Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,748

Kargagakdedi

Kamp I
Mesajlar
187
Tepkime Puanı
1
Yer
Trabzon
Selam, tam 1 haftadır, gece gündüz, internette gps'im için detaylı Türkiye haritaları arıyorum. Yurt dışından sipariş verdim gelmesini beklerken şimdiden harita araştırmaya başlayayım dedim. İşe yarar doğru dürüst(özellikle Doğu Karadeniz için) bir harita bulamayınca Google Earth görüntülerinde elde edilen haritalara yöneldim.Bunlara Raster Map (Taranmış harita ve uydu görüntülerinden elde edilen haritalar) deniyor. Raster haritaları elde etmek normalde zahmetli bir iş, resim formatında kaydettiğiniz google earth görüntüsünün en az iki noktasının koordinat bilgilerini bilmeniz gerekiyor vs. vs.
Fazla açılmadan konuya geleyim. Programımızın adı Mobile atlas creator 1.7. Kendi içerisinde çeşitli uydu görüntüsü sağlayıcılarına ulaşabiliyorsunuz (Google Earth, Google Maps, Google Earth Terrain vb.) bu görüntülerden haritasını çıkarmak istediğiniz bölgeyi seçip çeşitli ayarları yaptıktan sonra raster haritasına çeviriyorsunuz.Hem koordinatları otomatik ayarlıyor hem de isteğinize göre yakınlaştırma derecelerini belirleyip seçili alanın çeşitli uzaklıktaki grafiklerini toptan indirebiliyorsunuz. Tıpkı Google Earth deki gibi raster haritalarda da yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. Kendi GPS'inize göre hazırladığıız formatı GPS'inizin kendi programında açıp üzerine rahatlıkla rotalar çizebilirsiniz.GPS'inizin Raster haritaları desteklemesi gerekiyor. Aksi halde kullanamazsınız. Magellan'ın triton 400 ve üzeri modelleri bunu destekliyor. Özellikle outdoor'cular için biçilmiş kaftan.
NOT: Programın kullanımı hakkında problem yaşarsanız burada belirtin. Yardımcı olurum.
Link : http://sourceforge.net/projects/trekbuddyatlasc/files/Mobile%20Atlas%20Creator/MOBAC%201.7/Mobile%20Atlas%20Creator%201.7.zip/download


KONU İLE SON GELİŞME ve BİLGİLER


Artık hiçbir sürüm google earth ı tam olarak desteklemiyor ne yazık ki :smiley: bu nedenle sanırım kolay yollarla google earth raster haritaları elde etmeye elveda diyoruz. Kaldı 2 seçenek ;


1- Triton Raster map maker kullanmak.(linki : http://www.msh-tools.com/download.html) Bu programla sadece bir fotoğraf üzerinde haritalandırma yapıyorsunuz. Google earth dan indirdiğiniz bir fotoğrafa yada taranmış bir haritaya uygulayabiliyorsunuz. Ama bu MOBAC'ın sağladıkları yanında hiç bir şey.
2- Magellan el tipi gps sahipleri Vantage point programındaki digitalglobe seçeneğini kullanabilirler. 25 dolar karşılığında 1 yıl boyunca, program aracılığıyla yeryüzü fotoğraflarını sınırsız indirip haritalandırarak, gps lerine aktarabiliyorlar. Bazı bölgelerde Google Earth'den daha da net görüntüleri var.
Bu arada GPS inizi magellan'ın sitesinde kayıt edip (pil yuvasında seri numarası vardır) bu opsiyondan bir süre ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Link ve açıklaması : http://www.magellangps.com/Maps/Digital-Globe-Satellite-Imagery
Ben yinede, yeni ve ücretsiz bir yolunu bulmayı deneyeceğim.
 

Etiketler
Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Anlattığına göre çok kullanışlı ve faydalı bir program, teşekkür ederim.
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Program gerçekten kullanışlı, daha gps te kullanmak nasip olmadı ama :smiley: Hala gümrükte bekliyor.
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Evet bu da çok güzel bir programa benziyor. Garmin'ler içinde yapılabiliyormu acaba? Eğer yapılabiliyorsa çok iyi olur.
Bende daha önce biraz uğraşmıştım bu raster verilerle;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31121.0

356r.png


423t.png


susanogluharita.png


susanogluuydufotografi.png


rizepazaruydu1.jpg
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Sadece Garmin değil bir çok gps formatını destekliyor. Denemenizi tavsiye ederim. Ben henüz uygulama yapamadım ama forumlarda; kullananlardan olumlu puan alıyor.
 




Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Merhaba Reha bey ne yazık ki hala kavuşamadım. Ptt yurt içi takipte 1 haftadır; ''1. ve 2. torbalara eklendi'' yazısı var . Bazı sitelerde araştırdım. Zaman zaman güncelleme yapmadıkları kargolar oluyormuş. PTT kargo takibinde İstanbul da görünürken bir anda kapısında bulanlar var. Bizimkiside öyle olur inşallah. Cihaz Triton 1500 (refurbished) açık arttırmayla 137 dolara düşürdüm. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Selamlar
dilerim en kısa zamanda elinize gecer cihazınız..
Bu arada, onerdiginiz Mobile Atlas Creator'u denedim.. Emin olun, kanım dondu! inanılmaz birsey , hakikaten kac zamandır aradığım cozum idi.. sahsım adıma, hakikaten cok cok tesekkur ederim, reha
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

İşinize yaradığına çok sevindim. Bende heveslendim şimdi. 1 hafta 10 gün kadar harita araştırması yapmıştım gece gündüz.
Bizim gps bir gelse de denesem .
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

tam istediğim uzun zamandır aradıgım bir program.tesekkurler.ancak şansızlık google a yasak geldi google earth ü açamıyorum
 



Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Sayın Yalın Sümer Bey ; mesaj sayım 20'yi geçmediğinden özelden bilgilendiremedim sizi . Hem bu şekilde herkesi bilgilendirmiş olurum.

Programı açtıktan sonra hemen sağ üstte Map Source'den yüklemek istediğimiz harita türünü seçiyoruz. Magellan GPS'ler için Layer settingsin bir anlamı yok . Haritada fare'nin sol tuşuyla basılı tutup haritasını istediğimiz bölgeyi seçiyoruz. Zoom levels kısmından yakınlaştırmak istediğimiz dereceleri belirleyip işaretliyoruz.''0'' en uzaktan görünümdür . Fotoğrafı çekilen bölgenin fotoğraf kalitesine göre bu yakınlaştırmalar ortalama 20'ye kadar çıkıyor. Diyelim ki google maps'ten bir bölge belirlediniz ve zoom oranı olarak 20 ye kadar indiniz. Özellikle Magellan formatı için burada ufak bir sorun var. tek bir RPM dosyası için seçebileceğiniz en fazla Tiles (google earth'dan indirilen toplam fotoğraf sayısı) 1600 bu sayıyı geçerseniz uyarı veriyor. 1599 a kadar herhangi bir sorun yok. Aşağıda atlas Content kısmının altında ADD Selection'a tıklıyoruz. Böylece seçtiğimiz bölgeyi kayıt için hazırlıyoruz. Atlas settingste bulunan Format kısmına kendi gps'inizin desteklediği formatı seçtikten sonra creat atlas kısmına tıklayarak atlasınızı hazırlayabilirsiniz. Ben Magellan için kullandğımdan diğer GPs ler için ayrıntıları bilmiyorum. Deneyip bilgilendiren olursa seviniriz.
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Peki elde ettigimiz rmp uzantili dosyayi GPS e nasil aktaracagiz? Triton 400 e sahibim. Hafiza kartina yazarak denedim ama basarili olamadim.
 


Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Ben bugün bu yolu denedim. Garmin cihazım için "Google Terrain Map" seçip 7-15 zoom arası ayarladım ve KMZ formatında kayıt ettim. Seçtiğim bölge Doğu Karadeniz bölgesi idi. İşlem bitiikten sonra yaklaşık 3.5 Mb'lık bir KMZ dosyası ortaya çıktı. Daha büyük olmasını beklerdim. Zaten cihazıma atınca yanılmadığımı anladım. Cihazda gördüğüm şey sadece düşük zoom düzeylerinde (7-10 arası) bir harita idi. Görüntüler net değil ve işe yaramıyordu. Zaten zoom düzeyi düşük olduğu için eşyükselti eğrileri hiç görünmüyordu. Bir yanlışlık yaptım diyerek işlemi tekrar yaptım ve sonuç aynı. Başarabilen var mı? Ben bir yerde yanlış mı yapıyorum?

Orhan
 

Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Dün gece defalarca bu yolu denedim ve hiçbirinde işe yarar bir sonuç alamadım. Bu işi başarabilen var mı?

Teşekkürler

Orhan
 



Ynt: Outdoor Meraklılarına Google Earth'den Mükemmel Raster Haritalar

Orhan Bey ; google terrain MAP haritaları fotoğraflara göre çok daha az yer kaplıyor. Ben garmin kullanmadığım için sorunun çözümüyle ilgili fazla yardımcı olamam. Programın adını, cihazınızı ve probleminizi ingilizce google da aratın belki bir çözüm bulabilirsiniz. Ben Magellan ile hiçbir sorun yaşamadım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,490
Mesajlar
1,518,778
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst