Unimog - Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,305
Ynt: Unimog - Karavan

Muhteşem bit çalışma harika bir işçilik.
Gezi hikayelerinide izleriz işallah.
saygılar ve başarılar dilerim.
 

Etiketler
Ynt: Unimog - Karavan

Selamun aleykum Arkadaşlar.Uzun süre aranıza katılamadım.Bu aralarda Unimogumla dağlarda dolaşma zamanı da bulamadım.En son 8 ay önce dağlarda oldum.Videosunu bir az sonra youtube ye koyacağım.İlave etmek isterim ki,karavanın kasasının fazla esnemegini önlemek için geziden sonra arabanın amortisorlerini degişdim.Önceden arabanın üzerinde olan amortisorler 7.5 ton yük için tasarlanmışdı.Yeni amortisorler ise 10 ton yüke hesaplanmışdı.Amma hala kendini nasıl göstereceyini bilmiyorum.İnşaAllah daha bir sonrakı gezide biliriz.
 



Çekme karavanıyla ilk kez seyahate çıkan bir arkadaşım, gittiği yere varınca gördüğü manzara; yukarı dolaplarda ne kadar malzeme varsa, kapaklar açıldığı için hepsi yerlere dökülmüştü...
Sizin videonuzu izleyince dalgalı bir denizde ilerleyen insanların hali ve yukarıda anlattığım olay geldi aklıma. Buzdolabının içindeki malzemelerin akibetini hayal bile edemiyorum. Bence 4x4 karavanlar offroad yapmak için değil, zor arazi koşulları nedeniyle ulaşılamayan kamp yerlerine ulaşmak için kullanılmalı :smiley:
 



Merhaba.Bence ümumiyyetle karavan insana özgürlüye kavuşmak için,şehirden kopub doğa ile iç-içe yaşam için gerekli.Off road araba üzerinde tasarlanmış karavan diger düz yollar için tasarlanmış karavandan tam farklı bir şey.Ben 2 sene önce fotorafdakı karavandan aldım.ve doğada olmak için yollara çıkdım.Samimi desem bu türlü karavanda özgürlük,serbest olmak kısıtlılığı var.Şu karavanlar şehir dışına çıkmak için bir üstünlüye malik.Amma düşünsen ki ben tam isteyime uyğun bir yere gidegeyim,olmaz bu araba ile.Ben kendim denedm.Kimseden öyrenmedim.
BU dediklerim benim şahsi fikrim.Her kese selamlar.
(Fotorafdakı karlı havadakı yerden tam 2 gün sonra ine bildim).
Arkadaşımın söylediyi araba içinde her şey karışıyor off road seyahetden sonra.Böyle bir sorunla hiç rastlaşmadım.Unutduğum açık dolab kapısı olubda.amma bu da büyük bir sorun yaratmamış.

20150309 131519


20150503 161620


20150503 161759


20150503 161819
 








Süper olmuş elinize sağlık,ben sprinter veya iveco gibi araçlardan daha soft bir 4x4 karavan düşünüyorum.şimdilik normal yollardan ulaşabilen yerlere gidebiliyoruz

IMG 6067
 


Çok güzel....Eminim birçok doğa aşığının hayallerini süslüyordur....Unimog....Anlatılmaz yaşanır diyesim geldi,ne yazık ki yaşamadım...Şimdilik 4x4 sprinter hayali kuruyorum...İlerde belki unimog da olur..Tekrar tebrik ederim...
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,462
Mesajlar
1,518,229
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst