Neden Feroza ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,663

tayfunsozer

Kamp III
Mesajlar
591
Tepkime Puanı
1
Yer
Çengelköy-İstanbul
Sevgili Arkadaşlar.Arazi araçları konusunda otorite değilim.Bu başlığı açmaktaki amacım Feroza hakında bildiklerimi aktarmak,tecrübeli ya da konunun uzmanı olan arkadaşlarımızın da görüşlerini yazmaları ve ferozaya ilgi duyan katılımcılara rehberlik edebilmektir.Özellikle Feroza kullanıcısı dostlar bu başlık altında aydınlatıcı bilgi ve düşüncelerini paylaşırlarsa yararlı bir topik ortaya çıkabilir.

Sevgi ve Saygılarımla
Tayfun Sözer.




Neden Feroza ?

Daihatsu Firması tarafından değişik ülkeler için farklı isimler altında da üretilen Ferozaların ülkemizde yaygın olarak 1991-1997 yıllar arasındaki modelleri bulunmaktadır.Motor güçleri 91-95 HP arasında değişmekte 128 Nm.tork üretebilmektedir.Gerçek Tam şaseye ve standart olarak sınıfında en yüksek dişli oralarına sahip olması,2X-4H-4L şanzımanı ,Poryo kilitleri, yüksek yaklaşma ve ayrılış açıları ,yerden yüksekliği ve modifiyesiz 30/9.5/15 e kadar lastiklerin uygulanılabilmesi arazi koşullarında onu segmentideki diğer araçlardan farklı kılmaktadır.Asfalt sürüşlerinde ise 11.7 sn.akselerasyon ve 140-145 km azami hız ile keyifli bir sürüş sağlamaktadır.Model ,Km. ve temizliğine bağlı olarak bu gün için 10.000 ile 15.000 TL. fiyat aralığında temin edilebilen ferozaların son derece sağlam olan aksamına ait parçalar servisler ya da piyasadan temin edilebilmektedir.Çoğunlukla LPG uygulanan Ferozaların yakıt tüketimi ve yıllık vergisi çok düşük olmaktadır.Üretim bandında konulan çeki demirine sahip Ferozalar estetik arazi cantları ve demir tamponları ile arazide AT lastiklerle bile yüzmüzü güldürmektedir.Spor kullanım için gerektiğinde Sökülebilen Hardtop, ön kısımda sanrufu ,kolay çürümeyen kaporta ve sevimli dizaynı Ferozayı aranan bir araç yapmaktadır.Değişiklik yapmaksızın günlük olarak asfaltta ve arazide kullanılabilen ferozalar uygun fiyat / fayda oranı ile tercih edilen araçlar arasındadır.EL ,SE ,SX ,DX modelleri olan ,küçük dizayn değişiklikleri ,klima ,radyo benzeri donanım farkları dışında araçlar birbirinden çok farklı değildir. Kalabalık aileler ve alışkın olmayanlar için üç kapılı ve bagajının küçüklüğü yadırganmakla birlikte, üste konulan sepetlerle bagaj sorunu büyük ölçüde aşılabilmektedir.


[attachment=1]


Saygılarımla
Tayfun Sözer

Daihatsu Feroza 3 63e
 

Etiketler
Ynt: Neden Feroza ?

Tayfun ağbi emeğine sağlık....Feroza ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi...
 

Ynt: Neden Feroza ?

tayfun bey bravo, feroza ancak bu kadar güzel anlatılabilir ,sevgilerle .sevdiklerinizle saglıklı günler diliyorum.
 

Ynt: Neden Feroza ?

Tayfun bey,klaviyenize sağlık çok güzel tarif etmişsiniz Ferozayı
yeni Feroza alacak arkadaşlara bir rehber kılavuz niteliğinde.

pekiyi Feroza ismi nerden geldiğini biliyormusunuz ? ;)
 




Ynt: Neden Feroza ?

tayfunsozer' Alıntı:
Galibağa Feridun'dan geliyor ;D

Evet Tayfun abi,
Feridun=Fero=Feroza ;D
şaka bir yana,daha evvel Feroza almaya niyetlendiğimde araştırma yaparken,yabancı forumlarda okumuştum.
Ferozanın anlamı,,demir gibi,,imiş ismide ordan geliyormuş latinceden demir=ferro
tıpkı Ferozanın abisi Rocky ,,taş,, gibi
 




Ynt: Neden Feroza ?





İ N A T Ç I




[attachment=1]



HER YERE GİRER MERAKLI Yaban domuzu ;)


[attachment=2]






G E R E K T İ Ğ İ N D E A G R A S İ F



[attachment=3]







V E G Ü Ç L Ü



[attachment=4]

Best snowshot


DSC 3597


RL


Feroza feroz1
 




Ynt: Neden Feroza ?

başka ne isteyelim abi sıcak bir çay ve dostluğunuz yeterli bizim için :D ferozam yok ama ferozası olan abim var istanbulda(siz)
 

Ynt: Neden Feroza ?

Suzuki'nin pazardaki payının artmasındaki önemli faktörlerden birinin Feroza serisinin üretimine son verilmesi olduğunu düşünüyorum. Daihatsu'ya çok şey kaybettirdi bence. Terios da başarılı ama Feroza ile aynı klasmandaki araç değil. Kalitelerini anlamak için 15-20 yaşında olmalarına rağmen bakımlı Ferozaların hala ne kadar diri olduklarını görmek yeterli.
 


Ynt: Neden Feroza ?

Tebrikler tayfun bey;çok güzel bir sunum olmuş..
Ve ayrıca bizden'de bir fotoğraf olmasından onur duydum..
Feroza:
Gerektiğinde sizi nefis manzaralar seyrine götürür.. ;)

DSC 4832
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,698
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst