Polonezköy Gezisi 2010

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çöl Kartalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,832

Çöl Kartalı

Dünyayı keşfetmek, kendini keşfetmektir
Mesajlar
880
Tepkime Puanı
6
Yer
İstanbul
Polonezköy, İstanbul'a çok yakın. Yaklaşık 1-2 saat sonra İstanbul'un kalabalığından ve trafiğinden öok uzakta bol oksijen deposu, büyük çayırları ve yeşillikleri, yürüyüş yolu, Polonya mutfağı, pansiyonlar ve saf bir doğa manzarası içinde kendinizi buluyorsunuz. İsterseniz gelin Albatros'la bir Polonezköy yapalım. Çay ve börekler bizden. Türkiye'de yaşayan Polonyalı'ların dedeleri bu topraklara 1800'lü yıllarda gelip yerleşmiş.

SDC13687


SDC13688


SDC13689


SDC13713


SDC13686
 

Etiketler
Ynt: Polonezköy Gezisi 2010

Polonezköy'de çok sayıda özel mülkiyet olduğu belirtilen ve duvarlarla örtülü villalar, doğa ile uyum içinde olmasalar da yürümeyi sevenler için göz kirlenmesine neden olmayacak manzaraları keşfetmek mümkün. Bu ülkede ormanı sevdiğini söyleyen çok insan ormanları keserek ev yapmış ve ortada orman kalmayınca da başka ormanlara ev yapmak için çaba harcıyor. Biz de diyoruz ki onlara ''Nolur ormanı bu kadar çok sevmeyin. Yoksa gitgide yokoluyor.''
 


Ynt: Polonezköy Gezisi 2010

Polonezköy'de bu aralar bol bol kestane kebap yiyebilir, at'la gezebilirsiniz. Meydandaki lokantanın kuru fasulyesi de çok lezzetli, haberiniz olsun. Biz karavanda sigara böreği yaptık. Keyifle yedik. Çizme ve yağmurluklarımız ile şemsiyelerimiz hazır olduğundan bu bölgede yağmura ve yağmur sonrası çamura daima hazırlıklıyız. Orman yürüyüşü için bunlar çok gerekli, bir de el feneriniz olursa iyi olur. Orman içi o kadar yoğun ağaçlarla örtülü ki gökyüzünü göremiyorsunuz.

SDC13696


SDC13699


SDC13691


SDC13701


SDC13711
 




Ynt: Polonezköy Gezisi 2010

Güzel bir gezi olmuş. İstanbul' da olup da bu harika yerleri gezip göremeyen milyonlara inat siz keyifle gezmeye devam edin. Paylaşım için teşekkür ederim.
 

Ynt: Polonezköy Gezisi 2010

Polonezköy'ün yeşiline biz de hayran kalmıştık. Eşim ve ben hala bazen oraları sayıklıyoruz. Hasret gidermek için daha çok foto lütfen :smiley: :smiley: :smiley:
 

Ynt: Polonezköy Gezisi 2010

Sn.mabirsen, biz İstanbul ve çevresinde de turist gibi dolaşıyoruz. Sanki İstanbul'a yeni gelmişiz de bu şehrin her yanını keşfetmek gibi bir gezi kültürüne sahibiz. O kadar çok ilginç yerler var ki, bitirmeniz öyle kolay değil. İlginize teşekkürler :smiley:
 

Ynt: Polonezköy Gezisi 2010

Haşmet bey, sizin de bildiğiniz gibi Polonezköy, İstanbul'a en yakın doğanın henüz bozulmamış bir köyüdür. İstanbul'a geldiğinizde mutlaka Polonezköy'e tekrar gidin. İlginize teşekkürler :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,498
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst