor..o geçici çözümler buldukça işleri yoğunlaşıyor..yoğunlaştıkça daha kötü çözümler üretiyor. İstanbul bu konuda çok tecrübeli..piyasası olmayan bi araç dahi olsa normal bi ustanın bir yerlerde yolu kesişiyor o araçla..
 

Ynt: Kronik Hararet

Aslında İstanbul u o kadarda gözünüzde büyütmeyin. Neyin ne zaman nasıl ortaya çıkacağı hiç belli olmuyor. Mesala 4 sene önce grup olarak güneye iniyorduk. aracına bir arkadaş yeni romörk yaptırmıştı(1500 ytl), Gelenbe de dingil kırıldı. Şans eseri araç tamda bir traktör romörkçüsünün önünde kalmıştı 300 ytl ye yepyeni alt takım yaptırmıştı. Eskisinden kat kat sağlam olmştu. tatile giderken romörkü bıraktık. 1 hafta sonra dönüşte hazırdı. yerine takıp istanbula döndük.
 

Ynt: Kronik Hararet

daha fazla petekli bir radyatör sorunu çözemiyor mu? bir de sizinkiler elektrikli fan ise ona da baktırın. bozuksa uygun bir fan termiği de takın sorun çözülür diye düşünüyorum.

eğer aracınız çoktan conta yakmışsa elbette yaptırırsınız ama soğutma sistemini çözmeden tekrar aynı sıkıntı olacaktır.

kendi arabam farklı ama ben 4 göz radyatör ve yeni bir fan termiği ile en sıcak şartlarda bile sıkıntı yaşamıyorum. eskiden yaşardım ama sorunu bu şekilde çözdüm.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,712
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst