Willys CJ3A

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsbasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,939
Ynt: Willys CJ3A

ümit bey önce aracınız hayırlı olsun. Bende de bitane 54 model orjinal M38A1 var.Gerçekten arazide gitmesine doyum olmuyor. Siz lastik olarak orjinal 16 jant lastikmi kullanıyorsunuz.
Aracınıza güle güle binin.
 

Etiketler
Ynt: Willys CJ3A

sedat bey 10 yıl önce bende bir tane cj 2b toparladım düşük kaput motor üsten bujıli hatta elimde 1950li yıların otomobil dergileri var oyılarda istde yayınlanan bu aracların türkiyede satışlarının yapıldıgı yeri ve bazı teknik özelliklerini anlatıyor anlatımlar cok enteresan günümüze uyarlandımı fakat cj 2a ve 2b modellerinin bile farklı özellikleri var mesela 2b de ayriyeten ekekipman calıştırmak için bir şaft cıkışı daha var arkada
 

Ynt: Willys CJ3A

merhaba arkadaşlar ben aranıza yenı katıldım bende willys marka 1954 model bir aracım var yardımınıza ıftıyacım var orjınal olarak yaptırıyorum aracım bıttığınde sızınle paylaşmaktan buyuk bır kıvanc duyarım
 


Ynt: Willys CJ3A

askerdeyken epey bi anım oldu zat-ı şahaneleri ile. sonra kadrodan çıkarıldılar yerine LR almıştım ama kıyamadım fabrikaya söküme giderken bi hatıra kalsın istedim. orjinalmidir bilmiyorum ama vites topuzunu sökmüştüm. nasılsa sökülecek diye sorun çıkarmamışlardı. halen saklarım.
 



Ynt: Willys CJ3A

askerde 52 mod. m 38 kullandım uzun bisüre ve her arazide tatvanda çok güzel yakışıklı ve mükemmel bi araç sahibinden.com da var 2 tane çok güzel.uzun yolda rahatsız diyosunuzya keşke olsada antalyadan istanbula hafada bi gitsem
 

Ynt: Willys CJ3A

bu willyslerden restore eden arkadaslar acaba harcama masraf kalemlerını soyleyebilir mi? bize yol olsun tesekkurler..
 

Ynt: Willys CJ3A

masrafın sınırı olmaz ne yapaçağı ne cıkaracağı belli olmadan s anmıyorum kimse bir fiyat versin ama yedek parcası ucuzdur genelde
 

Ynt: Willys CJ3A

jeep willys 1941-45 modeller mb.diye anılır ve amerikanın 2 nci dünya savaşı için özel ürettiği moldelidir.savaştan sonra hiç üretilmemiştir.şu anda dünyanın her yerinde en değerli model olup antika değeri de oluşmuştur.ülkemizdede birkaç antikacı modifiye yapmış ve 40.000 dolar değer bulmuştur.bilgilerinize............
 

Ynt: Willys CJ3A

MB Jeeplerin tam restorasyon sonrası tahmini fiyatı 15.000 USD civari (ulkemizde sanirim bunun 2 katı olabilir). Ama bizim burada sordugumuz restorasyon işleminin maksimum ne kadara cikacagi. MB degil Cj2 -cj3 lerden bilgi verilirse eviniriz herhalde saniyorum ki bu sitede restorasyonunu yapmis olan vardir?
 



Ynt: Willys CJ3A

bu işe bu fiyat bu kadar zaman denilebileçeğini sanmıyorum açıkcası araçı görmeden bence fiyat verilmez eksikleri belirleyin parca olarak cok daha net hesaplar ançak o zaman ortaya cıkar
 

Ynt: Willys CJ3A

http://www.1943mb.com/G503_WWII_Jeep_Restoration_Cost.aspx

Dostlar selam yukarida 4-5 sene once yapilan bir resotrasyonun kalem kalem maliyeti bildirilmiş Tabi bu MB GPV araclar icin sanırım. Hani belki birilerinin işine yarar..
 

Ynt: Willys CJ3A

sinannasirli' Alıntı:
http://www.1943mb.com/G503_WWII_Jeep_Restoration_Cost.aspx

Dostlar selam yukarida 4-5 sene once yapilan bir resotrasyonun kalem kalem maliyeti bildirilmiş Tabi bu MB GPV araclar icin sanırım. Hani belki birilerinin işine yarar..

selam dostlar;konuya bayağı geç cevap verdiğim için üzgünüm,willys resterasyonu yapacağınız zaman ,yurt dışında olan sitelerden resterasyon maliyetlerine bakmanıza hiç gerek yok ,çünkü bu araçların yedek parçaları firmamızda hem ucuz hemde resterasyonla ilgili yapılacak işlerde sizlere çok bilgi vereceğimiz dağarcımız da oldukça fazladır,ayrıca sizlere görüntülü olarakta katalog desteklerimiz olabilir.

ayrıca MB GPV veya m38/m38a1/cj2a/cj3b araçlarını toplarken maliye açısından pekte bir fark yok,burada araçları toplarken dikkat edilecek en önemli hadise aracın orjinalliğine sadık kalmaktır.eğer çok daha ileri aşamada bir araç toplama gibi düşünceniz varsada o zamanda yedek parçaların o döneme ait olan yedek parça üretici fabrikaların ürettiği yedek parçaları kullanmanız lazım bu dünyada böyle yapılıyor ,işte o zaman araçlar gerçek antika değerine ulaşıyor.bu yedek parçaları nereden temin edebiliriz yahu diye düşünenlerede işte o zaman firmamızı öneriyorum.firmamız bağsi geçen konuda dünyada gerçek anlamda antika araç toplayanlara tedarikçi firma konumunda çalışmaktadır.

bu konuyu bilen bilmeyenlere anlatırlarsa ,MB GPV veya Willys konusunda yedek parçada sıkıntı olmadığını iletirlerse ,kara yollarımızda daha fazla bu araçlardan görme şansına sahip oluruz,ayrıca bu araçlar bir milli servet onların jilet fabrikalarına gitmelerine de izin vermemiş oluruz.

yazıyı okuyan her dostumuza teşekkür ederim.

Ulus Otomotiv - Mustafa Çakır
 

Ynt: Willys CJ3A

SELAM TÜM WILLYS CJ3 KULLANICILAR.BENDE DE BİR TANE VAR 54 MODEL ŞU AN BAKIMA ALDIM 3.CÜ FİTES TEN ATIYORDU DÜN ŞANZIMANI İNDİRDİM.BUĞÜNDE AÇTIK İÇİNDE Kİ İNCE DİŞLİLER KIRIK .DİŞLİYİ BULUNCA HERHALDE DÜZELECEK.LEEROY ARKADAŞADA ACIKLAMASINDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM .ÇÜNKÜ BAYA FİKİR VERMİŞ OLDU.ŞANZIMANDAN SONRADA DİFRANSİYELLERİ İNDİRECEZ ONLARDADA YAĞ SIZINTISI VAR.DİREKSİYONDADA BOŞLUK VARDAHA SONRA SIRA ONDA.TABİ BUNLARI YAPARKEN TAMİRDEN ANLAYAN BİR ORDU EMEKLİSİ ARKADAŞIM VAR.

DSC07579


DSC07559


DSC07722


DSC07731


DSC07729
 

Ynt: Willys CJ3A

aracınızın her tür yedek parçasını ulus otomotivde bulabilirsiniz.telefonları.taksim.0212 238 03 50 maslak 0212 328 40 13
 



Ynt: Willys CJ3A

en başka koyulan fotograftaki jeeplerden en sonuncusunun yeşili var 1952 model geçen sne topladık her şeyi orjinal(warm vinç çeki demiri -3 ileri t şanzuman - tarktör lastik -vb şeylerr) tavsiye ederim herkeze toplayıp bende sorunsuz bir willyse binmek istiyorum diyorsanız atatürk oto sanayi sitesi 2. kısım 14 sokak no 504 2. kat maslak/istanbul (apo dayı jeep garaj)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,497
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst