Izmirden Baltık Ülkeleri Rotasında 17 Ülke 15 Başkent

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isolano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,988
Sonra Wien Hetzgasse Tramvay Durağı N 48.208433,E 16.392963 giderek 1 numaralı tamva ya bindik.ve 4. durak olan Wien Schwedenplatz (Franz Josefs Kai) Tramvay N 48.211591,E 16.377384 durağında indik. Burada model araba satıcısı olan Model HELFORD N 48.211515,E 16.376976 dükkanını gezdik.Bir süredir 1/18 mercedes model kollesiyonuna başlamıştım buradan kolleksiyonuma ufak bir katkı yaptım.
DSCN4852
 

Etiketler
Mağazadan çıkınca sol yürüyüp sola sapıp 400 metre ilerideki çok görmek istediğim Anker Saati (Ankeruhr) N 48.210631,E 16.373449 gördük.Bu saat internetten aldığım bilgiye göre 1911-1917 yıllarında mimar Franz Matsch tarafından yapılmış.Art Nouveau(Yeni Sanat) tarzında olan bu saat , Anker Sigortacılık şirketine ait iki binanın arasına yer alıyor.
DSCN4857
 

Planladığım gezilecek yerler bitince temel gezimiz bitti isterseniz biraz alışveriş yapalım dememle benim ekibin Hard Rock Wien kafeye girmesi bir oldu.Neyse Doğru lafı yanlış yerde söylemem bana 50 euro ya mal oldu. Caddelerde biraz daha gezip metro ile kampa geri döndük.Saat gece 01.30 civarında yattık.
 

Hoşgeldiniz sevgili dostum,:blush:
İnanın rotayı okurken ben yoruldum ki, kimbilir siz bu uzun ve kapsamlı programı uygularken hangi maceraları yaşadınız. Bu yoğun ülke gündemi içersinde kuşkusuz sizin paylaşımlarınız bizi de oralara götürüp getirecek, bir an olsun nefes almamızı sağlayacak.
Şimdiden en ön sıralardan yerimi ayırttım, keyifli ve bilgi dolu anlatımlarınızla yaşadığınız maceraları okumayı bekliyorum..

Bu arada geçen sene Avrupa kıtasının en batı ucuna gitmiştiniz, bu sene de acaba Norveç'e kadar gitmişken biraz daha kuzeye çıkıp, kıtanın en kuzey ucu Nordkapp yapsamıydınız diye içimden geçmedi değil? :wink: Ama sizin bir bildiğiniz vardır herhalde..:tongueout:
Değerli Dostum
İlgine çok teşekkür ederim.Gezi planını yaparken aslında NordKapp planlamıştım ama Nordkappa giderken zaman tasaruffu için isveçten çıkıp inmek norveç kıyılarına çok büyük haksızlık olacağından vazgeçtim.Onun yerine geziye daha fazla ülke ekledim
Ayrıca kısmet olursa Norveç kıyılarına ve nordkappa yanlız gitmek yerine ileride karavancı bir arkadaşımla gitmek bize çok daha mutluluk verecektir :smiley:
 

Bu sene Viyana buluşmamız bizim tatili yarıda kesip Avusturya'dan geri dönmemiz nedeniyle nasip olmadı.Üç gün beraber gezmek çok hoş olacaktı.Nasip bir dahaki seneye diyelim.Yeni motokaravanın çok hoş olmuş abi yazı dizini keyifle takip ediyor olacağız selamlar.
 



Bu sene Viyana buluşmamız bizim tatili yarıda kesip Avusturya'dan geri dönmemiz nedeniyle nasip olmadı.Üç gün beraber gezmek çok hoş olacaktı.Nasip bir dahaki seneye diyelim.Yeni motokaravanın çok hoş olmuş abi yazı dizini keyifle takip ediyor olacağız selamlar.
Değerli Kardeşim
İlgine çok teşekkür ederim
Viyanayı hep beraber gezmeyi çok isterdik ama kısmet değilmiş.
Görüşmek üzere
 

yine harika bir gezi yazısına başlamışsınız.çok teşekkür ederiz.eğer imkanı var ise karavanınızı ,özelliklerini,maliyetini paylaşırsanız bende imaj karavan yapımı bir araca sahip olarak çok merak ettim doğrusu.çünki anlatımınz o kadar güzelki bizde sizinle oraları geziyoruz adeta .gezdiğimiz aracı tanımak isteriz.
 

bu arada osho kitapları nın %90 nı bir kaç defa arka arkaya(belki 20 kitabını falan) okudum.gerçekten tatilde okunabilecek güzel kitaplardan biri.şimdi osho nun kitaplarında isminden devamlı bahsettiği jiddi krishinamurti kitaplarını okuyorum onlarda çok güzel belkide okudunuz .
 

20 Temmuz sabahı 10 gibi kalktık kahvaltı hazırlık derken saat 11,30 gibi receptiona gidip 24 saat geçerli wien kart aldık . Bu kart ile otobüs metro ve tramvaydan 24 saat boyunca sınırsız faydalanabiliyorsunuz.Kampın receptionunda bu ulaşım kartlarının satılması tabi çok kolaylık.Kamptan 600 -700 metre yürüyerek Donaustadtbrücke metro durağına geldik.Metro girişinde aldığımız biletleri küçük bir makine ile tarih ve saatını damgalatmak gerekiyor.Yoksa cezası var.Bizde her metro girişinde olan bu cihaz ile damgalatarak 24 saati başlatmış olduk.Hoş biletleri en çok 8 saat kullanacağız ama olsun kural kuraldır.
İlk olarak Stephansplatz Metro Durağına gittik.Gezimize ilk olarak Aziz Stephen Katedrali N 48.208833,E 16.372506 başladık.Katedrali çok güzel ama size internetten öğrendiğim çok ilginç bir bilgi paylaşmak istiyorum. Katedralinin çan kulesinde 1534'de Osmanlının yaklaşmasını takip etmek için bir memuriyet kurulmuş. Bu memuriyet ancak 1956 'da Viyana Belediye meclisince Artık bir Osmanlı tehlikesi kalmadığından ve bu görevin lüzumu olmadığı için.. kaldırılmış.Kendi kendime ne korku salmışız buralara diye düşünüp gülümsedim .Bu meydanda her yerde mozarta benzeyen bilet satıcıları hemen etrafınızı kaplıyor ve akşam için bilet satma yarışına girişiyor.Bende her gelene hiç konuşmadan hayır teşekkürler deyince hiç sorun yaşamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 50450
Geçen yıl Viyana'ya yaptığımız seyahatte katedraldeki çanın, viyana kuşatması sonrasında ele geçirilen Osmanlı imp. ait savaş ganimetlerinden (top, gülle, vs) eritilmesiyle elde edildiği anlatılmıştı.
Schönbrunn sarayının hemen arkasında Schönbrunn Zoo (hayvanat bahçesi) var, burada panda, tembel hayvan, gergedan, aslan gibi değişik türden ilginç hayvanları izlemek mümkün.
 
Son düzenleme:




bu arada osho kitapları nın %90 nı bir kaç defa arka arkaya(belki 20 kitabını falan) okudum.gerçekten tatilde okunabilecek güzel kitaplardan biri.şimdi osho nun kitaplarında isminden devamlı bahsettiği jiddi krishinamurti kitaplarını okuyorum onlarda çok güzel belkide okudunuz .
ilginize teşekkür ederim .en kısa sürede karavanın resimleri yayınlayacağım Oshoyu bende çok sevyorum sanıyorum tamamına yakınını bitirdim jiddi krishinamurti yi not ettim ve dr a yeni bir yaşam adlı kitabını sipariş verdim Harika bir seriye sayenizde başlıyorum
 


ilginize teşekkür ederim .en kısa sürede karavanın resimleri yayınlayacağım Oshoyu bende çok sevyorum sanıyorum tamamına yakınını bitirdim jiddi krishinamurti yi not ettim ve dr a yeni bir yaşam adlı kitabını sipariş verdim Harika bir seriye sayenizde başlıyorum

Yeni bir yaşam kitabı çok güzel bir kitap.o seri 14 ciltlik bir kitap serisi bence onu okuyunca hepsini okursunuz .


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

21 Temmuz perşembe günü saat 9 gibi kalktık.Kahvaltı karavana temiz su doldurma ve wc ve gri suyu boşaltıp yola çıkmamız saat 11,30 u buldu.ilk mola için Campingwelt Malzemeleri Mağazasına N 48.329601,E 16.453489 gittik.Buradan fiammanın karavanın arkasına monte edilen port bagajından aldım.Sonra Çek Sınırı gelince 17 Euroya en az gün olarak satılan 10 günlük Vinyet aldım N 48.790367,E 16.635688 vinyetin geçerli olabilmesi için verilen vinyet puluna arabanızın plakanızı yazmanız ve ön cama yapışştırmanınz gerekiyor.Çek yolları italya ve avusturyaya göre daha kötü.Sürekli yol genişletme çalışmaları ve sıkışık trafik beni çok yordu. Saat 18,45 de River Camping Prague N 50.113885,E 14.426390 geldik.2 gece için 69 Euro ödedik.Gece yemekten sonra yağmur başladı bizde karavana girdik kampın internetinin çok iyi olması nedeniyle tüm aile hızlı internetin esiri olduk ve gece 12 gibi yattık.
DSCN4873



DSCN4888


DSCN4891
 
Son düzenleme:

22 Temmuz Sabah 11 gibi güneşli ve sıcak bir havada kamptan çıktık.Merkeze gitmek için bineceğimiz tramvaya yaklaşık 500 m yürüdük. Prag ta toplu taşım için günlük kart aldık.2 çocuk 2 yetişkin 330 Kron tuttu. Trojská Tramvay Durağı Staroměstská yönüne 17 Numaralı Tramvaya Bindik N 50,116124,E 14,433176 Tramvaydan Staroměstská Tramvay.Durağında N 50.088317,E 14.415507 indik. 500 m.ileride Eski Kent Meydanı (Staroměstské nám.) N 50.087556,E 14.421230 meydanına geldik. Yolda change ofisinden önce bir 50 euro daha bozdurdum.Bu arada pragda döviz ofislerine çok dikkat etmenizi öneririm.Genel kanım dürüst değiller.Birkaç yerden fiyat alın.Turist kandırmayı iyi biliyorlar.Neyse eski kent meydanı cafe ve restoranlar ile dolu
DSCN4896


DSCN4897


DSCN4899
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,991
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst