Likya Yolu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atlantis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,221
Likya Yolu 11. Gün

30 Eylül 2007 Pazar
36°19'45.4" N- 029°13'39.5"E
Karadere / Patara Kumsalı

Sabah erken kalktım. Buaraya geldiğimde Patara ve civar ormanların bekçiliğini yapan Remzi abi ile tanışmıştım. Bugün sabahtan kahvaltımı edince motorla Likya Uygarlığı'nın en büyük kentlerinden biri olan Xantos'a bıraktı beni. Neredeyse tüm günümü antik kenti dolaşarak ve fotoğraflayarak geçirdim. Akşam yine Remzi abinin motor ile Patara kumsalına geri döndüm. Karadere kumsalından Patara plajının güneyine 3 km ilerlerseniz karaya bağlı küçük bir yarım ada göreceksiniz. Adanın güneybatı ucunda doğal bir havuz oluşmuş. İnanılmaz güzel. Bugünü de yorgun bir şekilde kapatıyorum.
 

Etiketler
Likya Yolu 12. Gün

01 Ekim 2007 Pazartesi
36°11'30.9" N / 029°39'08.3" E
Kaş / Büyükçakıl Koyu

Sabah Patara kumsalı kuzeyinden güneye doğru yürüyerek Esen çayının denizle buluştuğu noktaya kadar geldim. Fakat malzemelerim ile bu çaydan geçemedim. Oldukça derindi. Yolu biraz uzatıp Kumluova'ya yürüdüm. Toplamda 13 km yol. Buradan Kınık'a oradan da Kaş'a minibüsle geçtim. Bugün bazı yerlerde Likya yolu rotasından çıktım. Şimdi Kaş'ta kamp attım. Bol yıldızlı bir geceden sevgiler...
 

Likya Yolu 13. Gün

02 Ekim 2007 Salı
36°11'30.9"N - 029°39'08.3"E
Kaş / Büyükçakıl Plajı

Likya yolculuğum devam ediyor. Şimdi Kaş'tayım. Patara da aldığım karar neticesinde yolculuğuma kendi alternatif rotamdan devam ediyorum. Normalde Likya Yolu Pataradan sonra tekrar yükselerek dağlardan geçiyor. Gavurağılı'ndan inişte bir kaç kez düşünce, tek başına riskleri göze alarak sarp yokuşlardan ve tenha yerlerden yolculuğa devam etmenin aptallık olduğu kanaatine vardım. Benim öncelikli amacım Antik Likya Kentleri'ni dolaşmak. Atladığım rotalar tamamiyle uzun orman içi yürüyüşleri. Bu aşamadan itibaren antik kentlere yakın yerlerde kamp atıp bölgeyi çantasız dolaşmak. Yolculuk arkadaşımın ayrılmasıyla tek başıma kalınca kamp ve görüntü malzemelerini taşımak zorunda kaldım. Bu gerçekten inanılmaz yorucu oldu benim için. Çantamın ağırlığını söylemiyorum. Yolda çoğu kişi o çanta ile yolculk yaptığım için beni evime geri çevirmeye çalıştı :smiley: Şimdi Kaş'ta Büyükçakıl plajında çok rahat bir ortamda kamp kurdum. Sabahtan yine motorla Patara Antik Kenti'ni dolaştım fotoğrafladım. Akşam yorgun bir şekilde tam gün batımı vaktinde Büyükçakıl plajında oldum. Güneş kıpkırmızı olmuş suya batarken bende kendimi Akdeniz'in sularına bıraktım. Bugün de hergün olduğu gibi çok yorgunum.
 

Likya Yolu 14. Gün

03 Ekim 2007 Çarşamba
36°11'52.1"N - 029°50'45.7"E
Kekova / Üçağız Köyü

Kaş'ta dostlarıma veda ettikten sonra koyuldum yola. Kaş merkezde birkaç parça eşyamı kargoya verdim. Buna gerçekten ihtiyacım vardı. 8 kg kadar hafiflettim çantamı. Kaş merkezde bulunan amfitiyatroyu ve kaya mezarları dolaştım. Kaş'tan karayolunu kullanarak Üçağız Köyü'ne geçtim. Kekova-Üçağız Köyü birden fazla antik yerleşkenin birbirine çok yakın olduğu bir yer. Bugün Üçağız Köyü içerisinde bulunan yapıları dolaştım fotoğrafladım. Burası oldukça turistik bir yer. Özellikle mavi turların uğrak noktası. Akşam köyde kamp attım.
 

Likya Yolu 15. Gün

04 Ekim 2007 Perşembe
36°23'48.4"N - 030°28'34.1"E
Olimpos Milli Parkı

Sabah erkenden kalkıp Üçağız, Kekova ve Simena antik bölgelerinde dolaştım. Harika yerler. Bir çok batık ve antik mezar var. Doğasıda bir o kadar güzel bir yer. Bol bol fotoğraf çektim burada. Malzemelerimi kamp yerinde bırakarak gezdim. Şehirler arası mesafe 3 veya 4 km civarı. O yükle buraya gelip fotoğraf çekip tekrar dönmek oldukça yorucu olurdu sanırım. Öğleden sonra 13.00'a kadar burada işimi bitirdim. Amacım buradan Demre'ye geçmek. Noel Baba Kilisesi'ni ziyaret etmek ve oradan Myra antik kentine geçip fotoğraflamak ordan yine araç ile Olimpos'a geçmek. Planım bu şekildeydi. Demre'ye ulaştığımda hafif çiseyen yağmur yerini şiddetli fırtınaya ve doluya bıraktı. Demre'de fotoğraf için ayırdığım süreyi dolunun ve yağmurun dinmesini bekleyerek geçirdim. Bir gün daha burada Demre'de kalmak istemedim. Hiç istemeyerek olsada akşam üstüne doğru Olimpos'a doğru yola çıktım. 19.30 Olimpos'tayım. Kelebekler Vadisi'nde tanıştığım arkadaşlarım David ve Esra buradalar. Akşam sahilde kamp attım. Bol yıldızlı, pırıl pırıl berrak bir gecede uykuya daldım.
 



Likya Yolu 16. Gün

05 Ekim 2007 Cuma
Antalya / Otogar

Yolculuğum burada sona erdi. Çok şükür sağ sağlim yolculuğumu tamamladım. Yükümün ağırlığından daha zorlayıcı birşey yoktu bu yolculukta. Uzun bir yolculuk oldu benim için. Çok yol gittim, çok yer gördüm. Rüzgar oldum, yağmur oldum, güneş oldum. Yolda arkadaşlar adımı derviş koydu :smiley: Hadi yolumuz açık olsun. Bu yolculuk inşallah daha büyük seyahatlere vesile olur.
 

Fotoğraflar Hakkında...

Seyahatten inanılmaz derecede verimli fotoğraf hazinesi ile döndüm.

Fotoğraflar yakında...
 



Ynt: Likya Yolu

Solana ve Mert çok teşekkür ederim. Sağ sağlim yolculuğumu tamamlayarak eve döndüm :smiley: Aksilikler çıktı evet ama yol devam ediyor. Malesef yolun büyük bir bölümünü yalnız tamamladım. Ama sürekli yol arkadaşları buldum kendime. Belli yerlerde yalnız yürüdüm. Yolu aslında kolaylaştırarak yürüdüm yürümek zorunda kaldım. Yalnızken her yola giremiyorsun. Denemek aptallık olacaktı. Bende belli bir yerden sonra Likya Yolunu kendi alternatiflerimle yürüdüm. Yol üzerindeki görülmesi gereken hemen hemen her yere uğradım. Çok fazla fotoğraf var. o yüzden işlemek hazırlamak iyi zaman alacak.
Herkese sevgiler selamlar.
Yolumuz açık olsun.
 





Ynt: Likya Yolu


Hoşgeldin Hasan :smiley:
Fotograflarını bir an önce gönder de biz de senin gözlerinle gezelim
 

Ynt: Likya Yolu

Atlantis arkadaşım güzel etkinlik ama fotolar nerede? ;)
(not: görünen resmim antalya çıralıda çekilmişti)
 




Ynt: Likya Yolu

Anılarımı canlandırdınız ayaklarınıza sağlık,biz gavurağılı'ndan zar zor inip susuz kaldığımızda yolu tersten yürüyen bir Kanada lıya raslamıştık,tek başına ve tersten,çok hoşuma gitmişti ama dediğiniz gibi orada tek yürümek yine de mantıklı değil,insuyuna çıkmamanız sizin için bir kayıp olmuş,o su kemerleri ve hala kullanılan sulama sistemi,kaynak suyu görülmeye değer,umarım birdaha geçerseniz uğrarsınız.
Bu yol bana umut vermişti,insanlar hala konuksever,yardımsever,iyilikseverler.Körelen büyük şehirlerdeki kalpler.....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,712
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst