Nihayet Benim de Karavanım Var :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,608

Etiketler
Ynt: Nihayet Benim De Karavanım Var :smiley:

merhaba karavan dostları.
öncelikle siteyi ve bu topiği ihmal ettiğim için özür dilerim. iş, güç, hayatın zorlukları elbette iki satır karalamaya engel değil. ne demiş büyüklerimiz: hayatta en kolay bulunan şey bahanedir.
gelelim şirin karavanımın son durumuna. ufak tefek aksaklıklar olsa da karavanımı istediğim şekilde teslim aldım. ufak tefek diyorum çünkü halledilebilir düzeyde ufak aksaklıklar her işte oluyor. hele ki böyle karavan gibi keyfe keder işlerde beklentilerin yüzde yüz karşılanması çok mümkün değil. hayallerle gerçekleri örtüştürmek biraz ütopik bir durum. her durumda gerçekçi olmakta fayda var.
iç donanım kusursuza yakın. beklentilerimi karşıladı diyebilirim. yaşadığım yer itibariyle geçtiğimiz yaz boyunca kısa süreli izinlerimde karavanımı kullanarak genellikle mersin ve antalya civarında seyahatler gerçekleştirdim. her yolculukta ortalama 500 ila 900 km. civarında yol yaptım. en ufak bir sorunla karşılaşmadım. 1.5 dci motora sahip aracım da karavanı kolaylıkla sevk ve idare etti.
geçen süre boyunca hoş olmayan bir durumla da karşılaştım. karavanımı kullanmadığım zamanlarda evimin önündeki otoparkta muhafaza ediyordum. alıp otoparka koyduğumun daha 3. gününde gece karavanımın camı bilinmeyen kişi veya kişilerce kırıldı. bu olay çok canımı sıktı. şükür ki iyi bir usta bulup camını sorunsuz bir şekilde yaptırdım. tanıdıklar vasıtasıyla bir yedd-i emin otoparkı bularak aylık cüzi bir ücret karşılığında karavanımı oraya park etmeye devam ediyorum. sinir bozucu bir durum. insan yaşadığı yerden nefret etmeye başlıyor böyle şeylere şahit oldukça. neyse kısa keseyim.
sözün özü karavanımı sadece hafta sonu tatillerimde ve kısa süreli izinlerimde kullanabiliyorum. zannedersem aktif mesaisi olan her karavan sahibinin en büyük problemi de bu olsa gerek. bu sayede karavan dünyasına bir giriş yapmış oldum. keyifli mi? evet. kesinlikle. ama dediğim gibi sadece kısıtlı zamanlarda kullanabiliyor olmak en can sıkıcı tarafı.
yaptığım gezilerden edindiğim izlenim ise kamp dışı konaklamanın insanı daha özgür hissettirmesi oldu. kamp mı? kamp dışı konaklama mı? diye sorarsanız cevabım kesinlikle kamp dışı konaklama olacaktır.
geleyim sonuç bölümüne. çekme karavanın motokaravana olan üstünlükleri, handikapları eminim ilgili bölümlerde uzun uzun tartışılmıştır. kişisel deneyimim kısa süreli tatillerde uzun mesafe seyahatler için motokaravan daha iyi bir seçenek gibi duruyor. çünkü çekme karavan ile seyahat hızınız oldukça düşük ve kısa süreli izninizin büyük kısmı yolda geçiyor. bunun dışında evini sırtında taşıyormuşçasına bir katar gibi usul usul ve keyifli seyahatin tadı elbette paha biçilemez.
sonuç olarak diyebilirim ki karavancılığa başlamak için iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. ama insanoğlunun istekleri sınırsız. iş yaşantımın yoğunluğu nedeniyle önümüzdeki yıllar için bir motokaravan düşüncem var. tabii o da başlangıç seviyesinde olacak.
görüşmek dileğiyle.
 

Ynt: Nihayet Benim De Karavanım Var :smiley:

Merhaba,
yeniden siteye de dönmüş oldunuz :smiley:

Memnuniyetinizi bilmek keyif verici :smiley:
Park konusunda konu komşu malesef pek anklayışlı davranmıyor karavana, benim bir süre park ettiğim yere daha yakın oturan komşum :( kamyonetini park etmek için çekmemi istedi. Neyse hatrı sayılır komşuların ricasıyla yolun diğer tarafına çektim.

Siz benden daha çok kullanmışsınız ben son zmaanlarda 15 km mesafedeki doğal sit alanına pikniğe gittim :smiley:

Hız konusunda yasal limitler moto karavanlar için de aynı, 80 km. Tabiki üstü hızlara çıkmak çekme karavan için tehlikeli
olur, moto karavanlar için bu durum daha çok araca bağlı.

karavanınızla boool keyifli günler hocam,
saygılar,
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,967
Kayıtlı Üye Sayımız
172,092
Kaydolan Son Üyemiz
yigityigitcelik@gmai

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst