Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 689
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 325,698
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

serbes piyasa arkadaşlar cok özür dilerim ama (kör tuttuğu olayı) canım türkiyem
 

Etiketler
Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

3 ay önce ki bu mesajımı hatırlayın. Bu günün habercisiymiş. En son %20 sürprimle 792 TL ye yaptırmıştım. Demek ki o zaman da liste fiyatı 660 TL imiş. Sigorta şirketleri eskiden beri hasarsız gelen müşterilerine liste fiyatı harici özel indirimler yapıyormuş diye düşünüyorum.

aslanahmet' Alıntı:
Arkadaşlar siz siz olun motokaravanınızla kaza yapmayın :smiley: yaparsanızda , kaza ufaksa cebinizden verin. Ben motokaravanımla geçen sene Mudanya'da yanlış parketmiş bir aracın köşesini çizdim. Hemen durup baktım, sahibini aradım. Acelem vardı hemen bir sigorta hasar tutanağı yapıp yoluma devam ettim. Keşke anlaşıp 300-400TL verip yoluma devam etseydim. Geçen sene Dubai sigortadan 280 TL ye sigorta yaptırmıştım. Bu sene 840 TL teklif verdiler. Sebebi %20 sürprim almışım. Ama bu sürprimi de gerçek liste fiyatı üzerinden uyguluyorlarmış. Yani bu hesaba göre liste fiyatı 700 TL oluyor. Bir sürü acentayı aradım fiyatlar hep uçuk 2400 , 1400, 900 , 800 TL gibi fiyat söylüyorlar. Hatta 7000 TL diyen oldu :eek: Dubai Sigorta'nın genel müdürlüğünü aradım. 500TL lik bir hasarım olmuş. 4. kademeden 3. kademeye düşmüşüm. %20 sürprim almışım. Eğer kaza yapmamış olsaydım 277 TL alacaklarmış. Yani kaza parasının fazlasını benden tahsil etmiş oluyorlar. Bu sene yapacak bişey yok diyorlar. Seneye 400 TL civarına düşer diyorlar. Bir daha kaza yaparsam 1300 TL civarına çıkarmış :eek: :mad:

Uzun lafın kısası en ucuz, axa sigortadan 792 TL teklif aldım oraya yaptıracaz mecburen.
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Bugün yeni ruhsatın sigorta zeyilnamesini yaptırdım.Araç M1 özel amaçlı motorlu karavan işlendi .Aracımın 5+1 panelvan iken sigortası 399 Tl idi.Zeyilnamede 7 lira toplamda 406 liraya 22/09/2012 tarihine kadar Güneş sigortadan sigortası yapılmış oldu.
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Herkese merhabalar;
Ben motokaravanımı yeni aldım. İlk karavan tecrübem olduğu için bazı konularda deneyiminize ihtiyacım var.

1-Karavanı satın aldıktan sonra trafik poliçesi için sigorta acentesine gittim. Araca plaka sorgulaması yaparak fiyat verdiler okeyledikten sonra poliçeyi hazırlayarak teslim ettiler. Çok sonra fark ettimki arac ruhsatta özel amaçlı motokaravan olarak geçtiği halde, poliçede kamyonet olarak geçiyor. Bu trafik denetimlerinde yada kaza sonrası zarar tazmininde problem oluştururmu?

2-Araç ruhsatında yolcu kapasitesinde 2+1 geçiyor fakat karavanım 4+1 kişi kapasiteli. Trafik denetimlerinde sorun yaşarmıyım?

Şimdiden teşekkürler
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Sizin sorunuza direkt cevap olmaya bilir ancak yinede dolaylı olarak ilgilendiriyor.Sigorta şirketleri çok farklı fiyatlar verebiliyor aynı araca,hatta öyleki,araç aynı olduğu halde x şirket diğer şirketin 2 mislinden de daha farklı fiyat verebiliyor.Bu konuda dikkat diyorum.
 



Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Mahir bey, karavan ruhsatta özel amaçlı taşıt motokaravan sigortada kamyonet görünüyorsa tabiki bu her şartta sorun yaratır, ayrıca sizi, vergi dairesine karşı yumuşak adı eksik vergi verme statüsüne sokar, yazdıklarınızı dikkate alırsak, demekki karavanınız Vergi dairesine bildirilmemiş..Karavan dönüşümü ne zaman yapıldı ise o günden beri MTV vergisi düşük dilimden kamyonet olarak yatırılmış...Şimdi yapmanız gereken bu eksik MTV vergisini düzeltmek için, aracın ilk karavan dönüşümü yapıldığı zaman, dönüşüm TÜV muayenesinde verilen EK1 belgesinin bir fotokopisini bulmak, bu fotokopi, araç karavan dönüşümü yapıldıkdan sonra ilk ruhsatın alındığı trafik tescil bürosundadır, buradan dönüşüm EK1 belgesinin fotokopisini alıp herhangi bir vergi dairesine götürüp, vergi dairesinde de karavan dönüşümünü yaptırmanız gerekir, tabiki karavan dönüşümü ne zaman yapıldı ise bu güne kadar eksik ödenmiş MTV tutarınıda faizleri ile birlikde ödeyeceksiniz..Bu rakam size büyük gelirse siz aracı satın almadan önceki eksik ödemeleri satın aldığınız kişiden talep etme hakkınız var, ama sonuç alabilirmisiniz bilmem..Bu işlemi geciktirdikce borcunuz ve eksik mtv yatırmakdan doğan faiziniz işlemeye devam eder hatırlatırım, siz bildirmesenizde onlar bir gün sizi yakalar ve tüm alacağını faizleri ile birlikde tahsil eder unutmayın...
Karavanın içinde oturulabilir yolcu koltuklarını saymayın, aracın ön şöför mahallinde kaç koltuk varsa karavanınınz o kadar kişilikdir...Ruhsatınızda 2+1 göründüğünü yazmışsınız, karavanın şöför mahallinde 2+1 koltuk yok da 1+1 koltuk varsa, daha sorununuz bitmemiş demekdir, bu durumu düzelttirmek için koltuk azaltma projesi çizdirmeniz ve tekrar TUV muyanasine girip yeniden ruhsat değişikliği yaptırmanız gerekir...Bu tür sorunları araçları satın aldıkdan sonra sormak yerine almadan sorulsa aslında daha çok yardımcı olabiliriz, çünkü piyasada "sat kurtul" çok araç var...
Karavanda ruhsatta görünenden fazla yolcu taşımanın cezası 58 TL nakit ve ehliyetinize 10 ceza puanı olarak işlenir, bu tip sorunları mümkün olduğunca makbuz harici çözmeniz uzun vadede yararınızadır..Karavanda fazladan yolcu taşıdığım zamanlarda çevrilip ruhsat kontrolüne girdiğimiz de oldu ama, 8 senede bunun için soru soran olmadı ama "şanssız bedevinin" başına gelen fıkrayı herkes bilir...
 


Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

bugün itibari ile dubai sigortadan 595tl en ucuz fiyat buydu

artık bütün aklıma gele.............. :-*................sayıyorum,
ne oluyor yahu, yedikleri yetmiyor artık galiba, geçen seneyle bu sene arasında 3 misli fiyat farkı ve enflasyon tek hanelerde ???
 






Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Bu sene Haziranda 493TL ödedik. Geçen sene ise yarısından azdı. Demek ki şimdi de 100TL daha artıp 600TL sınırına dayanmış. Yine de en iyisi Dubai. Diğerlerine kalsak tutturabildiğine artıyor. Dubai'ye karavanlı bir gezi filan mı planlasak teşekkür için. ;)
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

artık vergiler, sigorta,tuv olarak karavanımı hiç kullanmadan devletin mecburi tuttuğu kalemlere
aylık (ortalama) 130tl para ödüyorum,
kullanmaya başlayınca da +mazot, +otoyol, +köprü, +otopark ücretleri de bütçeye ek olarak yazılıyor
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Levent geçmiş olsun diyeyim.Bu dolaylı vergilerin canı cehenneme.
 

Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

buralpdi' Alıntı:
bugün itibari ile dubai sigortadan 595tl en ucuz fiyat buydu

artık bütün aklıma gele.............. :-*................sayıyorum,
ne oluyor yahu, yedikleri yetmiyor artık galiba, geçen seneyle bu sene arasında 3 misli fiyat farkı ve enflasyon tek hanelerde ???
Merhaba;
Banada 98 model aracıma ZTS için 1500 liraya kadar fiyat vermişlerdi. Bu durumda SOYUT karavan şirketince mağdur edildiğim gibi, tekrar başka mağduriyet yaşamayı istemediğimden sigorta bitimine bir ay kala araştırmaya başladım,hiç acele etmedim.Bu durum siğorta acentesinin ilgisi ile değişebiliyor. Sigortamın bitmesine zaman olduğu için acele etmedim. Heryıl yenilediğim acentanın teklifine ben size haber vereyim dedikten sonra hiç tanımadığım lalettain bir acentaya uğradım, tüm sigorta şirketlerinden fiyat istedi, en uygun olan poliçeyi yaptırtım. 301 TL.
Acentanın teklif isterken araç kaç yıldır aynı şahsın ve bu güne kadar kazaya karışmışmı? bunlar etken oluyor. Mesela benim aracım 7. derecede imiş.
Acentalar bu kriteterleri teklif isterken tam detaylı girmediği için fiyat yüksek çıkabiliyor.
Benim düşük fiyat sigorta poliçesine bu yıl sahip olmamda acenta sahibinin karavan merakı olmasının ve benimle bu konuda muhabbet etmesininde etkisi oldu, çünki bütün kriterleri teklif alacağı şirketlere noksansız bildirdi...
Tavsiyem: Çok yoğun çalışan acentalar yerine küçük şahıs acentaları ile muhatap olun.
Birdaha ne yerel nede genel seçimlerde bu yönetime oy vermiyeceğim. modeli düşük bir motokaravanımız var, bizden 4x4 gibi vergiyi zorla alıyorlar, onların gözünde zengin sayılıyoruz, yılda bir iki ay kullanabildiğimiz aracımızdan 12 aylık vergi sorgusuz sualsiz alınıyor, lüks araç olarak degerlendiriliyor. Kasko değeri için maliyeye müracaat etseniz bile, dilekçeniz motokaravan bundan yararlanamaz gerekçesi ile olumsuz yanıt alıyorsunuz.
Sigorta şirketlerine bu fiyat serbestliğini kim verdi? Malum yönetim.
Bu yönetime sen oy verdinmi derseniz cevabım açık yüreklilikle: 2 defa bu gaflette bulundum, geçte olsa akıl baliğ oldum.

Bu konuda çok daha şeyler yazmak isterdim, vazgeçtim.Burası siyaset yeri değil diye.Zaten herkes bu gidişattan nasibini alıyor, ona göre davranır artık.
Selamlar, Saygılar, tüm Gezenbilir üyelerine...
 



Ynt: Karavan - Kamp Taşıtı Trafik Sigortası

Arkadaşlar, Özel amaçlı araç(Motor karavan) ruhsatım ile 3 Aralık'ta bitecek olan Zorunlu Trafik Sigortasını yenilemek için günlerdir sigorta acenteleri ile boğuşuyorum.
Anadolu-aksigorta-Dubai-Axsa-Sampa-Allıanz-Halk Acentalarından aldığım fiyatlar arasında korkunç fark var, rekor ise 1500 tl ye yakın rakamla Axsa!da.
En sonunda 1500 tl istenen trafik sigortamı HALK sigortadan 322.97 TL ye yaptırdım.
Motokaravan ruhsatlı arkadaşlara Halk sigortadan da fiyat almalarını hatırlatırım.
Yakınınızda Halk acentası olmayabilir. Bende ERDEK' de oturduğum halde, İnternetden bulduğum acentelere telefondan, gerekli ruhsat bilgilerimi vererek fiyat aldım ve Balıkesir acentasına yaptırdım,kargo ile poliçemi yolladılar. İllaki acentenin ayağına gitmeniz gerekmiyor. Bilgilerinize......
Sevgi ve saygılarımla
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst