Home Made Winch (Vinç Yapmayı Deniyoruz)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,444
Ynt: Home Made Winch (Vinç Yapmayı Deniyoruz)

Fahri hocam hayırlı olsun...Vinçler hakkında fazla bilgili biri olmamakla beraber, Kartepe etkinliğinde yakından görme ve inceleme şansını bulan biri olarak cidden çok beğendim...İnşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur...
 

Etiketler
Ynt: Home Made Winch (Vinç Yapmayı Deniyoruz)

tüm arkadaşlarıma yorumları için teşekkür ederim...zj nin ön tamponu sökünce arkadan öne boydan boya şaseler görünüyor... bağlantı için orjinal aparatlar var.bağlantı aparatlarını internette çelik tampon montajını gösteren bir siteden kopyaladım. ;) ... tamponun dışına 3 cm taşan aparatlar şasenın içine 30 cm giriyor ve civatalanıyor...sağa sola ve aşağı yukarı hareketleri önlemek için kanalın içindeki bir yuvaya oturuyor... vinci bağlamak içinde bu dışarıya taşan bağlantı uçlarını 80 mm npu ile birleştirdim...bence fena sayılmaz...
 

Ynt: Home Made Winch (Vinç Yapmayı Deniyoruz)

Fahri ellerine sağlık fikir çok güzel;

Normal vinçlerde bir fren tertibatıda vardır, mesela yukrı doğru bir eğimde aracı çekerken kumandayı bıraktığında kilitler, gerekirse kontrollü olarak parça parça aşağı salabilirsin, Bunu nasıl hallettin sanıyorum en zor kısmı burası?

Selamlar
 

Ynt: Home Made Winch (Vinç Yapmayı Deniyoruz)

yataklama için fl 205 rulman bence dayanıklı bir yataklma modeli degil benim servisi oldugum asfalt kesme motarlarında kullanılan bir model... onlarda bile ömrü belli alt tarafı taşıdıgı yük 100 kg.onda bile döküm oldugu için iki parça oluyor .... döküm olan kısmı tornada demirden yaptırıp ,içine rulmanı koyabilir ,içine su girişini engellemek içinde heriki tarafına yag keçesi takarsan,rulmanlar su almaz uzun ömürlü olur yataklamadaki gibi grasörlük ucu takar yaglarsın tamamen kapalı bir sistem olur
 

Ynt: Home Made Winch (Vinç Yapmayı Deniyoruz)

Fahri bey merhaba,
Özelden gönderilen mesajlara dosya eklenemediği için ilgili konudan size yanıt vermem daha pratik olacak diye düşündüm.
Halatların çalışma ve kopma yükleri epey farklıdır. Bu konudaki ilk mesajımda da belirttiğim gibi 5 kat kadar emniyet katsayısı vardır.
Kullandığınız uygulamaya göre bu emniyet katsayısını azami zorlayabilirsiniz ancak ne zaman kopacağını asla kestiremezsiniz.

Aşağıda özlü çelik tel halatın ebat ve min.kopma yükleri var. Ekli pdf dosyasında ise benzer halatlar için uygulama şekilleri ve çalışma yükleri verilmiş.
Umarım işinize yarar.

[attachment=1]
[attachment=2]

Capacity


Cok Telli Halat Standart 6x24 Kendir Ozlu
 

Ekli dosyalar

  • Çelik_Tel_Halatlar_-_Sapanlar_-Güvenlik_-BölÃÃÂ
    60.7 KB · Görüntüleme: 148



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,482
Mesajlar
1,518,578
Kayıtlı Üye Sayımız
172,135
Kaydolan Son Üyemiz
Alyakaravan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst