Sivrisinek Isırması

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ErdSngzr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,917
Ynt: Sivrisinek Isırması

ErdSngzr' Alıntı:
Formun yenilerindenim. Umarım yeni bir başlık açmakla hata yapmadık :smiley: Ama alakasız bir konunun içine de yazmank istemedim.

Neyse gelelim ilkyardım gerektirmeyen ama bir çoğumuzu rahatsız eden sivrisinek ısırığına. Maydanoz ezmek, sarımsak sürmek veya ilaçlardan sonra bir arkadaşımın babaannesinden öğrendiğim bu yöntemle rahat ettim.

Sivrisineğin ısırdığı yeri hafifçe tükürüğünüzle nemlendirip tuzla iyice ovalıyorsunuz. Kaşıntıda şişlikte anında bitiyor.
pes valla okdar satılan sprey hikaye desenize
denemek lazım
ısırdığı yeri bidaha ısırrırmı hain şey bende öle :::::::smiley:
yara yapıoo kaşımadan nası durucaksın kaç yerimde ..tuzu deniycem umarım keser
 

Etiketler
Ynt: Sivrisinek Isırması

seyyah-34' Alıntı:
Benimde dursun ustamla kaderim aynı aynen benide sivrisinekler ısırmıyorlar bende ağızıma hayatta sigara veya benzeri şeyler sürmedim fakat mesela keşan enezde çok azılı olanlar vardır ve bir ordu halinde geliler işte sadece o kadar büyük bir taarruzda bazı ısırıklara maruz kalabiliyorum bu yoğunluğun haricinde pek sorunum yok hatta hayvanların geneli ile aram iyidir avlamayacağım hiç hayvana kötü gözle bakmamaya çalışırım avlamak istediğimde katliam niyetli değildir izin verildiği kadardır.


not: sivrisineği kesinlikle hafife almalıyız aklımızdan çıkarmayalımki fii tarihinde bir şanlı kralı hatta kendini ilah sanan bu geri zekalının ölümünün baş aktörüdür.


Kemal hocam sivri sinegin bizleri ısırmamasının sebebi deri altına nufuz eden petrol ve madeni yag molekülleri yüzünden ;D ;D ;D ;D
 

Ynt: Sivrisinek Isırması

;D ;D ;D ;D yamansın ya dursun ustam bak bunu hiç düşünmemiştim güldürdün beni çocuklar da bana bakıyor gülünecek ne var diye ;D
 

Ynt: Sivrisinek Isırması

cagdas90' Alıntı:
Lavabolara, pisuvarlara koyulan Ernet tarzı şeyleri bir parça tuvalet kağıdı içinde yakmak çok işe yarıyor, biz çadırda kalırken öyle yapardık, baya işe yarardı :smiley:
Saygılar.
nası yani çadırın içi duman olur kızıılderılilerin tütsüleri gibi:smiley:
 

Ynt: Sivrisinek Isırması

melinda' Alıntı:
nası yani çadırın içi duman olur kızıılderılilerin tütsüleri gibi:smiley:
Evet, biraz öyle oluyordu ama havalandırmaları açık tutarsanız çadırın içi dumanaltı olmaz, ancak etkisi de çadırda kalır. Bir çok deliksize yakın uyku uyuduğum gecelerin baş aktörüdür bu yöntem :smiley: Emin olun, işe yarıyor. Saygılar.
 



Ynt: Sivrisinek Isırması

cagdas90' Alıntı:
Sigara içenleri sokmuyorlar benim birsürü arkadaşım var sigara içen onları sokmuyor ben de kalbura dönüyorum ;)

Ben günde üç paket sigara içerim ama yinede bulunduğum ortamda en fazla hücuma uğrayan benim :D
 

Ynt: Sivrisinek Isırması

fesleğenin sivrisinekleri ortamdan uzak tuttuğunu duymuştum.
 

Ynt: Sivrisinek Isırması

bir sağlıkçı olarak konuya dahil olmak istedim.öncelikle sivri sineklerden korunmak amaçlı kullanılan spreyler sivrisinekleri sizden uzak tutmazlar aksine sizi sivrisinekler için görünmez kılarlar.yani kullandığınız spreyler kızılötesi gören sivrilerin görüşlerini kırarak sizi bulmasını engeller.hepatitli olanları hiv virüsü taşıyanları sivrisinekler kesinlikler ısırmaz.koruyucu olarak kullanılar spreyler ayarlı kullanıldığında yararlıdır.eğer sivrisinek tarafından ısırılmışsanız AVİL MERHEM kullanmanızı tavsiye ederim.sivrinin ısırdığı yere bir miktar sürmeniz sizi birkaç dakika içinde rahatlatacaktır.
 





Ynt: Sivrisinek Isırması

Sivrisineklerin ısırmaması için: Kola takılan doğal bileklikler stronella yağı içerdiklerinden sivrisinekleri uzak tutmaya yardımcı olur,

İş işten geçtikten sonra :smiley: Sivrisinek ısırıklarına ısırılan yere amonyak sürerseniz kaşıntıyı alır ve iyileştirir,

Sivrisineklerin dişileri ısırırlar kan emerler,

Ayrıca dünyada en çok insan öldüren canlıdır, bugüne kadar toplam 45 milyar insanın ölümüne neden oldukları düşünülmektedir,
 

Ynt: Sivrisinek Isırması

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, sivrisinekler vücuttan yayılan ter, vb. vücut kokularına tepki vererek vücudu nemli, terli veya karbondioksidi fazla salgılayan kişilere saldırıyormuş. Az karbondioksit salmak, kuru ve temiz kalmak insanı görünmez kılıyormuş sivrisineğe karşı.

Bir not daha, bugüne kadar en çok insanın ölümüne yol açan yaratık, yaydığı hastalıklar nedeniyle sivrisineklermiş. Bugüne kadar ölmüş olan insanların yarısı (muhtemelen 45 milyar insan) dişi sivrisinekler yüzünden ölmüş (erkek sivrisinekler yalnızca bitkileri ısırır; dişi sivrisinekler yumurtalarını beslemek için kana ihtiyaç duyar. Sivrisinekler bugün bile her 12 saniyede bir insanın ölümüne yol açıyormuş.
19.yy.'a kadar insanlar sivrisineklerin tehlikeli yaratıklar olduğunu bilmiyormuş (bkz. Cahillikler Kitabı).
 

Ynt: Sivrisinek Isırması

Benim bildigim kadari ile cok issirilan yada hic issirilmayan aradaslarin kan gruplari ilede ilgili. Benim bildigim kadari ile bir ortamda 0 grubu kan a sahip biri varsa geri kalanlari es geciyor ve 0 grubu olan arkadasimizi kalbura ceviriyor. Bildigim kadariylada AB rh pozitif kan grubundaki insanlar en az insanlar arasinda. Esim 0 grubu ve benim kan grubumda AB Rh pozitif. Gercekten her yerde esimi kalbura cevirirler, Allah`a sukur bana ya birsey olmaz yada en kotu bir kac issirikla atlatirim, esim tepeden tirnaga siser.
 


Ynt: Sivrisinek Isırması

numune' Alıntı:
Arkadaşlar bir sivrisinek bir damla kan emebilmek için 60 km yol gidebiliyormuş
Bu bilgi doğruysa sivrisineklerden öğreneceğimiz çok şey var. :smiley:


Dünyayı dolaşmak için sadece 667damla kana ihtiyacı var, bu da herhalde 1lt etmez. Buna enerji verimliliği denir arkadaşlar. ;D
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst