Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ZEKERİYA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,668
Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

orsaalabanda' Alıntı:
Olmadı... Yakışık olmadı gerçekten...
Yarın, bir gün gezilerde, kamplarda, hiç olmazsa başka forumlarda yüz yüze geleceğiz. Bir avuç insanız...
Bu duruma sebebiyet verenlerin oturup bir kez daha yazdıklarını gözden geçirmesi ümidiyle...

ben yazdıklarımın arkasındayım yanlış bir iş yaptığımıda düşünmüyorum.....
 

Etiketler
Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Doğasever dostlara merhaba.Eğitici ve paylaşımcı bu sitede böyle bir hoşgörüsüzlüğü haketmiyoruz.Kendi imkanları dahilinde bir şeyler üreten insanları kutlamak ve gelişimlerden bahsetmek yerine olumsuz bir şekilde eleştiri oklarınızı fılatıyorsunuz.Yapıcı ve olumlu yönde eleştiriler daha yararlı olacaktır kanısındayım.Hollandalı emekli nin aldığı bir aylık emekli maaşını bir yılda alan TÜRK emeklisinin bu imkanlarla ürettiklerini ayakta alkışlamak gerekir.Bir de motokaravan üreticilerinin de yılklardır gelişime ayak uydurarak kaliteli üretimi uygun fiyatlarla tüketiciye sunmaları lazım.SEVGİ ve SAYGI dileklerimle.
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

mahmut Gümen' Alıntı:
Biz herşeyi biliriz.
Futbolu Fatih Terim'den daha iyi biliriz.
Ev yaparken mimara ihtiyacımız yoktur.
Televizyonu bile kendimiz tamir edebiliriz.
Neden karavanımızı kendimiz yapamıyalım ki?...

Olmuyor kardeşim...!
Mahmut beyin bu sözlerine katılmamak elde değil.bu sözleriniz sebebi sizi ile ayakta alkışlayabilirim. işi ehline ,ekmeği üstüne bir ekmek daha vererek işi ehline yaptımaya canı gönülden katılıyorum . fakat mahmut bey hangi ülkede hangi koşullarla çalıştığımızı ,yaşadığımızı unutarak bazı konulara çok yanlış yaklaşıyor.bakın s.n mahmut bey sizin ünlüler dahil bir çok kişilerin mayolarını nasıl tamir ettiğinizi keyifle izledim. peki neden tamir ediyorsunuz yani Allah aşkına o kadar ünlünün parasımı yokta size mayo tamir ettiriyor veya şeklini değiştittiriyor. nedir yani o zaten minnacıcık olan mayoların değerleri ki ama siz orada sanatınızı konuştuyorsunuz veya satıyorsunuz. sizi kimse bu konuda yadırgamıyor buna lüzümda ,gerekte yok herkes işine bakmalı değilmi.
Ben bu konuya 40 yılını lüks araçları kesip biçmeye kendisini vermiş,yüzlerce son derece lüks araçları dilim dilim kesmiş vede bir çok ünlülerinde lüks araçlarını onarmış birisi olarak müdahil oluyorum ve yusuf kardeşimin yaptığı karavanı yakından inceleme fırsatı bulmuş birisi olarak katılıyorum. bu yusuf bey kardeşimizin bu işlerle hiç bir alakası ve yeteneği olmaksızın başladığı bu işi başarı ile tamamlamaya çalışmıştır ve halen eksiklerini tamamlamakla meşguldur.
Benim yusuf bey kardeşiminizin karavanını incelemem neticesinde hayretler içinde kaldım. neye kıyasla evet neye kıyas ile o bir kameraman ve zaman zaman evinin eksiklerini yapmaya çalışan iyi bir ev reisi. yani tanıdığım kadar ile pekte cahil birisine benzemiyor.peki nasıl oluyorda böyle bir eser meydana getirebiliyor keşke iyi analiz edip iyi yapanı iyi yapamayanı birbirinden ayırarak yorum yapmış olsaydınızda kestirip atmasaydınız..
ve zamanında böyle bir mesajla serzenişlerde de bulunmuş haklı olarak ve bakın mesajının sonuna ne eklemiş..

" 1849 KARAVAN DÜNYASI - CARAVAN WORLD / MOTOKARAVAN / Ynt: Panelvanların Karavana (Alkovan/Entegre) Dönüşümü : 29 Kasım 2008, 06:56:25
yani gariban sınıfta kalacak, gariban karavana binemeyecek çadırda yatmaya devam edecek.o günlerde güzeldi ama benim istediğim bu işin adını koysun standartları oluştursun şunlar olmazsa olmaz desin güvenirliliğini denetlesin ama acıtmadan standartlara uymayana ruhsat vermesin."

keşke sözünü sevmem ama keşke yusuf kardeşimizin aracı olmadığı o ilk zamanlardaki mesajlarını yazmasından bu güne kadar yamış olduğu mesajlarını birazcık okuyup kendisi hakkında birazcık inceleme fırsatı bulupta yazınızı genelleme yapsaydınız ne hoş olurdu. evet şahıs ismi vermiyorsunuz fakat eleştiri yazınıza herkes dahil oluyor. hatta şu yandaki yeni almış olduğum transpoteri kısmen campere çevirmeye çalışan beni bile...
1945 li yıllardan beri eminönü esnafı olan rahmetli babamın böyle durumlar için sarf ettiği bir sözünü size ben söylemek istiyorum neydi o söz : sen yaş tahtaya basmassın sen eski memursun. bu sözü böyle anlar için kullanırdı.

Banada ne lüks araç sahipleri daha aracını getirmeden parkta veya garajında araçtaki hasarı az göstermek adına kendi imkanları ile biraz düzeltmeye çalışıp öyle getiriyordu. ama yaptığı iş 500 metreden belli oluyordu ben yinede onu kırmadan incitmeden yapmak istemiyorsam farklı bir fiyat söyleyip başımdan savabiliyordum. konumuzla ne ilgisimi var ?
demek istiyorumki bir çok servet sahibi insanlar bana işi ucuza yaptırmak için böyle bir yola başvuruyor ise böyle kıt kanat kendi aracını kendi imkanları ile karavana dönüştürenleri neden ve ne amaçla kınıyabiliyoruz.kaldıki bu yapılan işlem iç dizaynlarında aracı trafikte herhangi bir tehlikeye atacak veya çevresine zarar verip kazalara sebeb olucak yaptıkları bir işlemde söz konusu değildir. vede burada herkes bir paylaşım içinde hiç te cahilce olmayan ve cahilliğin önüne geçmek adına bilinçli iş çıkmak adına bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.
yine diyorum siz eski memursunuz çok iyi bilirsiniz mahmut bey.. böyle buluşlar böyle yenilikler yapanları akıl hastahanesinin bulunduğu bakırköye tıkılmakla korkutulmadılarmı hatta tıkılmadılarmı. yıllar önce o insanlar orada akıllarını ziyan etmedilermi. E-5 karayolundan geçerken bu insanları ayaklarında zincirlerle seyretmedikmi çamların altında.. lütfen bırakalım daha nice yusuflar ortaya bir eserler koysunlar iyi eserler yapanları destekleyin ki yanlış veya hatalı iş yapanlarda onlardan buralarda bir şeyler kapıp eksiklerini gidersinler ve siz buna hiç bir platforumda asla mani olmayın bizim size eski mayoları tamir etmenize mani olmadığımız gibi...
bu yazımı yazmama sebeb eleştinizi genele yaptığınız içindir..
hepinize saygılar,sevgilerimle
Kemal
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Geçtiğimiz sezon tv dizilerinden birindeki bir dizi kahramanının lafı vardı, hatırlarsınız: "Ben lafımı ortaya korum, beğenen alır, beğenmeyen bırakır kaçar."
Ben de ortaya söylemek istiyorum:

Kampinglerde şuna muhtemelen tanık olmuşsunuzdur: Kampinge içine tahtadan yapılmış sedir, üstüne kılıfı bile olmayan yatak niyetine serilmiş sünger olan döküntü bir minibüsle turistler gelir. Bunu görenler "Helal olsun adamlara ya, bu halde kalkıp taa nerelerden gelmişler, geziyorlar..." derler hayranlıkla. Benzer şekilde yerli bir araç ve insanlar geldiğinde ise "Ne bu yaa, çingene gibi!" denir hemen. Ve bu sahne bahsi her geçtiğinde abartıla abartıla anlatılır. Ne bu şimdi? Çifte standart mı dersiniz, kompleks mi dersiniz, ne derseniz deyin.. Bu şekilde çifte standart değerlendirme yapan insanlar bana komik geliyor.

Bu satırları okuyanların elinin altında internet var demektir. Bu konu başlığına baktığına göre de, mutlaka arama motorlarında camper fotografları aratmış, ev yapımı camper fotograflarına bakmıştır. Bu fotograflar içinde profesyonellere taş çıkartacak araçlar olduğu gibi, çok basit, kaba, hiç bir estetik kaygı düşünülmeden yapılmış araç fotograflarına da tanık olmuşsunuzdur. Çünkü onların derdi "hani seninki, işte benimki" değil. Onların amacı hava atmak, malzeme yarıştırmak değil, amaçları kamp yapmak veya gezmek. Ve bu araçlar korkulu rüyamız haline gelen TÜV'ün memleketlerinde, yere göğe sığdırılamayan Avrupa ülkelerinde yapılıyor, yollarında dolaşıyor, uzayda değil.

Bu başlık altında verilen "uç örnek ve benzerleri hariç" insanların elinden geliyorsa kendi KAMP TAŞITLARINI kendilerinin yapmasını hep destekledim, teşvik ettim, bundan sonra da edeceğim. Kimse kimseye "karavan sahibi olmak için 40 sene bekle" diyemez. Varsın o araçlara KARAVAN demeyelim, ne bileyim "lamba" diyelim, "lambacılar" alınır bozulursa başka birşey deriz. Aslında bir ara ruhsatlarda yazan KAMP TAŞITI lafı çok güzelmiş, kıymetini bilememişz. Hayat geçiyor, kimse alınacak, bozulacak, laf edecek diye insanların beklemesine gönlüm razı olmuyor. Bu düşünceyle ANAKAMP'ın logosunu da yeniledim, dikkat ederseniz eski logoda yer alan camperin dahi yeni logoda yer almadığını göreceksiniz. İşin özü KAMP'tır benim için. Buna da laf söyleyecek olan varsa buyursun gelsin.

ANAKAMP eski logo:
[attachment=1]

ANAKAMP yeni logo:
[attachment=2]

Anakamp lg facebook glassy2


Anakamp lg yeni facebook
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Bu konuda örnekler o kadar çokki durup durup aklıma neler geliyor.birazda bu konuda çok dertli oluşumdan olsa gerek. bir gün bir tv proğramında cüneyt arkın o kadar çok dertlendiki aynen şöyle ifade kullanmak zorunda kaldı. "yahu Sylvester Stallone yapınca oluyorda neden ben yapınca olmuyor"
aynen benim his ve duygularıma tercüman olurcasına. benim insani ilişkilerimde hep savunduğum tezdir bu neden sen yapınca veya elin yabancısı yapınca oluyorda ben yapınca neden olmuyor.. bu soruyu ömrümün sonuna kadar sormaya devam edeceğim.kötü hahoş görüntüleri sevmeyen ve modernliği her zaman savunan,yaptığı işin üstünde kelebekler uçuşmasını sevmeyen bir arkadaşınız olarak...
karavan konusunda böyle çok yazı yazamam ama konu ileriyi görmek,yenillikler yapmak,buluşlar ortaya koymak adına olunca özür dilerim ama işte o zaman biraz çenem düşüyor.daha buraya yazamadığım ama kendi kendime söylendiğim bir dünya sözüm var..
haa şunuda ekliyeyim amerikaya oto boyacısı olarak giden bir arkadaşım orada bir hasarlı araçta ne işler yapmak zorunda kalıyor biliyormusunuz.kendi ifadesi ile aynen aktarıyorum.
1-oto boya yapıyorum
2-şaşe düzeltiyorum
3-egzost tamir ediyorum
4-döşeme söküp takıyorum
5-cam işleri yapıyorum
dur dur dedim sen kısaca şuna bizim anadoludaki ustaların yaptıkları gibi bir aracın her işini yapmak zorundamı kalıyorsun şimdi dedim ve bastım kahkahayı yahu koskoca amerikada hayallerimin dünyası süper güç olan o ülkedemi uğraşıyorsun bu işlerle dedim.şaşkın şaşkın yüzüme bakıyordu.tabi bende onun yüzüne..
saygılar
 



Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

mahmut Gümen' Alıntı:
...
Burasını UKKF forumu gibi sanmıştım.
Çok özür dilerim.
Pardon...
Pardon...
...

Bahsi geçen UKKF forumdan bu konu başlığı ile ilgili bir link: http://www.ukkf.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49

Üye olmayıp foruma giremeyecek olanlar için de o linkin 21 Kasım 2009 / 12:55 'deki ekran görüntüsü:
[attachment=1]

Ukkf forum mg
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Konunun bu noktaya gelmesinde benim de payım var. Yanlış yerden girildi ve yanlış yerlere gitti. Karavanını kendi imkanları ile yapan, yapmaya çalışan dostlara selam olsun diyor, özür diliyorum.
Oğuz
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

teos' Alıntı:
Konunun bu noktaya gelmesin de benim de payım var. Yanlış yerden girildi ve yanlış yerlere gitti. Karavanını kendi imkanları ile yapan, yapmaya çalışan dostlara selam olsun diyor, özür diliyorum.
Oğuz

konunun buralara gelmesi sizin suçunuz değil Oğuz bey,
siz doğal olarak karavancılık da deneyimli insanları bu forumlara kazandırmak istediniz,
bu tamamen Sayın Mahmut beyin bizlere bakış açısı ile ilgili bir sorun,
asıl biz sizin davet ettiğiniz bir arkadaşınızla istemeyerek sizi zor durumda bıraktık, umarım Mahmut beyle dostluğunuzu etkilemez
saygılar
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

mycamper' Alıntı:
Bu düşünceyle ANAKAMP'ın logosunu da yeniledim, dikkat ederseniz eski logoda yer alan camperin dahi yeni logoda yer almadığını göreceksiniz. İşin özü KAMP'tır benim için.

ANAKAMP eski logo:
index.php


ANAKAMP yeni logo:
index.php

Özdal hocam,

Sıkı bir gezi duyurusu bekliyoruz senden... ;)
Yaylalar bizleri özlemiştir...
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Yeni logo çok şık olmuş. Siyah zeminin ağırlığının artması ile üzerindeki parlaklık efekti daha belirgin hale gelmiş. Nedense küçük 3 boyutlu bir nesne gibi algıladım. Yakaya takılacak bir rozet ya da küçük kabartmalı bir sticker gibi... Rozet, sticker ya da montların ön göğüs kısmına dikilebilecek kabartmalı pvc gibi bir şeyler düşünülemez mi?
 



Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Avrupa'da karavan yapımı tabi ki çok ileri düzeyde ancak hem ülkemizdeki firmalar hemde kendisi birşeyler üretmek isteyen arkadaşlara çalışmalarına devam diyorum. Kısa bir zamanda avrupa- amerika karavanlarını aratmayacak hatta kıskandıracak sonuçlara ulaşacaklarına inanıyorum. Ancak avrupada özellikle kullanılmış karavan fiyatları ülkemizdeki karavan fiyatlarıyla karşılaştırıldığında cazip olabiliyor. Ülkemizde karavan üretimi yapan firmaların üretimlerine biçtikleri fiyatlar ( özellikle çekme karavanlarda ) ülke koşulları özellikle iş gücü düşünüldüğünde inanılmaz.Tabi yurt dışında seri üretim fiyatları önemli ölçüde etkiliyor. Ülkemizde ise karavan üretimi ve karavan kültürü çok geri kalıyor. Kişi başına düşen karavan sayısına bakmak lazım. Ülkemiz coğrafyasına sahip hangi ülkede bu kadar az karavan vardır merak ediyorum ? Karavanla gezip görmek bir yana yurt dışnda karavanda yaşayan insanlar varken bizde bu hala tabu.
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Yalnış anlaşılmalar için tekrar yazmak zorunda kaldım.

1) Kendi karavanını yapma konusunda burada daha önce yazılı olanları okusaydım,
asla o şekilde yazmazdım. Benim düşüncem hala aynı, fakat o şekilde bir giriş yapmaz,
inandığım konuyu hakkında daha yumuşak yazardım. Bu benim suçum.
Dolayısı ile GEREĞİNDEN FAZLA tepki gördüm. "Gırıgır adamım" lafı üzerine yapılan demogojiler çok tatsızdı.
Bu da o arkadaşların suçu.
Tepkilere verdiğim cevaplar daha ağır oldu, bu da benim suçum.
Yani karşılıklı hatalar yaptık. Ben kendi payıma düşen hatalar için üzgünüm.
Özür dilerim.
2) Özdal Bey UKKF formunda yazdığım yazıyı buraya taşımış. Evet,benim inancım bu.
Demek her yerde farklı yazmıyorum. Ama dediğim gibi, burada arkadaşların, (Ben tasvip etmesemde)
kendi karavanlarını yaptığını bilseydim, burada kimseye"Beleşçi", yaptıklarına da "karavankondu" demezdim.
İnsanları inandıkları şeyleri yapıyorlar diye kırmanın anlamı yoktur. Herkesin düşüncesine sonsuz saygım var.
Sizlerin de benim düşünceme saygınız olmalıdır. Mühim olan üsluptur.
Ben inandıklarımı her yerde yazdım. Aynı konuyu UKKF forumunda da ayrı, kitabımda da ayrı uslüplerle yazdım.
Burada da ayrı uslüple yazardım.
4) Sevgili Oğuz kardeşim için "angut2" eşi Sevgili Tülay için "karga2" diye yazmam,
aramızdaki bir espriydi. Bilmeyenler tarafından yalnış anlaşılabilirdi. Olaya açıklık getirmem gerekiyordu.
Çünkü "angut1" benim, "karga 1" de eşimdir. Aman yalnış anlaşılmasın çok üzülürüm.
Neyse;
Foruma girişim oldukça gürültülü oldu.
Hepinizle bir yerlerde görüşmek ümidiyle..

Saygılarımla
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Yazım hiç kimseye cevap deyildir..!
Bu forumda yazan, izleyen herkes, orjinal bir karavan sahibi olmak ister, her nekadar yapılmışları beğenmedikleri yönlerinden dolayı, kendi evlerinin bahçesinde karavan yapmaya kalksalar bile, aslında bu bilinç altlarının onları birşeyler yapmaya itmesi deyildir, ekonomik imkanlara dayalı bu hobiye kendi ekonomileriyle ulaşabilme içgüdüsünden başka birşey deyildir..Yeterki karavancılığın ,sadece aşağıdaki fotografda yer alabilmenin, ön şartına bağlanmasın, bende karavancıyım diyenlerin önüne trafik ışıkları çıkmasın, bir gün herkesin orjinal bir karavanı belki olacak, önemli olan herkes hala dost kalabilecekmi...
Bu forumda dostluğu ve bilgiyi paylaşarak, daha iyi günlere ulaşabilmek ümidi ile....

Sakarya
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Sayın Mahmut Gümen teşekkürler düzeltmeler için.

Atilla bey sizede teşekkürler düşüncelerimize tercüman olduğunuz için
atiladi' Alıntı:
..Yeterki karavancılığın ,sadece aşağıdaki fotografda yer alabilmenin, ön şartına bağlanmasın, bir gün herkesin orjinal bir karavanı belki olacak, önemli olan herkes hala dost kalabilecekmi...
Bu forumda dostluğu ve bilgiyi paylaşarak, daha iyi günlere ulaşabilmek ümidi ile....
 

Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Yine ortaya söylüyorum:
Ekonomik zorluklar şüphesiz yadsınamaz. Ama yine de herşeyin ekonomik nedenlere dayandırılmasını yanlış buluyorum. Avrupa ülkelerinde kişilerin ortalama ne kadar kazandığını az çok herkes biliyordur, tahmin ediyordur. İkinci el piyasasının ne kadar düşük olduğunu da internet sayesinde biliyorlardır.
Avrupa'da üreticiler, karavan malzemesi satanlar zaman zaman indirimler, kampanyalar da yapıyorlar. Ama buna rağmen Avrupa'da da insanlar iyi veya kötü kendi karavanlarını yapmaya kalkıyorlar. Oysa ülkelerinde 2. el karavan bizler için bile ucuz sayılacak rakamlarda satılıyor, onlar neden gidip 2. el karavan satın almıyor? Sonuçta uzay mekiği değil yapılan şey.
İnsanlara tek tek sorup, cevaplarını almadan onların neden kendisi yaptığı sorusunun cevabını, onlar adına uzaktan bakarak vermek doğru mu? Yapanlar içinde mutlaka sırf ekonomik tercihten dolayı yapmış olanlar da çıkacaktır, ama bu genelleme yapmayı gerektirmez sanırım.
 



Ynt: Karavanımızı Kendimiz Yapabilir miyiz?

Sn. Özdal
Söylediklerinize katılıyorum, lakin buna, kişisel doğrular ve yanlışlarla kimse ne inandırılabilir nede ikna edilebilir, itirazların bir sebebi olur ve bu sebeplerin doğurabileceği kötü sonuçlar varsa bunlar bilgi paylaşımı yolu ile aktarılarak, bir sonuca ulaşılır, işte bunun tam yeride bu forumun bilgi paylaşımı platformudur...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,544
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst