Arabayla Avrupa 2023 Dönüş Yolu/ 2

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan k_akkus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,053

k_akkus

Ana Kamp
Mesajlar
61
Tepkime Puanı
98
Yaş
70
Yer
YALOVA
Web
kadirtaskin.blogspot.com.tr
Ertesi sabah oteldeki berbat kahvaltıdan sonra 45.49144,10.60802 koordinatıyla Milano’dan ayrılıyoruz. Burası yol üzerindeki Garda’da Sirmione Kasabası. Aşağıdaki, “yoldabiblog.com” sitesinden aldığım anlatıyı okuyunca bu kasabaya uğramaya karar vermiştim: “Garda’nın en çok ziyaret edilen kasabası Sirmione. Özellikle gölün içine doğru kıvrılmış oluşu, sizi kasabaya girerken karşılayan kalesi ve kendi halindeki sokaklarını sevdik.

Sirmione’nin girişinde sizi surlarla çevrili ‘Scaliger Kalesi’ karşılıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi kale yıllar boyu Sirmione’yi savunmak için kullanılmış. Kalenin tepesine çıkıp Sirmione’yi ve suların içinde nasıl kıvrıldığını izlemek isterseniz 6 Euro’ymuş. Kaleden geçip kasabaya girince karşınıza çeşit çeşit dondurmacılar ve pizzacılarla dolu sokaklar çıkıyor. O zaman kendinizi işte İtalya’da hissediyorsunuz! Biraz daha ilerleyince Sirmione’nin begonviller içindeki meşhur evi karşınıza çıkıyor. Tamam kabul, bu evin önünde fotoğraf çektirmek çok klişe, ama ev o kadar güzel ki!


Sirmione, yer altından çıkan şifalı termal sularıyla ünlüymüş ve kasabanın içinde ‘Terme di Sirmione’ isimli çok büyük bir termal merkez var. İster otel olarak kullanıp gece de kalabiliyor, ister termal hizmetlerinden günlük giriş ücreti vererek yararlanabiliyormuşsunuz.

Dondurma yemezsek içimizde kalacağı için ‘Geletocu’ Ai Cigni’yi denedik. Ne diyelim, adamlar bu işi biliyor!”
Garda Gölü ve Sirmione Gezi Rehberi | Yolda bi Blog

Büyük bir hevesle geldiğimiz bu kasabada maalesef arabayı bırakabileceğimiz oto park bulamadık. Tüm otoparklar tıklım tıklım. Birinci vitesle, ağır ağır, iki tur atarak hem etrafa baktık hem de otoparklarda boş yer aradık. Bulamayınca şansımıza küsüp Verona koordinatını girdik. (45.43665,10.99155) Buradan Verona 43 km. Sorunsuzca arabayı otoparka bırakıp dolaşmaya başladık.

Dünyanın en çok bilinen aşk hikayesinin mekanı olan Verona’da zaman sanki ortaçağdan bu yana hiç akmamış. Tamamı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Verona, muhteşem bir kent. Adige Nehri de kente ayrı bir güzellik katıyor.

İlk durağımız Piazza Bra. Koordinatını verdiğim otoparktan çıkıp sağa dönünce buraya geliyorsunuz. Meydanın etrafı birbirinden güzel evlerle çevrili. Bir tarafında Vittorio Emanuele II anıtı, diğer tarafta ise Verona Arenası var. (Bu arena Roma Arenası’ndan daha eskiymiş.)
Piazza Bra 2 Small

Piazza Bra
Verona Arenas 1 Small

Verona Arenası

Piazza Bra’yı gezip fotoğrafladıktan sonra Arena’nın sol tarafındaki Via Giuseppe Mazzini’ boyunca vitrinleri seyrederek yürüyüp (500 m.) Via Cappello’ya çıktık. Burası Juliet Evi’nin olduğu sokak. Sağa dönüp 70 m. yürürseniz evi görürsünüz. Zaten kalabalık sizi oraya sürükleyecektir.

Romeo ve Juliet, iki umutsuz aşığın kavuşamadan hayata veda ettiği Shakespear’in en ünlü eserlerinden biri.

Juliet’in soyadı Capulet’i andırdığı için; bölgede yaşayanlar Veronalı Cappello ailesinin evine, Juliet’in Evi demeye başlamışlar. Bu zamanla kulaktan kulağa yayılmış. Kavuşmak isteyen aşıklar evin duvarlarına dileklerini yazmışlar, mektuplar bırakmışlar. Binanın şöhreti artınca restore edilip balkon da eklenmiş avlusuna da Juliet’in heykeli konmuş, olmuş sana Jüliet Evi.
Juliet 3 Small

Juliet Evi
Jüliet evi’nden geri dönüp yürürseniz Piazza Delle Erbe’ye çıkarsınız. Ortasında alışveriş yapabileceğiniz tezgahlar da olan bu meydanı da gezip geri dönüyoruz.

Verona’da gezilecek yerler elbette bu kadar değil. Ama zamanımız bu kadar. Gerçi benim buraya ikinci gelişim ama nasıl olsa bir kez daha geliriz diyerek Venedik’teki Hotel Lugano Torretto’nun koordinatını (45.47987,12.23194) girip yola çıkıyoruz.
Piazza Gelle Erbe 1 Small

Piazza G. Erbe
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,947
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst