Subaru Motor Arızası Yardım????

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drdoguank Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,899

drdoguank

Ana Kamp
Mesajlar
33
Tepkime Puanı
2
merhaba arkadaslar 15 gun once cok severek ve 1-2 yıldır isteyerek 2004 subaru forester xt benzinli aldım.gercekten araba degil bir makine.hiç bu kadar stabil bir arac gormemiştim.virajda banamısın demiyor.gaza dokunman yetiyor. ama gelgelelim dun cinnah yokusunu(ankarayı bilenler bilir uzun dik bir yokus) cıkarken gaza sonuna kadar bastım arac birden fırladı ama biraz cıktı sonra giderken stop etti saga cektim bir dahada calısmadı.mars basıyor ama calışmıyor.bu olaydan once ne bir titreme ne bir sarsıntı oldu anlam veremedi.ustayı cagırdım(subaru arıcandan ömer bey saolsun hemen geldi)makineye bagladı etti hiç birşey yok.en sonunda aracı cekiciyle servise cektik.(ki o cekilme goruntusu resmen içimi acıttı)
arabayı alırken gostermiştimde motor %95 cıktı hiç bir sorunu yoktu.butun bakım listesine satan arkadas saklamış hepsi mevcut.
simdi tam bayram oncesi oldugu için pazartesi arıza tespiti yapılacak ama içim içimi yiyor neden olmus olabilir diye herkese ve ne kadar masraf cıkar diye de korkuyorum acıkcası
sizin acaba boyle bir sorun basınıza geldimi yada neden olmus olabilir bir fikri olan varmı acaba
cok uzattım kusura bakmayın herkese iyi bayramlar tesekkurler
 

Etiketler
Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

.gercekten araba degil bir makine.hiç bu kadar stabil bir arac gormemiştim.virajda banamısın demiyor.gaza dokunman yetiyor.

elbet arabanın arızası neyse çözülür o konuda yorum yapmayacağım, ama bu makine hayranlığını doğru bulmadım. netice itibari ile bunların hepsi 4 teker üzerinde gidiyor ve yollarda en sakat araç kullanan şöförler de kullandığı arabaya aşık olanlar.
benden söylemesi.

saygılarımla, iyi bayramlar.
 

Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

yanlış anlasıldı galiba ben trafikde oldukca sakın kullanan birisiyim hız meraklısı olarak algınamasın.ama arac benim kullandıgım araclara gore oldukca stabil ve guvenli.ayrıca arac asık olmak sizin yorumuz ama ben gercekten cok seviyorum ve subaruya kim binse yol tutusunun ne kadar iyi oldugundan bahsediyor ve bende bunu gordugum için bundan bahsaettim ayrıca ben gercekten gaza basmıyorum sadece uzeirnde tutuyorum ayagımı gidiyor.
saygılar
 

Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

.en sonunda aracı cekiciyle servise cektik.(ki o cekilme goruntusu resmen içimi acıttı)

beni sadece bu nokta kaygılandırdı.
umarım sürekli 4 çeker aracın nasıl çekilmesi gerektiğini bilen birileri çekmiştir. aksi yürüyen aksama zarar verir.
gerisi halledilir daha önce kontrol edilmiş iyi durumda olduğu onaylanmış motordan da ciddi bir arıza çıkacağını zannetmiyorum, elektriksel bir problem olmuştur. geçmiş olsun.
 

Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

o noktada bende kaygılandım ama subaru servisinden usta basındaydı cekilirken o bagladı zaten aracı
 



Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

çok geçmiş olsun..
bende sizin gibi çok isteyerek ve cadde motorda ekspertiz yaptırarak aldığım arabayla 100km sonra yolda kalmıştım..
araç otobanda yatak sarmıştı.. 11.000tl gibi masraf ettik..
umarım sizinki o kadar ciddi bir problem değildir ama arıza ışığı yanmıyor ve makinaya bağlanınca anlamıyorlarsa mekanik olduğu ortada.. eğer motoru indiricez falan derlerse aman diyim özel servise çektirin arabayı.. yetkili servis baya bi masraf çıkartabilir çünkü..
 

Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

araç otobanda yatak sarmıştı.. 11.000tl gibi masraf ettik..

Benim bu konuda öğrendiğim şu:

Bir arabayı 10-15 sene kullanabilmek istiyorsan:
1) Soğutma sistemine iyi bak (gerekiyorsa su pompasından başlayıp radyatör hortumlarına kadar ne varsa değiştir, radyatörü temizlet)
2) Fren hidroliğini 2-3 senede bir değiştir

Bunları aracın ilk sahibinin yaptığından emin olmadığımıza göre aracı alınca ilk yapılacak işler bunlar.
 

Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

valla expertiz yaparken arabanın her yerine bakıyorlar adamlar.. hortumlarda cartta curtta bi problem görüpte söylemiyorlarsa onların ben kafasını.. demek istiyorum..
bu arada benim araç yatak sarmadan önce hararet falanda artmamıştı.. hatta arabayı kenara çektiğimde bütün göstergeler normal görünüyordu.. motordan radyatörden hiç duman falan çıkmadı..
sonra adapazarındaki göya yetkili olan servis aküyle destekleyip çalıştırmayı denedi falan. 10-15dk uğraştıktan sonra motor gitmiş herhalde dedi..
sonra arabayı doğan ustaya gönderdik.. kollar resmen kaynamış hareket etmiyordu.. şimdi forged piston, sti krank vs var.. daha da sorun çıkmaz herhalde..
bence bi arabayı 10-15 sene kullanmak için biraz da şans gerek:smiley:
 

Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

valla expertiz yaparken arabanın her yerine bakıyorlar adamlar.. hortumlarda cartta curtta bi problem görüpte söylemiyorlarsa onların ben kafasını.. demek istiyorum..

Aslına bakarsanız bazı şeyleri görmelerine imkan yok. Mesela su pompasını sökmeden bakamazlar nasıl bakacaklar. Ama bunlar japon arabası durup dururken hiç belirti vermeden arıza yapmaz herhalde diye düşünüyorum. Hortumlara ise birşey diyemem kauçuk sonuçta çatlayabilir patlayabilir ve bu görülmezse sonuç aynı, hararet sebebi ile motorun sonu. Ya da siz önlem alayım değiştireyim o hortumları dersiniz değiştiren adam iyi sıkmazsa yerinden çıkar, sonuç gene aynı. Bazı şeyler şans/şanssızlık meselesi.
 

Ynt: Subaru Motor Arızası Yardım????

merhaba arkadaşlar,

öncelikle çok geçmiş olsun, konuşulan tamir bedelleri çok yüksek, umarım kimsenin başına gelmez. konuyla çok ilgili değil ama konu içinde adapazarı subaru servisi geçtiği için yazmak istedim.

2003 foreste xt kullanıyorum, lavato lpg'li ancak 3 ay önce takıldı ve şansıma motor arıza lambası yanmadı. Otobanda sabit hızla giderken birden motor arıza lambası yandı ve adapasarına gittiğim için; adapazarı subaru servisini aradım. makiye bağlayıp arızayı öğrenmek için randevu istediğimde bana ellerinde makine olmadığını, sadece yağ-parça değişimi yapabildiklerini söylediler. Yetkili servis tabelası koymasalar bari, Adapazarına en yakın servis İstanbul olunca biz ne kadar aracı sevip, başımıza gelebilecekleri bilerek alsak da çevremizdekilerin olumsuz yorumları insanın canını sıkıyor. Bi servisi bile yok, nerde yaptıracaksın vs diye....

Nihayetinde bir parçacıda cihaza bağladık ve oksijen sensörü olduğu ortaya çıktı. bakalım, bu hafta sonu değiştireceğim, eğer arıza lambası sönmezse para iade garantisi verdiler.
Serviste orjinal taktırmayı düşünüyordum ama Orjinal Yetkili servis fiyatı ( Denso marka) 1200 TL,
Denso marka elektrikçideki fiyatı 200 TL olunca işin rengi değişti :smiley:

teşekkürler
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,652
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst