Suzuki Vitara Cam Krikosu Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan raşit01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,336
Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

doğru parçası az olduğundan her parçası pahalı onları toptan yabancı ülkden almak daha hesaplı olur bence
:d
 

Etiketler
Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

cam krikolarınınn telli koptuğunda onarımı mümküm ben ceçenlerde clıopnun cam kriko telini uydurdum benim vitaraya güzel oldu
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

yapacak birşey yok artık parçası pahalı ve bulunmadığından uydurma yapmamız gerekebilir
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

arkadaşlar aranızda role yaptırmak isteyen 2 cama 25 tl 4 cama 50 tl istiyorlar ben 4 cama yaptırmayı düşünüyorum :smiley:
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

gt-r röle deiin nedir camın asılı olduğu plastik parçalarmı
benim onlar bozuk o plastikleri tamir eden yada başka aracınkini udurabilen varmı, olsa çok iyi olur vitaraların genel arızaları çünkü elektrikli motorlu olanlarda.
 



Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

Arkadaşım Tony Röleler düsük akımlar ile çalışan elektromanyetik bir anahtardır.
Üzerinde bulunan elektromanyetik bobine rölenin türüne uygun olarak bir gerilim uygulandığında bobin miknatıs özelliği kazanır ve karşısında duran metal bir paleti kendine dogru çekerek bir veya daha fazla kontağı birbirine irtibatlayarak bir anahtarlama görevi yapar. :smiley:
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

valla ne diyeyim cam motorlarına iyi bakın benden sadece çıkm asına 200 tl den fazla istediler
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

arkadaşlar bendede aynı sorun var fakat şöyle.şoför kapısının yanındaki butondan inip kalkması yavaş fakat kendi kapısındaki butondan inip kalkması hızlı. buda demekki. metin beyin tavsiyesi mantıklı eğer başka sorun yoksa motordaki güç kaybını röle ile gidermek mümkün.
 


Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

kopan telin tamiri işçilik dahil.40 tl dir .ben pazarlıkla 25 tl ye yaptırdım.işçiliği bayağı zor kendiniz tamiriyle hiç uğraşmayın.değmez.
 



Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

arkadaşlar cam krikosunun yavaş çalışımasının en büyük neden lerinden bir zayıf akım gelmesidir bu nedenle cam kaldırma devresine röle bağlanması en doğru yoldur eğer oda işe yaramıyorsa cam motorunun kömürlerinin kesinlikle değişmesi gerekir değişimden sonra bir sorun kalmayacaktır
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

aynı sorun bendede vardı camcı + elektırık işi yapan bi arkadaşa gittim temizlik ve yaglama ile işi çözmüştü sol iyi sag biraz daha zayıftı bunuda bademlerden yapıyor demişti sorun fazlalaşırsa ugra bademleride hallederiz demişti idare ediyor şimdilik bir şey yapmayı düşünmüyorum .. bu bademler ne ise söktüren arkadaşlar birde onlara baktırsın derim .. ;)
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

Bende çalıştığım serviste ön mekenizmaları camcı arkadaşa söktüm verdim temiziliğini felan yaptı sonuç değişmedi, sonra tekrar söküp elektirikci arkadaşa motorunu baktırdım kömürler felan iyiyiydi motordaki akım yollarını lehimle başka bir lehim yolu ile birleştirdi biraz farketti ama yinede zayıf,ama bu role işi çözüm gibi görünüyor çünkü benim sorun motorun düşük çalışması yeterli akım gelincede düzelceğine kanaat getirdim, sıra rolede :smiley: :smiley: bilgiler için teşekkürler dostlar.
 

Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

merhabalar.arkadaşlar benim birşey dikkatimi çekti.camları ne kadar kullanırsam okadar rahat çalışıyorlar.yani kullanılmayan camlar daha fazla zorlanıyor.demekki camlarımızı gereksizde olsa sıksık açıp kapayalım.kullandıkça sistem hızlanıyor..
 




Ynt: Vitara Cam Krikosu Sorunu ?..

Bir eliniz düğmede camı yukarı yönlendirirken diğer elinizle (yukarı yönde takviye değil, 5 parmağınız açık şekilde saat yönünde ve tersi yönde veya dışa doğru hareket ile) camı oynatmayı denediniz mi? Kapı içerisinde camın bağlandığı tutucudaki pozisyonunu biraz değiştirip sorunu halledebilirsiniz diye düşünüyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,740
Kayıtlı Üye Sayımız
172,147
Kaydolan Son Üyemiz
Slarti1200

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst