Canon vs Nikon

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,904

Sizin tercihiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    119

Etiketler
Ynt: Canon vs Nikon

Futbol takımlar yarışı ise bu da markalar yarışıdır. Neden olmasın ki:smiley: İnsanlık tarihi boyunca hep yarıştı, yarıştırdı..Horozları bile yarıştırıyoruz :D
Geçen yıl fotograf makinası almaya karar verdiğimde nikon va canon arasında çok gel git yaşadım, o kadar kararsız kaldım ki ve o dönem tekrar tekrar nikon mu canon mu diye soracağım diye arkadaşlar beni görünce yolunu değiştirmeye başladılar :D
 






Ynt: Canon vs Nikon

Ne fotoğrafçılığı ??? Niye sorayım ki bu kadar hararetli sağa sola fotoğrafçılığım olsa..Olma yolunda adım atarken elimden tutsunlar istedim ama allahtan sevgili kulum ki kimse beni kazana atmadı :smiley:
 


Ynt: Canon vs Nikon

Esasen birini diğerinden üstün kılmak çok doğru olmaz.
Canon da Nikon da alanında çok iyi olan firmalar.
Kulaktan kulağa dolaşan pek çok dedi kodu olsada son söz kullanıcının.
Ben D70 kullanıyorum. Dağ, taş, sıcak, soğuk, deniz kenarından tutunda stüdyo çalışmalarına kadar bir çok değişik ortamda kullandım makinamı ve çok şükür bir problemle karşılaşmadım.
 

Ynt: Canon vs Nikon

Atlantis sana katılıyorum, fotoğrafı çeken göz ve beyindir, makine değil.
Karşılaştırma yapacak olursak, her iki markanın da zayıf ve güçlü yönleri var. Nikonun lens uyumluluğu(70li yıllarda üretilmiş MF lensleri bile dijital gövdelerde kullanabiliyorsunuz), Canonun AF hızı...liste uzar gider.
 

Ynt: Canon vs Nikon

Bizim özelliklerimizden biridir tek çatı altında her işe yetişebilen bir ürüne sahip olmak. Yani isteriz ki tek kalemde her işi görelim. Ama doğru noktaya varmak, çalışılan konu üzerinde iyi sonuçlar elde edebilmek için bizim kafamızda çektiğimiz fotoğrafa hangi ekipmanla gidebiliriz sorusuna cevap aramak gerekiyor.
Benim kafamdaki fotoğrafı Nikon ile gerçekleştirebilirken, senin düşlediğin fotoğrafı ise Canon serisi bir makinanın kabiliyetleri karşılayabilir. Bir başkasının fotoğrafı Kodak'ın kadrajındadır bir diğerin ki Fuji'de.Piyasada bulunan pek çok firmanın ürettiği makinaların kendine ait birer karakteristikleri vardır. Bizim yapmamız gereken ihtiyaçlarımıza yanıt verebilecek makinayı bulmak.
 



Ynt: Canon vs Nikon

Urunlerini tek tek birbiriyle kiyaslamak lazim belkide. 400d ile d40x mesela. hep rekabet halindeler. ama ben genede bir canon kullanicisi olarak nikona +1 veriyorum. fotografmakinasina odaklanmis bir marka canon birazdaha genis aci bakiyor. piyasa dusunuyor. orjinal fotograflarda nikon renkleri daha gercekci. sanirim dunyanin en iyi fotografcilarinin elinde hep nikon gormemizin sebebi bu. burada pentax i unutmamak lazim. son urunu d10 mukemmel. tum ortasinifin su an birnumarasi.
 

Ynt: Canon vs Nikon

http://urun.gittigidiyor.com/CANON-POWERSHOT-S3-IS-12X-SIFIR-MADE-IN-JAPAN_W0QQidZZ4696399

Arkadaşlar bu linkteki makina hakkında yardımlarınızı bekliyorum
Amatör biri için nasıldır sizce
 

Ynt: Canon vs Nikon

Efendim 1993 yılında benim fotoğrafçılıkla tanıştığım yıllardı. Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneğinde. Orda da aynen bu şekilde Nikoncular ve Canoncular gruplaşmış süreklide didişiyorlardı. Bir gün derneğe gittiğimde bir abimiz almış eline bir nikon makine objektifinden tutmuş bir kilo da ceviz almış makinanın kasasıyla cevileri kırıp kırıp yiyor. Aha bu makina anca bu işe yarar "yoğrum" diye diye.

Lakin etrafındada kan çanağına dönmüş bir sürü nikoncu gözde bu aşağılamaya bi fırsat bulup son vermeyi düşünüyordu.

Sonradan öğrendim ki bizim Canoncu abimiz rus pazarında bozuk kırık bir nikon makina bulmuş sırf nispet olsun diye.. Ceviz kırmış.

Bence maharet makinada olsaydı en çok parayı verip en iyi makinayı alan en iyi fotoğrafları çekerdi.
Yoksa ustaların zenit makinelerle çektikleri fotoğrafları ben hala çekemiyorum ve hala gıptayla bakıp, mezarlarında bile ışıklarının bol olduğunu düşünüyorum...

Saygıyla...


Not: 6-7 çeşit makinem var. En son bir kaç yıl evvel 350 D aldım. Ve hala A-1 le çektiğim karelerin tadı hiçbirinde yok.
 

Ynt: Canon vs Nikon

soylediklerinden yola cikarak bende bir yasanmis hikaye anlatayim. amerikali taninmis fotografcilar bir restorantta oturmus yemekyiyip birbirlerine portfolyolarini gosteriyorlarmis. neyse iclerinden biri yanlarina gelen garsona fotograflarini gosterip fikrini sormus. garson buyuk bir heyecanla fotograflara bakmis ve -inanilmaz guzel seyler hatta mukemmmel bu fotograflari ceken kisinin harika bir makinasi olmali. demis. hepsi birbirlerine bakip yutkunmuslar falan...
mahaaret elbette kamerada degil, kamera ii olursa fotografda ii olur gibi bir inanis var ama bu profosyonellerde boyle degil zaten. bunun icin kamera kirmaya gerek yok veya kamerayla ceviz:smiley:
fotograf teknonoji demek. sonucta bir makina yardimi ile yapilmak zorunda. teknolojiyi takipetmekte fayda var.
canonun son urunu 1d markIII saniyede 10 kare fotograf cekebiliyo bu muthis birsey. sportif faliyetleri fotograflamakla ugrasan bir fotografci icin nekadar onemli oldugunu soylemeye gerekyok.
neyse icice birdurum. ama anlasilmsi zor degil.
 

Ynt: Canon vs Nikon

Canon mu?Nikon mu? Sürekli tartışma konusu yapılan bir mevzu aslında..Bana göre ikisinde kendi dallarında çok çok iyiler..Yalnız alışkanlıklarımız nedeniyle biri diğerine her zaman ağır basar... Örneğin ben aylarca fotoğraf makinası araştırdım diyebilirim..İki ayrı markanın farklı olan teknik özelliklerini didik didik ettim dersem yalan olmaz.. :p ..Sonuç ne mi oldu?Tercihimi yine ve gene ilk göz ağrım olan ''Canon'' dan yana kullandım..Baştada söylediğim gibi kesinlikle Nikon'un kötü bir marka olmasından kaynaklı değildi bu tercihim sadece alışkanlıktan ibaretti..

Aklıma fotoğraf dersi aldığım iki ayrı hocam geldi..Biri Canon'cu diğeri Nikon'cuydu..Yalnız onların sempatizyanlıkları biraz aşırıydı bana göre.. Çünkü ikiside kendi markalarının en iyisi olduğunu idda ederler ve derslerdede bunu devamlı olarak dile getirilerdi..
Saygılar hocam.. :p
 



Ynt: Canon vs Nikon

slr sınıfı her marka makinadan fotograf çektim. yok hiçbirinin birbirinden farkı demeyeceğim. elbette var. ama ben yeni bir makina gördüğümde ilk yaptığım elime alıp avucuma oturuyormu oturmuyormu vizörü nasıl ona bakıyorum. makina elime oturmayınca nasıl söyliyim en teknolojik makina olsa dahi fotoğraf çekmeyi beceremiyorum. zannedersem fotoğrafçıların çogunda markadan çok kasa aşkı var. ben nikon kasasına aşık biriyim. o yüzden son olarak nikon kasalı bir fuji marka makina kullanıyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst