Arabayla Avrupa 2023 / Dönüş Yolu-1

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan k_akkus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 992

k_akkus

Ana Kamp
Mesajlar
61
Tepkime Puanı
98
Yaş
70
Yer
YALOVA
Web
kadirtaskin.blogspot.com.tr
2. BÖLÜM ZÜRİH' DEN YALOVA' YA

Sabah nefis bir kahvaltı yaptıktan, yolluklarımızı aldıktan, evdekilerle vedalaştıktan sonra Milano’ya doğru yola çıkıyoruz. Milano’da Otel Cantrale’de kalacağız. (45.49403,9.20842) Kahvaltı dahil 2 oda 176 €. Özel otopark 10 €. Milano merkeze metro ile 5 durak. Otelden 700 m. yürüyüp metro durağına ulaşıyorsunuz. Geniş, ferah, temiz odalar. Kahvaltı felaket. Kruvasan, reçel, çay, kahve. Hepsi bu kadar.

Milano’ya gelmeden önce yol üzerindeki Como Gölü’ne uğrayacağız. Como’daki kapalı otoparkın koordinatını girip (45.81056,9.08634) yola çıkıyoruz.

Como Gölü, 146 km2 yüzölçümü ile İtalya’nın 3. büyük gölü. Gölün kuzey bölümü tarıma daha uygun alanlara sahip ve nüfus yoğunluğu daha az. Gölün azami derinliği 410 m ve bu derinlik ile Avrupa’nın en derin gölü unvanına da sahip.

Diğer taraftan Como gölü 170 km sahil uzunluğu ile İtalya’nın en uzun, Avrupa’nın 3. en fazla sahil uzunluğuna sahip gölü.”




Etrafa bakına bakına ilerlerken yol tıkandı. Zürih’ten bu yana 94 km. gelmişiz. Dur kalk ilerliyoruz. 45 dakikada 2 km. yolu geçip Gotthard tüneline geldik. Burada geçişler kontrollü yapıldığı için her zaman kuyruk oluyormuş. Tünel sonrası Como’ya vardık. Navigasyonun yönlendirmesiyle gidiyorum. Eski kentin ara sokaklarına girdik. Sağa dön, sola dön gidiyoruz. Yemek yiyenlerin arasından, hediyelik eşya satıcılarının içinden geçiyoruz. ‘Bu işte bir hata var amma..’ diye düşünüyorum. En sonunda bir yere geldik “hedefiniz karşıda”… Tamam, karşıda otoparkı görüyorum ama yol demir bariyerlerle kapalı. İnip bakıyorum, geçmek mümkün değil. Başka yol aratıyorum. Gene sokak aralarında dolaştırıp aynı yere getiriyor. Klimaya rağmen kan ter içinde kalıyorum. ‘Başlarım Comosuna momosuna’ deyip Milano’daki otel koordinatını girerek hızla Como’dan çıkıyoruz. (Bu, gezimiz boyunca navigasyonun tek hatasıydı.)

İtalya’da trafik biraz daha yoğun. Küçük arabalar daha çok. Vinyet uygulaması yok. Otoyol ücretleri gişelerde ödeniyor.

Otelde biraz dinlendikten sonra Milano’yu keşfe çıkıyoruz. İlk durağımız Piazza del Duomo- Milano (Duomo Meydanı) Kırmızı metro hattıyla buraya geliyoruz. Her zamanki gibi kalabalık. Burada Katedrali, Galeria Emanuele’yi geziyoruz. Arka taraftaki opera binasını ve yanındaki tarihi Scala Meydanı’nı da geziyoruz. O bölgede lüks alışveriş sokakları olan Via Monte Napoleone ve via Spiga’da sadece vitrinlere bakıyoruz.
Duomo Katd2 Small

Duomo Katedrali
Duomo Katd3 Small

Duomo Katedrali
Duomo Meydan Small

Duomo Meydanı
Galeria Emanuele 1 Small

Galeria Emanuele
Galeria Emanuele 2 Small

Galeria Emanuele

Yürüyerek Sforzesco Şatosuna gidiyoruz. Şatoyu ve arkasındaki bahçeyi geziyoruz. Epey yorulduk. Banklarda oturup dinleniyoruz.
Sforzesco atosu Small

Sforzesco Şatosu

Duomo Meydanı’na dönerken mağazalara uğruyoruz. Meşhur İtalyan dondurmaları da tadıyoruz. Vakit epey geç oluyor. Bu kadar Milano gezisi yeter deyip otele dönüyoruz.

Milano’da tek yön metro bileti 1,5 €. Biletleri metro gişesi, gazete bayi ya da otomatlardan alıyorsunuz. Turnikeden geçtikten sonra biletinizi atmayın, çıkmak için de aynı bileti kullanıyorsunuz.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst