ekonomik 4x4

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kursad80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,130

15-20 bin arası sizce modifiyeli samurai mi , orta yaş vitara mı ,genç jimny mi? oy kullanan arkadaş


  • Kullanılan toplam oy
    54
Ynt: ekonomik 4x4

arazide gezmeyecekseniz zaten niva almaya gerek yok ki. eğer arazide gezecekseniz nivayla her yere gözünüzü kırpmadan dalarsınız, suzukilerde ise çooooook düşünürsünüz :smiley: arazide gezipte problem çıkartmayan araç yoktur. araç tercihi sizin ne aradığınıza ne yapacağınıza göre değişir. 2007 model nivayla arazide her türlü dolaşırım ama 2007 model gv suzuki ile gezerken geçeceğim yerlerden epey bir dikkatli geçerim bana pazartesi çıkartabileceği maliyet açısından
 

Etiketler

Ynt: ekonomik 4x4

96 Samurai var bende su an. Daha once Def ve Gv kullandim. Samurai en ekonomik ve en saglam araclardan biri. Ama kesinlikle ikinci araciniz olmali. Konfor sifira yakin, detay yok. Tek araca binecekseniz GV mantikli gibi. Ama insan ona da arazide kiyamiyor cok. Yuksekligi az.
 

Ynt: ekonomik 4x4

sizi tanımayan bizler size nasıl fikir verebiliriz..?

kac kişi binip de kullanacaksınız özellikle küçük aracları neden sectiniz..?

bahsi gecen hiç bir arac geniş degil +hepsi bagaj problemlidir..

samu arazide en iyisidir..yolda en yavaşı + kötüsüdür..

yapılı jimy ilede aynı şeyleri yaşarsınız..arazide o da başarılıdır..

vitara içlerinde her işe uyanıdır..arazide digerleri kadar mükemmel degildir..tek arac olarak kullanılabilir.

hiç bir suzukinin yetkili servisinde satılan orjinal parcası lada kadar ucuz degil..dir.. ;) yan sanayi ve cıkma parcası vitarada daha bol denilebilir.

lada kadarda yüriyenden problem cıkan japon asla yoktur..

standart lada ok 144 le keci olur..suziler olmaz.. ;) kilit ,yükseltme ,uygun lastik olursa lada dan iyidirler.. :smiley:
 




Ynt: ekonomik 4x4

ben karadenizliyim. yaylalara tatillerde de olsa gidip gelen bir kişi olarak yapılı bir samurai tercih ederdim. hem parçası ucuz hem de pek sorun çıkarmayan, arazide kabiliyeti iyi olan bir araç.


özellikle memleketimde hemen hemen hiç samurai sj araç yok fakat lada niva araçlar oldukça tutuluyor.

daha önceden üstü açık araç kullanan biri olarak orman yolunda ve yaylaya giderken ağaçların arasında üstü açık bir araçla ilerlemenin keyfi pahabiçilemez. istanbulda orman fakültesinde okuyordum ve bahçeköye giderken orman yolunda yaz aylarına doğru ve yaz aylarında üstü açıp yol almak oldukça zevkliydi. herkese üstü açık bir araç tavsiye ederim.

söylediklerim anadolu için özellikle karadeniz için geçerli. yalnız, karadenizde samurai gibi tenteli bir jeep kullanacaksanız mutlaka hardtop olmalı zira o bölgenin yağmuruna hiç bir araç dayanamaz.


istanbul ve büyük şehirlerde kullanmak için alınacak araç ise bence teknolojisi iyi olan jimny'dir. 20 yaşındaki vitaralar sonuçta ne olursa olsun 20 yaşında araçlar. yenilerine bir lafım yok tabiki. 2007 2008 model bir vitaraya kim hayır der.

mantık çerçevesinde kendi fikirlerimi söyledim.
 

Ynt: ekonomik 4x4

Aslında tam olarak ne amaçla kullanacağınızı yazmadığınız için yorum yapmak zor, ama ladanın yakıtı bezdirdiyse benzinli suzukilerin de çok farklı olacağını düşünmeyin. Vitaraların dizel motorlu olanları mevcut, onları deneyebilirsiniz. Aslında bu araçların hepsinin satılık olanları mevcut, gidip deneme yapabilirsiniz. İç hacim, konfor, performans olayını kafanızda çözersiniz.
Bir tanıdığım 1600 motorlu lada nivayı 7 yıl kullandı, maddi zorluğa düştüğü için üzülerek sattı. Hiç bir şikayeti olduğunu da duymamıştım. Belki de sizinki sorunlu idi, bilemiyorum. Ama suzukinin çıkma parçasını bulamazsanız orijinal parçası ciddi para, ladayı mumla ararsınız.
Aslında ekonomik arazi aracı diye birşey olacağını da pek sanmıyorum. Alacağınız eski model araç yakıtıyla, parçasıyla, servisiyle vs. mutlaka para harcatacak, yada peşin verip yeni araç alırsınız, yani bir şekilde o para harcanıyor. Aslında belki de düşünmeniz gereken ,madem ciddi araziye girmiyorsunuz, gerçekten o kadar gerekli mi dört çeker? Karda mesela hayat kurtarıyor, ama kocaelide senede 1 hafta kar oluyor.
 


Ynt: ekonomik 4x4

Karda mesela hayat kurtarıyor, ama kocaelide senede 1 hafta kar oluyor.

Karda hayat kurtarıyor olsa çamurlu yolda da kurtarırdı, karda kar lastiği olduğu için kurtarıyor, çamurda uygun lastik olmadan pek bir işe yaramıyor- en azından uçurum kenarı bir çamurlu yoldan asfalt lastikleriyle aşağı doğru inmek yemedi geçen hafta ;) tehlikeli olmasa şansımızı denerdik ne de olsa batmıyor ama istediğiniz yöne de gitmeyebiliyor. Netice itibari ile bana lazım olan ebatta AT lastik bulamadığım için biraz kafam bozuk bu aralar, ama güzel piknik arabası ne de olsa altı bozuk yollara sürtmüyor deyip avunuruz artık :D Geçenlerde (2-3 hafta önce) pederin honda civic te kışlık lastiklerle benim arkama takılıp karlı yollardan yaylalara kadar gelmeyi başardı ama ön tamponu orda bırakıyordu az kalsın.. Neyse uygun lastik olmadan 4çeker hiçbir işe yaramıyor da diyemeyiz bir takım farklar var tabi.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,469
Mesajlar
1,518,355
Kayıtlı Üye Sayımız
172,121
Kaydolan Son Üyemiz
tto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst