MayısTosBöce YolDa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 336
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,358
Ynt: MayısTosBöce YolDa

''örnek bizim burada ki yaylalar,stabilize yola zaten sahipler,bir kısım yerleri toprak olsa da,işte onlara gidebilsem yeter,yazında bu yaylalardan daha az gidilen ve bilinenlere.
''

Fakat Adabazarı dışına çıkmaya pek niyeti yok gibi.. ;D ;D ;D
 

Etiketler
Ynt: MayısTosBöce YolDa

züğürt gezençi' Alıntı:
''örnek bizim burada ki yaylalar,stabilize yola zaten sahipler,bir kısım yerleri toprak olsa da,işte onlara gidebilsem yeter,yazında bu yaylalardan daha az gidilen ve bilinenlere.
''

Fakat Adabazarı dışına çıkmaya pek niyeti yok gibi.. ;D ;D ;D

Haklısınız, bu durumun önemli bir kaç nedeni var,birincisi doğa zevkim,doğayı çok severim ama bu her türlüsünü çok severim yönünde değil ,mesela akdeniz ege nin doğası normal sevdiğim bölümde,neden derseniz,büyüdüğüm coğrafya karadeniz coğrafyasına çok yakın bir coğrafya,yani ağaçların üstüde altı da yeşil,sıcak bölgeler gibi altı taş,soluk renkli değil,burada malak gibi yerlere yatabilir,çocuklarınızı çıplak ayakla otlara salabilirsiniz.Ayrıca yine aynı şehir içinde biraz ,çok değil yarım saat gidin coğrafi yapı ve bitki örtüsü hemen değişiyor,örneğin geçen sene karavan festivalinin yapıldığı yer Taraklı,o bölge biraz daha karasaldır aynı yükseltide Hendek tarafı yemyeşildir ama Taraklı öyle değildir neredeyse aynı dağların kuzey ve güney tarafıdır,kısaca anlatmak istediğim sizde böyle bir coğrafyada yaşıyor olsaydınız ve hayatınızda ki tatillerin çoğu 2-3 günlük olsaydı bu coğrafyadan çıkmak istemezdiniz.Aynı şehirde Türkiyenin içilebilir en büyük gölünü, en büyük ırmaklarından birini barındıran,denize kıyısı olan yemyeşil bir şehir düşünün,yayla sayısı karadeniz kadar çok olan bir şehir.
Canınızı çektirdim kusura bakmayın.

Google earth ü açın şu aşşağıda ki haritaya denk gelen yerleri inceleyin,cep tipi küçük yaylalar da dahil 100 den aşşağı değildir.

Tam ekran yakalama 30032012 074000
 

Ynt: MayısTosBöce YolDa

Adapazarı'nda ve Bursa'da yaşayanlar aslında çok şanslı. 1 - 1,5 saat içinde en şahane yayla, orman sizin. Bizim sadece İstanbul'dan çıkmak 1 - 1,5 saatimizi alıyor malesef.
 

Ynt: MayısTosBöce YolDa

"Google earth ü açın şu aşşağıda ki haritaya denk gelen yerleri inceleyin,cep tipi küçük yaylalar da dahil 100 den aşşağı değildir"


Düzce de 2 yıl,Boluda 4 yıl yaşadım.O coğrafyayı bilmemmiiii.. :smiley: ;)
 

Ynt: MayısTosBöce YolDa

Son zamanlarda kafam da karavan soruları daha bir netleşmeye başladı,daha önce kabaca değinmiştim ama gün geçtikçe daha da aklıma yatmaya başladı.Karavancılığa ilk adım attığım zamanlarda herkesin söylediği ve hala söylenen , 2-3 kişi isen ve tek araç kullanacaksan küçük araç (transporter-vito-Trafic) alın mümkünse yüksek tavan en iyisi.Bu geçen zamanda 2 sene önce aldığım transporter ı 50 bin km kadar kullandım,tam olarak tutmadım ama 10 bin gezme 40 bin i gezme dışı diyelim kabaca.Emekli değilim ve iki kişiyim yılın en fazla 7-15 günü uzun gezi yapabilirim,yani hafta sonu kampçısıyım.Gezilerim 100-200 km den daha uzak olmuyor hafta sonları.Daha önce ki bölümlerde de anlatmıştım idealimde ki aracın nasıl olduğunu(4x4 american minibüs).
Şimdi bu kadar az kamp yapma olanağım varken niye yüksek tavan bir araç almak gerekir ki,zaten kampa gittiğimiz yerlerde hep araç dışındayız,kışın bile araç dışındayız ,hemen hemen yalnızca yatmaya giriyoruz.Bu yüksek tavan tek araçsa benim için gereksiz bir durum aldı.Kısa tavan alsan ne olacak dersen,birincisi daha stabil,yüksek tavan dağ bayırda ağaçlara takılarak gidiyor ve kısa tavanlı yerlere park edemiyorum ayrıca kısa tavanlısı çok daha şık.
Bunu dışında bu kadar sınırlı geziyorsam ve daha önceki konularda da bahsettiğim gibi kışın burnumun dibinde ki Poyrazlara bile kardan dolayı gidemiyorsam karavanın verdiği özgürlük nerede.
Bu düşüncelerimin ardından aklımda olan şey küçük çekme karavanın benim için çok daha mantıklı olduğu,birde bunu yol dışı olarak (almak-yapmak) sahip olabilirsem çok daha güzel olur.

Bu şekilde kafa yorarken bu araçları kaça mal edebilirim benim aracım kaç liradır diye bir düşünce belirdi ve araştırdım aslında detaylı araştırmak istemedim ama transporter ın kısa tavan olanına baktım sıfır fiyatı



Screenshot 5


Screenshot 35


Screenshot 6
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    8.6 KB · Görüntüleme: 363



Ynt: MayısTosBöce YolDa

Bülent,kardeşim bence araştırmaların zaman kaybı olmuş,oralarda kafa patlatıp sinirini bozacağına (ne olduda fiatlar böyle arttı gibi) Yakınındaki Şirinler'in uygulaması zaten malumun, Uzun zaman yatan camperlar konu komşunun bile dikkatini çekiyor,ağbi gitmiyormusun bi yerlere diye soruyorlar..Yakın bir arkadaşım transporterini her yıl tıka basa doldurup 15-20 günlüğüne kaçıyor inbüküne döndüğünde ise aracını günlük ihtiyacında kullanıyor.(bu tıka basaya bot ve motor da dahil )

292954 509170815764071 1286454574 n
 

Ynt: MayısTosBöce YolDa

Yüksek tavan benim de olmazsa olmazım değil. 11 yıldır küheylanı kullanıyorum. :smiley:

Ama artık yüksek tavan olamasına rağmen port bagaj alçak tavan olmanın avantajlarını silecek. Zaman zaman belki bagajı indirebilirim. :-\ ;)

Bülent, deneme ile istediğiniz çözüme ulaşacaksınız. Bu deneme de çekme karavan olacak sanırım. :smiley:
Çekme karavan olursa; çeken aracı bir sinkro filan yaparsan süper olur. :smiley:

Haydi hayırlısı; Mikrokamper --> Transporter --> Çekme Karavan --> ? ? ?
 

Ynt: MayısTosBöce YolDa

Bu kurban ve Cumhuriyet bayramında Antalya-Kemer-Adrasan ı kapsayan 1400 km lik güzel bir gezi yaptık.Çoğunlukla yağmurlu ama daha fazlası keyifli bir gezi oldu.
Kimlerle karşılaştık:Bülent Soyman lar-Tofy ler-Buralpdi ler-Güngör ler-Fsirin ler-Berkcantp ler-Erden hocamlar-Raci hocamlar.

Fotoraf0002


Fotoraf0005


IMG 1673


IMG 1617


IMG 1666
 

Ynt: MayısTosBöce YolDa

Çok güzel bir gezi olmuş.İlk fotoğraftaki ağacın altında yaklaşık 15 sene önce yeni evli iken Ebru ile Çıralı'yı ilk keşfettiğimiz gün peynir zeytin domates ekmek yemiştik.Bu ilk gelişimizin ardından dört sezon ard arda bu güzel mekana geldik.Çıralı'nın sonundaki bu ağacı hiç unutmadım.Fotoğrafın ile tekrar anımsattığın için çok teşekkürler Bülent çok güzel yerler çok...
 





Ynt: MayısTosBöce YolDa

Böyle giderse o ağacın altını şimdi anıyormusun diyeceğiz,dediğim gibi sisteme yakın birileri oralara otel kurmak için girişimde bulundular insanların tepkisi ile mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alındı ama almak isteyen kişiler geri adım atmazlar.
 






Ynt: MayısTosBöce YolDa

zorla kaşınıyor gibime geldi,
eski model 1920-1930 model bir yarım otobüs bulacak karavan yapacak,
sonrada yoldan toplayacağız demektir Bülent'i ;D ;D ;D
gerçi adabazar sınırlarından nadir çıkıyor dışarıya, yoldada kalsa kendi memleketi ;)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,721
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst