Tek Başına Seyahat!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,273

gezmen

Karavan Yönetim
Mesajlar
4,757
Tepkime Puanı
77
Yer
Akhisar
Tek başına seyahat!

Seda Kaya Güler

[attachment=1]

Bugün sizi genç bir kadınla tanıştırmak istiyorum. Sabun ve zeytinyağı deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Dalan şirketinin yönetim kurulu üyesi. Altı yıl önce işine ara veriyor ve sırtına çantasını alıp aylarca güney Amerika'yı dolaşıyor. Hem de tek başına.

Çoğumuzun cesaret edemediği bir olay bu. Özellikle Türk insanı maceradan çekinir. Gençler istese de aileler, anne ve babalar onu engeller. Hele ki bir kızın tek başına, hem de Güney Amerika gibi uzak bir yerlere gitmesine kimse sıcak bakmaz.

Zeynep Dalan'ın da bunu gerçekleştirmesi kolay olmamış. Ama o karar vermiş bir kere ve sırtına çantasını alıp düşmüş yollara.

Bu seyahat ona ne sağlamış?

Farklı kültürleri tanımasını sağlamış. Ama daha önemlisi hayata, dünyaya bakışı değişmiş, eskisinden daha farklı, daha duyarlı olmuş.

LATİN AMERİKA
"Küçük yaştan beri eğitimime odaklandığım için, seyahat etmeyi sevmekle beraber bu kadar uzun bir seyahate zaman bulamamıştım. Birden geldi bu fikir aklıma. Eğitimimi tamamlayıp Türkiye'ye dönmeden önce altı ay boyunca sırt çantamla Latin Amerika'yı dolaşmaya karar verdim." diyerek başlıyor anlatmaya...

- Güney Amerika, coğrafyası ve insanlarıyla çok renkli. Her ülkenin kendine has bir büyüsü, güzelliği var. Sığ turkuvaz sularıyla ünlü Los Roques Adalar Topluluğu'ndaki iki arkadaşımın düğünüyle başlayan yolculuğum, Venezuela'da beş hafta sürdü. Doğal güzellikleri inanılmaz bir ülke. Masa şeklindeki Tepui Dağları'na 7 gün süren tırmanışta, her yükseklikte farklı bir iklimden geçtim.

- Gördüklerim benim için çok değişik deneyimlerdi. Bir buçuk ay kaldığım Brezilya'da, dört gün süren Rio karnavalını izledim. Halkın kendi yaptığı maske ve diktiği kostümlerle katıldığı Olinda'da ve ünlü müzisyenlerin eşliğinde dans ettiği Salvador'da bulundum. Atlantik'in ortasındaki Fernando do Noronha, dünyanın en güzel tropik adalarından biri. Aynı anda dev dalgalarıyla ünlü bir sörf cenneti.

timsahlarla yüzmek...
- Beni en çok etkileyen ise Amazonlar'da yerlilerle kalmaktı. Yerlilerden doğal yaşamda var olmanın sırlarını öğrendim. Nehirde yüzerken 10 metre ötemde gördüğüm bir timsah ve bir sabah hamağımın içindeki tarantulaya benzer bir örümcek, yağmur ormanlarıyla ilgili unutamadıklarım arasında.

- Arjantin, Brezilya ve Paraguay sınırının birleştiği yerde, dünyanın en yüksek ikinci debisine sahip Iguazu Şelalesi'ni gördüğünüzde anında büyüleniyorsunuz. Şelalenin gücünü anlayabilmek için hem Arjantin, hem Brezilya tarafından görmeniz lazım. Bu inanılmaz manzara, insanoğlunun doğa karşısında ne kadar küçük olduğunu hissettiriyor.

- Arjantin'de iki ayı aşkın bir süre bulundum. Bu arada dil öğrenmek için bir okula kaydoldum. Bir aile yanında pansiyoner olarak kaldım. Kuzeyde İnkaların soyundan gelen yerlilerin yaşadığı çöller büyüleyiciydi. Arjantin'in her karışımında başka bir kültür var. Güneyde Galler dili konuşan köylerin yanı sıra Bariloche'de İsviçre kültürünü görebiliyorsunuz. Burada konuk olduğum kalabalık ailenin paskalya tatilinde beni at ve sığır çiftliğine davet etmeleri büyük bir onurdu. 24 saat boyunca dağ ve nehirleri at sırtında geçerek vardığımız çiftlikte ne elektrik ne de akan su olması özgürlük hissi veriyordu. Peru'da İnkaların son önemli şehri, Macchu Picchu'yu dört kişilik pır pır uçaklarıyla yukarıdan gördük.

Zeynep Dalan'ın serüveni Küba'da noktalanmış. Daha sonra Türkiye'ye işinin başına dönmüş. Şimdi soruyorum size, böyle bir seyahete çıkmaya var mısınız?

********************************************************************************************
Alıntı: http://www.yeniasir.com.tr/Yazarlar/seda_kaya_guler/2011/06/29/tek-basina-seyahat

Cavid Sezen
Not: Gerçekten yürekliymiş!...

714590317594
 

Etiketler
Ynt: Tek Başına Seyahat!

bende şu ana kadar hep tek başıma seyahat ettim kuzey amerika avrupa ve irana ama artık iş hayatına başladık malesef bu hanımefendi gibi herşeye ara verip gitme lüksümüzü elimizden alıyor ekonomik koşullar ama en güzeli tek başına seyahat etmek insan kendisini çok daha iyi tanıyor bu yolculuklarda
 


Ynt: Tek Başına Seyahat!

Sizi de kutlarım Sayın "medford"!. :smiley: Bu cesareti gösteren insan sayısı ülkemizde çok değil; üstelik kadınsa.... ;)

Cavid Sezen
 

Ynt: Tek Başına Seyahat!

bence herkes biraz seyahat etmemeli imkanları olup da yerinden kıpırdamayanları gördükçe çıldırıyorum bu bayanın yaptığı bence takdire şayan ama tek başına yolculuğuna çıkmanın çok zor yanlarıda var herkes cesaret edemez hele bayansa bu ülkede ayrıca gezmen bey sizide kutlarım sizin sayenizde forum aktif oluyor ilginç ve güzel başlıklar açıyorsunuz
 




Ynt: Tek Başına Seyahat!

Benim kafamda da 6 aylık bir gezi proğramı var ama 6 ay da daha fazla yer görmeyi planlıyorum, süre yine 6 ay olucak çünkü işimden ayrılmadan ücretsiz izinli olarak alabileceğim en fazla süre bu. Ama bir bayan olarak bir yol arkadaşı arıyorum açıkçası. Hem maddi olarak iki kişiyle gezmek daha mantıklı hemde her yere gitmek daha güvenli diye düşünüyorum. Ama benimle böyle bir seyahati gerçekleştirecek uyumlu ve güvenli birini bulmak en büyük sorun. Yine de hayalimden vazgeçmek istemiyorum bir gün mutlaka..
 

Ynt: Tek Başına Seyahat!

Hanımefendiyi cesaretinden dolayı kutlarım.
Türk kadını Sabiha Gökçen ve benzerlerini kendine rehber alınca neler yapabilecek olduğunu herkese gösterir.
İşin diğer boyutuna gelince;
Hanımefendinin kimliği ve ekonomik gücü ortada.Acaba Dalan şirketinin yönetim kurulu üyesi olmayıp benim veya benimgibi milyonlarca insandan birinin kızı olsaydı (işci, memur çalışan veya emekli) acaba bu hanımefendi nereye kadar gidebilirdi.
Hanımefendinin seyahat sponsorlarının arasında bende varım, yıllardır DALAN SABUNLARI'nı kullanıyorum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

Ynt: Tek Başına Seyahat!

Bende seneye yapacağım 2 aylık Güney Amerika gezi ile ilgili notlar bilgiler belgeler toplamaya başladım..

Tek başına gitceğimi söylediğime herkez delirdinmi sen diyo :smiley:
 





Ynt: Tek Başına Seyahat!

tek başına seyyahat biraz sabır gerektiriyor.ama o nokta aşıldıktan sonra artık yanınızda adama da ihtiyaç kalmıyor ...benzin istasyonlarında çalışanlar saşırıryor sohbetinizdeki samimiyete :smiley:
 

Ynt: Tek Başına Seyahat!

saydem' Alıntı:
Benim kafamda da 6 aylık bir gezi proğramı var ama 6 ay da daha fazla yer görmeyi planlıyorum, süre yine 6 ay olucak çünkü işimden ayrılmadan ücretsiz izinli olarak alabileceğim en fazla süre bu. Ama bir bayan olarak bir yol arkadaşı arıyorum açıkçası. Hem maddi olarak iki kişiyle gezmek daha mantıklı hemde her yere gitmek daha güvenli diye düşünüyorum. Ama benimle böyle bir seyahati gerçekleştirecek uyumlu ve güvenli birini bulmak en büyük sorun. Yine de hayalimden vazgeçmek istemiyorum bir gün mutlaka..

rota nereleri kapsıyor,maliyet....
 

Ynt: Tek Başına Seyahat!

aman değişiyor, bilgi uçuşuyor, mesafeler kısalıyor.

Artık tek başına seyahat etmek çok da marjinal bir hareket değil.

Peki daha once hiç bilmediğiniz bir yere kimseleri tanımadan gitmeye cesaret edebilir misiniz? Bizce etmelisiniz!

Evet ilk günler biraz sancılı geçebilir ama sonrasında özgürlüğün tadına doyamayacaksınız.

Seyahat etmek için hiç kimseyi beklemeyin, kaçışınızı ertelemeyin.

Gitmek istediğinizde size ilham verecek ve cesaretlendirecek yazılar okuyun, yaratıcı fikirlere kulak verin. İşte bunlardan bazıları:


Öncelikle ne yapmak istediğinize karar verin. Eğlence, dinlence, deniz, aksiyon, tarih, kültür, sanat, alışveriş, gurme…Nasıl bir tatil istiyorsunuz? Temanızı seçtikten sonra spesifik konulara odaklanan seyahat şirketlerini bulun ve benzer zevklere sahip kişilerle bir araya gelin.

Yanlız seyahat ederken çok daha fazla insanla tanışabilirsiniz çünkü daha sabırlı, anlayışlı ve pozitif olursunuz. Uymanız gereken bir program, olmanız gereken bir yer yoktur. Her öneriye açık olursunuz. Bu da sizi çok da daha eğlenceli bir seyahat arkadaşı yapar.http://www.g-e-t.in/blog/index.php/tek-basina-seyahat/ alıntı..
 

Ynt: Tek Başına Seyahat!

saydam30' Alıntı:
rota nereleri kapsıyor,maliyet....
merhaba
benim yazıma cevap yazmışsınız ama ben niyeyse yeni gördüm, henüz bu uzun seyahatimi gerçekleştiremedim sık seyahat ediyorum ama uzun seyahatimi henüz planlamadım öncelikle bir seyahat arkadaşı bulup onunla ortak bir plan yapmak istiyorum kafamda güney amerika var ama görmediğim her yer benim planıma girebilir keşke yalnız seyahat edenler arkadaşlar planlarını önceden paylaşsa bizim de katılma şansımız olsa..
 



Ynt: Tek Başına Seyahat!

Bırakın yalnız başına seyahat yapmayı
Hiç kimseyi tanımadan 93 te Marmaris,2001 de Fethiye ve 2004 te Ayvalık ta iş kurmuş bir arkadaşınızım.
Sadece daha önce Marmaris e 92 de sezon sonunda gitmiş,
93 te gidip yerleşip barlar sokağındaki B52 isimli barı the Dorrs isimli balık lokantasından çevirmiş,sonraki yıllarda hem Bar hemde Aydın ın Çine ilçesinde 3 ay 8 adet Jeep cj5 toplayıp,jeep safari ve rent yaptım Marmariste.
2001 de fethiye Ovacık taki Paşa Oteli işletmiş,
Ayvalık ta ise Millenium isimli kahveyi devralıp restaurant Cafe,bar olarak işlettim.
Marmaris harici hiç birine daha önce gitmemiş ve hepsinde dahi hiç bir tanıdığım olmadığı halde :smiley:
Pekala blanço?
Marmaris-3 yıl başarı,bol kazanç ve hayatımın en güzel yılları.
Fethiye-Sezona çok az bir zaman kala aldığım otelde hiç bir anlaşma yapamamış,ancak biraz şans birazda kıvrak zekayla gurbetçi kampına döndürüp kefeni zor yırttım.
Ayvalık-Tam bir kabus...Zarar 2004 te 100 küsür bin tl :smiley:
Tek başına seyahat yapmak biraz hafif kalıyor değilmi?? :smiley:
Farklı bir bakış açısı olmasını istediğim için yazdım,konuyla en direk bir alakası olmadığını bende biliyorum ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,738
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst