ekonomik 4x4

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kursad80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,121

15-20 bin arası sizce modifiyeli samurai mi , orta yaş vitara mı ,genç jimny mi? oy kullanan arkadaş


  • Kullanılan toplam oy
    54

Etiketler
Ynt: ekonomik 4x4

Merhaba,standart halleriyle aynen siraladiginiz gibi ucuzdan pahaliya gider.
Ic hacimde Vitara en genisidir.Jimny ile Samurai arasinda pek fark yoktur.
Yakitlari ise her birinin model ve tipine gore degisiklik gosterir.
Karburatorlusu,enjektorlusu,1000 cc olani 1300 cc olani gibi cesitleri vardir.
Parca fiyatlarinida siz degerlendirin,soyle ki;Samurai uretimi bitmistir.
Cikma veya sagda solda kalmis yeni parcalarla hala basariyla yurutulmektedir.
Jimny'yi ise yeni tip,yeni model Samurai gibi dusunun parcasi vardir.
Vitara yillar icinde kasa,tip vs degistirse de halen hepsinden daha cok bulunandir.
Parca fiyatlarina gelince o konuda uzun zamandir uzak kaldigim icin yorumum yok.
Sahsi tecrube ve bilgilerimdir,faydasi olmasi umuduyla.
 

Ynt: ekonomik 4x4

Bahadır bey e katılmakla beraber fiyat, performans, sağlamlık olarak samurai lpg li ekonomik oluşu sağlamlığı ve ucuz parçası ile bence hepsinden bir adım öne çıkıyor azıcık fazla iç hacmi olsun daha konforlu olsun derseniz vitara, yeni olsun biraz daha fazla yaksın ama konforlu olsun abs hava yastığı olsun deseniz de jimny. Bana kalırsa selamlar.
 

Ynt: ekonomik 4x4

Tekrar merhaba,Cagin bey Jimny kullanan olarak daha dogru bilirsiniz,Jimny tuketimi fazla midir?
Gecen yaz bir kac gunlugune Jimny kullanmistim,sert davrandigim halde yakisi ekonomik gelmisti.
 

Ynt: ekonomik 4x4

Bahadır bey benim jimny im otomatik vites ilk aldığımda bir yıl kadar aracın sürüş dinamiklerine alışmak için standart fabrika çıkışı kullanmıştım. Benzin ile kullanımda sakin kullanım şehir içi 9LT tüketimi oluyordu yüz km de şimdi ise bazı modifikasyonlar var bu şekilde değerler yine sakin kullanımda şehir içinde 10-10,5 LT yi buluyor aslında ekonomik demek yanlış olabilir bu değerler ışığında. LPG kullanımı için birşey söyleyemeyeceğim. Selamlar.
 




Ynt: ekonomik 4x4

çok teşekkürler ttogan ve ckaya
almasına suzukı 3k alacağımda;
uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için keşke demek istemiyorum.
(yakıt-arıza-yedek parça..)
 

Ynt: ekonomik 4x4

3 yıl önce niva almıştım. parça ucuz ve bol içide suzukilerden çok çok genişti. 6 ay dayanabildim.parça ucuz ve bol tofaş parçaları uyuyordu ama sürekli arıza vermesi sinir bişeydi ve yakıt uçuktu.
 


Ynt: ekonomik 4x4

bu 3 modeli kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarınızı bekliyorum.


Anlaşılan forumlarda bu konular hakkında o kadar çok yazılmış çizilmiş ki kimsenin eli birşey yazmaya gitmiyor... Tarih tekerrürden ibaret misali gezenbilir forumları da öyle. Görünen köy klavuz istemezmiş...
 




Ynt: ekonomik 4x4

Araç sadece offroad aracı olmayacaksa (ki hiçbirzaman sadece öyle olmayacaktır) vitara daha iyi.
Şahsi fikrim tabi..
 

Ynt: ekonomik 4x4

Geçen yıl bu zamanda Nivaya binmekteydim ( 2008 model 35 bin civarında km.si olan, temiz bir araçtı.). Mühim bir arızasına denk gelmedim ama iki haftada bir servisine uğramadan edemiyordum neden bilmiyorum. Mutlu olamadım açıkçası o arabayla.

Altı ay kadar bindim nivaya sonra sattım ve suzuki 3 kapı GV aldım ( 2007 model 25 bin km. civarında.). Bu araçtan tarifsiz memnun ve mutluyum. İç hacim olarak nivadan farklı gelmedi bana. Yakıt benzinde nivadan iyi denilebilir. Sağlamlık-konfor-emniyet ise tartışılmaz hiç bir şekilde. İlk aldığımda servise, servisi tanıyayım diye gittim. İkinci gidişim ise kış başında aküyü kendi isteğim ile yenilemek ve silgeç lastiklerini değiştirmek içindi. Araçtan çıkan orjinal akü panasonic markaydı acımadım dersem aküye yalan olur daha 6 ay giderdi herhalde. Aracın üstünde bridgestone lastikler var made in japan yazıyor. Araçta kalite yüksek.
Suzukiyle yolda güvenle gidip geliyorum. Dağda da hiçbir eksik yanı yok nivadan ( ne nivayı nede suzukiyi çamur, vb zor şartlara sokmadım sokmam... ).

Parça konusunda niva daha şanslıdır tahminim. Bir çok aracın parçası uyumlu diye biliyorum ve çok ucuz fiyatları. Koltukları yatıran plastik çevirme aparatı eski kılıklıydı değiştirelim dedim, ikisine faturada yazılan rakam 5.- TL. değildi. Suzukiye muz silgeç takdırdım çiftine 40.- TL. aldılar, nivaya silgeci çifti en çok 10.- TL. ye resmi servisinin takacağına eminim. Yiğidi öldür hakkını yeme meselesi...
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,977
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst